Stars
Damiano David

Ella Dvornik je kratko i jasno napisala što misli o Talijanu s Eurosonga, a oglasila se i njegova djevojka

  • Da je trenutno najpoznatiji Talijan Damiano David podignuo puno prašine nakon pobjede na Eurosongu sa svojom grupom Måneskin, svi će se složiti
  • Komentirala ga je i Ela Dvornik te svojim pratiteljima kratko i jasno poručila što misli o Talijanu kojeg su mnoge Hrvatice opisale jako privlačnim
  • No, Damianovo srce osvojila je Influencerica Giorgija Soleri koja svoj utjecaj, zanimljivo, koristi i za podizanju svijesti o važnom problem koji pogađa isključivo žene

Damiano David, zgodni pjevač talijanskog glam rock banda Måneskin koji je odnio pobjedu na Eurosongu s pjesmom Zitti e Buoni, ne prestaje puniti novinske stupce, a i biti predmetom interesa na društvenim mrežama. Njegov izgled i način odijevanja kojima želi pomaknuti granice rodnih stereotipa, malo kome nije zapeo za oko. Komentiraju ga apsolutno svi - mladi, stariji,  muškarci, žene, oni kojima se svidio i oni kojima nije. A među njima se našla i Ella Dvornik koja je kratko i jasno dala do znanja što misli o frontmenu talijanskog benda koji je svoju karijeru započeo svirajući na ulicama Rima. 

Damiano David iz Maneskina ima djevojsku već 4 godine Možda vas zanima Talijanski roker nakon Eurosonga zaludio djevojke iz regije, a evo kome je on poklonio svoje srce Rubrika Life&style Life&style

‘’Za dobrim konjem prašina se diže. Uvijek i zauvijek. To je pravilo za sva vremena’’, napisala je Ella uz fotku na kojoj Damiano pozira u kratkoj plisiranoj suknji i sakou te s make-upom. 

Damiano David zapeo je za oko i Elli Dvornik | Autor: Instagram@lejla.fili Instagram@lejla.fili Damiano David zapeo je za oko i Elli Dvornik

No, osim o njegovom nastupu i nesvakidašnjem outfitu na pozornici rotterdamske Ahoy arene, puno se pričalo i aktivnostima pjevača u ‘’Green roomu’’ i to zbog snimki prema kojima su ga kamere uhvatile kako ‘ušmrkava’ nepoznatu supatnicu. Talijan se svojevoljno podvrgnuo testiranju po povratku u domovinu, a testovi su pokazali da je negativan

Osim testiranja na droge Damiana je po povratku u domovinu očekivala i dugogodišnja djevojka odnosno zaručnica, kako pišu neki talijanski mediji.   

Važna poruka Giorgije Soleri

Riječ o poznatoj talijanskoj influencerici i modelu Giorgiji Soleri (25) koja je snimala editorijale za časopise Hangover, Digital Camera i GQ Italia, a pojavila se i u videospotu za singl "Apnea" glazbenika Rkomija.

Na Instagramu je prati skoro 180.000 ljudi, a zanimljivo, Giorgija svoj utjecaj koristi i za podizanje svijesti o jednom medicinskom problemu koji se povezuje sa ženama, a koje je u mnogim slučajevima još uvijek tabu tema.

Naime, 25-godišnjakinja odlučila je podijeliti svoje iskustvo s vulvodinijom (stanje kronične boli u području ženskog spolovila za koji se ne zna jasan uzrok nastanka), a pati i od endometrioze ( kronična ginekološka bolest kod koje se stanice sluznice maternice nalaze van maternice te uzrokuju bol, stvaranje ožiljaka i priraslica) te adenomioze što je najčešća lokalizacija endometrioze.

Kakve veze ima kupnja uložaka s mentalnim zdravljem? O toj se temi isplati popričati, posebno ovaj tjedan

‘’Moja priča je priča mnogih ljudi, a mi smo umorni od toga da nas smatraju nevidljivima’’, istaknula je u jednoj od Instagram objava. 

Dodala je kako nakon dijagnostike ovih kroničnih stanja nije ni slutila koliko je promjena i prilagođavanja očekuje

‘’Ako me je nešto naučila ova bolest, to je da je život nepredvidljiv’’, napisala je Giorgija I otkrila kako je prešla put od mržnje prema tijelu koje je izdalo pa sve do njegovog prihvaćanja takvog kakvo jest – s ograničenjima. 

Problem o kojem se ne bi trebalo šutjeti

Vulvodinija se može manifestirati u obliku žarenja, osjetljivosti, bockanja, kuckanja ili svrbeža, a simptomi mogu biti neugodni do te mjere da onemogućavaju seksualne odnose ili dugotrajno sjedenje. Simptomi najčešće potraju tri mjeseca, a mogu trajati i godinama. 

Iako uzrok ovog stanja nije poznat, od mogućih uzroka mogu biti: ozljede ili iritacije oko vulvarnog područja, česte vaginalne infekcije, alergije ili preosjetljivost kože, upotreba oralnih kontraceptiva, autoimune bolesti, osjetljivost na alergene iz okoline. 

Žene koje redovito vježbaju znaju koliko ova jedna stvar utječe na kvalitetu treninga

Postaviti dijagnozu vulvodinije ponekad može biti vrlo teško. Ginekolozi objašnjavaju da postavljanje dijagnoze otežava i to što se pacijentice često srame simptoma, osobito ako su mlade i na početku spolnog života.

Iako se u medijima možda I nešto više progovara o ovoj bolesti, vrlo je važno da se o njoj ne šuti i u stvarnom životu. Otvorenost Giorgije Soleri prema ovoj stvari zaista je pohvalna. 

Photo: Instagram@lejla.fili
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dobio jer su teenagerice glasale za njega