Stars

A kako će se prezivati dijete princa Harryja i Meghan?

Kad malo bolje razmislimo, pripadnike kraljevske obitelji znamo samo po imenu i tituli. No, postoji posebno pravilo po kojem će i dijete koje Meghan nosi dobiti prezime

Otkad su se u svibnju ove godine Meghan Markle i princ Harry vjenčali, iz dana u dan se nagađa kako je Meghan u drugom stanju i s nestrpljenjem se očekuje vijest o trudnoći vojvotkinje od Sussexa. Oboje su već izjavili kako žele djecu, pa je jučerašnja objava da je Meghan trudna, zapravo bila vrlo očekivana. Možemo samo nagađati kako će to dijete biti super slatko sa smeđim očima i narančastom kosom i licem s pjegicama, baš kao najbolja kombinacija svojih roditelja. Buduće dijete će nositi i novo prezime u obitelji. I različito od svojih bratića i sestrične - prinčeva  Georgea i Louisa i princeze Charlotte. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Unatoč činjenici da su im očevi braća i da službeno imaju isto prezime kao ostatak obitelji, Mountbatten-Windsor, kraljevska djeca u nekoj dobi dobivaju različita prezimena, što bi se reklo "za svaki dan". Kad je tako u rujnu 2017. godine George krenuo u školu, Kensingtonska palača potvrdila da je petogodišnji George upisan  kao 'George Cambridge'. Isto tako su princeza Diana i princ Charles upisali sinove Williama i Harryja  u školu pod prezimenom 'Wales'. Do te odluke je došlo kako bi se djeci olakšala prilagodba u školsku okolinu, a to je i poveznica s roditeljima koji su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Možda vas zanima Zašto bi se Kate i Meghan gledale preko nišana? Rubrika Život Život

Ne sumnjamo kako će se i Harry i Meghan odlučiti slijediti starijeg brata i izabrati drugo prezime svom budućem djetetu. I u tom slučaju će se prezime odnositi na njihov naslov, a ne izravno na monarhiju. Nakon što su 19. svibnja postali vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, vjerujemo da će i njihovo dijete nositi prezime Sussex kad krene u školu

Photo: Getty/Guliver
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zelda

    Ona nije imala djece ni u prvom braku,pa možda nebude ni sad,40 joj je u torbi...