Stars 05. prosinca 2014.

DJ Pille: "Stanje elektronske glazbe u Hrvatskoj je odlično!"

1/8

Milan Pivalica, poznatiji kao DJ Pille jedan je od začetnika splitske elektro scene. Na sceni se pojavio prije gotovo 20 godina, a njegova strast prema glazbi ne jenjava.

Kada se rodila tvoja ljubav prema glazbi?

Vjerojatno se rodila sa mnom. Tata i pokojni nono su školovani muzičari tako da je glazba bila oduvijek dio mog života. Vrlo rano je započelo eksperimentiranje s raznim instrumentima, zatim su došli razni bendovi, a onda se dogodio preokret i krenuo sam u elektroniku negdje 1996. i evo još sam tu.

 | Autor:

Jedan si od glavnih pokretača splitske elektro scene, koliko je teško bilo pokrenuti nešto novo?

Nikada nije lako pokrenuti nešto novo, međutim ako to radiš iskreno, kvalitetno i prije svega imaš viziju tada je puno lakše. Bitan faktor su i ljudi oko tebe s kojima dijeliš tu viziju. Prava energija, mjesto i vrijeme su ključ uspjeha.

U svojoj karijeri si bio i zadužen za programe u klubovima. Koji su uvjeti za odabir dobrog DJ-a?

U današnje vrijeme zapravo je poprilično lako putem društvenih mreža skužiti koji je dj dobar i u trendu, zna li zaista zanat ili je produkt nekakve marketinške obmane. Ovisno kakvi su mu prohtjevi i zahtjevi odlučujete uklapa li se u cjelokupnu priču onoga što vi prezentirate. S time da primjerice u Hrvatskoj uvijek imate joker ‘zovi staru provjerenu njušku koja je tu bila već 15 puta’ i to skoro uvijek prolazi, što mene osobno pomalo žalosti jer svijet je prepun kvalitetnih umjetnika i zašto ne poslušati nešto novo.

 | Autor:

Koje je tvoje mišljenje o trenutačnom stanju elektronske glazbe u Splitu?

Pa mišljenja sam da uvijek može biti bolje, ali može biti uvijek i gore, tako da…

A Hrvatskoj?

U Hrvatskoj je situacija trenutno odlična i to već zadnjih par godina. Festivali diljem obale su učinili svoje i postali smo mala zemlja za veliki party, a ne odmor. I zaista se ne bi trebali žaliti na trenutnu situaciju. Zimi imamo scenu u par gradova  koji se trude održati to na nivou i ne ide im loše. Sve skupa prolazno, jako prolazno.

 | Autor:

Koliko ti je teško uskladiti poslovne obaveze uz obiteljski život?

Pa iskreno i nije baš lako, pogotovo ljeti, ali trudim se iz petnih žila da budem  prisutan i u životu svoje žene i svoje djece, i naravno, da imam razumijevanje i podršku s njihove strane pa je odmah sve puno lakše i harmoničnije.

Osim glazbe, koji su hobiji kojima se prepuštaš u slobodno vrijeme?

Nemam vremena za hobije, ali volim šetati sa svojim psom.

Koliko ti je bitna moda u životu?

Pa bitna je i volim se lijepo obući, odnosno volim se obući u ono u čemu se dobro osjećam, ali ne pratim modu ni što je trendi. Supruga mi da neke smjernice i u kombinaciji s mojim filmovima mislim da sam dovoljno modno osviješten. Kad smo već kod mode, već godinu dana uspjesno provlačimo klubsku večer ‘Samo Moderno!’, tako da pusti pusti modu.

 | Autor:

A kozmetika?  Koristiš li parfeme?

Kozmetika ipak nije za mene, ali parfeme koristim, imam neki svoj stil, ali ne zamaram previše glavu sa tim.

Preporuka za naše čitatelje za top 3 albuma koje moraju poslušati?

Pa da budemo u trendu i moderni to bi trebalo biti nešto novije, zar ne?

  • Guy Gerber + Puff Daddy / 11 11 /  Rumors – album prema kojem sam bio skeptičan, ali kada sam ga poslušao bio sam oduševljen
  • Caribou / Our Love / City Slang – jako dobar album, ne toliko stilski ograničen, ima onu analognu toplinu koja budi emocije kod mene
  • Chromeo / White Women / Last Gang Records – nešto drugačiji od prethodna dva, malo funka, malo starih baza u novom ruhu, za razbibrigu i osmijeh na licu

 | Autor:

Koji su planovi za iduću godinu?

Biti zdrav i dati svoj maksimum u onome što budem radio, kako na poslu tako i u obitelji, planova naravno ima i previše, ali čuvao bi te male tajne za sebe. Jedna velika želja je u novom studiju ponovno pokrenuti stare i nove mašine i kreativno se izražavati tijekom ove zime.

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0