Stars

Doris Pinčić o usponu na Kilimandžaro: Najbolje ideje događaju se spontano, kad si dovoljno hrabar i otvoren

  • Prije nekoliko dana voditeljica i glumica Doris Pinčić je na društvenim mrežama objavila kako se popela na najviši vrh Kilimandžara.
  • Brojni pratitelji oduševljeno su reagirali na Dorisinu objavu gdje na samom vrhu Afrike drži hrvatsku zastavu i čestitali joj na pothvatu.
  • Jučer je Doris podijelila i kako se rodila ideja o usponu na Kilimandžaro te kako su tekle pripreme.

Doris Pinčić zaputila se u Afriku s misijom osvojiti planinu Kilimandžaro i popeti se na njen najviši vrh - i u tome je uspjela! Avanturistična voditeljica prije nekoliko dana je na Instagramu podijelila kako se nalazi 'na drugom kraju svijeta, u avanturi života' te je podijelila fotke sa samog vrha Afrike. 

Voditeljica je oduševila brojne pratitelje koji su joj čestitali na ovom postignuću i htjeli znati više o samoj avanturi. Doris je jučer na Instagramu podijelila nove fotografije i napisala nešto više o tome kako se uopće rodila ideja o usponu na Kilimandžaro i kako su tekle pripreme za uspon na sam vrh Afrike.

 | Autor: Instagram @dorispincicrogoznica_doda Instagram @dorispincicrogoznica_doda Doris prije uspona na vrh Kilimandžara

"Kao i obično najbolje i najveće ideje događaju se spontano, kad si dovoljno hrabar i otvoren za sve što život može ponuditi..a uvijek može," napisala je Doris. A sve je započelo početkom siječnja kada su je jedan spontani razgovor s prijateljem i njen brzi pristanak doveli do Hrvoja Rupčića - hrvatskog glazbenika i putnika poznatog po alpinizmu i penjanju na velike vrhove. Hrvoje ih je dalje spojio s osobom iz agencije Green Planet Travel koja organizira ekspedicije diljem svijeta, pa tako i na Kilimandžaro.

Gordana Šore: U 65-oj godini ostvarila sam san i popela se na Kilimandžaro

"Nakon toga prepustili smo se u Vlatkove sigurne ruke koji nas je uputio na prava mjesta, do pravog vodiča i pomogao da sve realiziramo," napisala je Doris koja će samo nešto više od mjesec dana kasnije osvojiti vrh visok 5895 metara. 

 | Autor: Instagram @dorispincicrogoznica_doda Instagram @dorispincicrogoznica_doda

Uslijedile su fizičke pripreme i treninzi, a voditeljica je priznala kako se nije stigla previše pripremati. "Netko trenira više, netko manje (ja naravno manje jer baš prije puta imam ludnicu s poslom, djecom, sa svime..🙃) , ali svjesni smo da je najvažnija mentalna priprema te da nas do vrha od 5895 m nadmorske visine osim stabilnih nogu može dovesti samo još stabilnija glava."  Doris i ekipa su se zaputili prema Africi, a njena misija i cilj uskoro su postali stvarnost. "S tim mislima, krećemo prema Africi. Prema usponu koji će se pokazati najvećom avanturom u mom životu do sada."

Možda vas zanima Kristijan Iličić o najluđim iskustvima s putovanja te kako je putovati za vrijeme pandemije Rubrika Life&style Life&style

Popesti se na vrh Kilimandžara svakako je, ne samo avantura, nego i teški pothvat. Sa svojih 4600m od podnožja do vrha Uhuru (5895m), predstavlja planinu sa najvećom visinskom razlikom na svijetu što je čini snom svakog avanturiste i penjača. Sam put do vrha traje 5 do 9 dana tijekom kojih se izmjenjuju različite klime - od tropske pa sve do alpske. Osim napornog hodanja i spavanja po šatorima, sa sobom treba i nositi svu opremu, odjeću i obuću za različite vremenske  uvjete. 

 | Autor: Instagram @dorispincicrogoznica_doda Instagram @dorispincicrogoznica_doda

A ako želiš znati kako to sve izgleda iz prve ruke, prati Doris koja će na svome Instagramu sljedećih dana dijeliti detalje ove velike avanture.

 

Photo: Instagram @dorispincicrogoznica_doda

Komentari 0