Stars

Demi Moore slavi 60. rođendan i izgleda nikad bolje, a prisjetili smo se i njezinih kultnih izdanja

  • Osim što se u više od četiri desetljeća bogatoj karijeri dokazala kao iznimna gumica, Demi Moore dokazala je i zašto ju se zasluženo smatra ikonom
  • Glumica je upravo proslavila 60. rođendan, a osim što izgleda fantastično, priznala je da se nikada nije osjećala življom
  • Stilskim nas je lekcijama podučavala kroz svoje brojne poznate uloge, a mi smo se prisjetili onih najzanimljivijih koje su obilježile njezinu karijeru

Demi Moore tijekom svoje je bogate karijere bez imalo sumnje ostavila neizbrisiv trag. Obrijala je glavu, savladala sklekove s jednom rukom, borila se za jednake plaće u Hollywoodu i ogolila dušu u memoarima koji su postali bestseller. Ovih dana, uoči priprema za proslavu svog 60. rođendana, prihvatila je novi izazov: dizajnirati kolekciju za vlastiti brand kupaćih kostima Andie i biti model za vlastite kreacije, uključujući i bikinije! 

Za Demi, Andie je više od savršenog bikinija i, ako se nju pita, riječ je o kršenju zastarjelih pravila o tome što bi, a što ne bi trebale nositi žene nakon određene dobi. "Mijenja se ideja da mi žene postajemo manje poželjne kako starimo", rekla je za časopis 'People' te poručila: "Ne želimo izgledati matronski ili se ne osjećati seksi."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Za ovu je višestruko talentiranu superzvijezdu prihvaćanje njezinih godina bilo je oslobađajuće, a ono što ju je najviše veselilo glede okruglo, šezdesetog rođendana bila je činjenica što je, kako priznaje, ne definira broj, nego iskustvo. "Napuniš 59 i već misliš: 'Pa, ja ću uskoro imati 60.' Osjećaj je vrlo oslobađajući. Kad pomislim na svoju baku sa 60 godina, činilo se da se na neki način već pomirila sa starošću. Ali ja se osjećam, na toliko mnogo načina, življom i prisutnijom no ikada prije", zaključila je.

Možda vas zanima Demi Moore podijelila fotku s Bruceom Willisom iz Cannesa 1997. uoči premijere 'Petog elementa' Rubrika Stars Stars

Iako njezina glumačka karijera traje duže od četiri desetljeća, Demi, koja trenutno snima film u Europi, kaže da se još uvijek nije uspjela naviknuti čuti svoje ime i riječ 'ikona' u istoj rečenici. "Čuti to za sebe, djeluje mi pomalo izvantjelesno", rekla je. "Osjećam se polaskano i pomalo kao da to ne liči na mene, ali sviđa mi se. Za mene je ikona uvijek značila nekoga tko je utro put i označio nešto što je pokrenulo ljude ili imalo pozitivan utjecaj. I u tom smislu, osjećam se stvarno ponosno što sam stavljena u kategoriju koja bi bila povezana s tim", dodala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Kada je riječ o njezinom osjećaju za stil, priznaje da, iako voli biti dotjerana, najčeće u svom domu uživa u trenirkama. "Cijenim modu i imam odnos s dizajnerima koje poštujem i kojima se divim. Ali još uvijek se osjećam kao malo dijete koje se mora dotjerati, a ono što sam zapravo u srcu je uprljani 12-godišnji dječak koji stvarno voli samo da mu je udobno i nosi široku odjeću", našalila se.

Demi Moore Možda vas zanima Demi Moore blista i u kupaćem! Ovo su tajne savršenog izgleda 59-godišnje slavne glumice Rubrika Stars Stars

Što god da preferirala nositi u slobodno vrijeme, neke su njezine kombinacije jednako kao i uloge (p)ostale kultne, a mi smo se prisjetili nekih nezaboravnih modnih trenutaka na ekranu i izvan njega. 

Vatra Svetog Elma

U filmu iz 1985. Demi je glumila party djevojku u grupi nedavnih diplomanata, u kompletu s haljinama u stilu osamdesetih, hrpom nakita i voluminoznom, u rep skupljenom kosom. Iako kritičari nisu bili blagonakloni prema ovom ostvarenju, drama o odrastanju u kojoj su glumili i Rob Lowe i Emilio Estevez, postigla je veliki uspjeh na blagajnama.

Duh

Pet godina kasnije, Demi je dobila ulogu u jednom od najemotivnijih filmova svih vremena, glumeći uz Patricka Swayzeja. Garderoba umjetnice Molly Jensen koju je glumila sastojala se od dječačkih prsluka, košulja i jakne, a njezini su nekadašnji dugi pramenovi bili podrezani u superkratko ošišane. Ovim se izgledom njezina kći Tallulah inspirirala gotovo 30 godina kasnije.

Naslovnica 'Vanity Faira'

Noseći samo dijamantni nakit, Demi je u sedmom mjesecu trudnoće snimila slavna fotografkinja Annie Leibovitz uz naslov 'More Demi Moore'. Ova kontroverzna naslovnica snimljena je na vrhuncu njezine slave, a dok su jedni tvrdili da objektivizira poznatu glumicu glumicu, dok su je drugi vidjeli kao vrlo osnažujuću.

Striptiz

Demi je 1996. postala najplaćenija filmska glumica u Hollywoodu kada je prihvatila ulogu tajnice FBI-a koja je postala egzotična plesačica u crnoj komediji 'Striptiz'. Noseći niz oskudnih odjevnih kombinacija, uključujući donje rublje s perjem i svjetlucavi bikini sa žicom, Demi je dobila brojne pohvale zbog svojih plesnih izvedbi, iako je sam film dočekan na nož. 

G.I. Jane

Samo godinu dana kasnije, Demi se upustila u naporan režim treninga kako bi glumila prvu ženu koja je prošla obuku mornaričkih foka u filmu Ridleya Scotta G.I. Jane, a za ovu je ulogu čak i obrijala svoju dugu kosu pred kamerom.

Charliejevi anđeli

Demi se vratila na veliko platno 2003. stajući uz bok Cameron Diaz, Drew Barrymore i Lucy Liu u akcijskom nastavku filmskog hita, kada se mnogima urezala u sjećanje scenom izlaska iz mora u malenom crnom bikiniju.

 

Photo: Pixsell/ABACA

Komentari 0