Stars

Dan žena: Što vam poznate Hrvatice imaju za reći?

Severina, Aleksandra Dojčinović, Kristina Šalinović, Iva Šulentić i Antonija Blaće ističu pravu poruku ovog dana

Prošlo je 160 godina od povijesnog prosvjeda u New Yorku kada su žene zaposlene u tekstilnoj industriji izašle na ulice i počele borbu za svoja prava, a godinama kasnije na isti datum, 8. ožujka diljem svijeta žene su se okupljale s istim ciljem. Ipak, najzapamćeniji je ostao prosvjed 1908. godine koji je u borbi za ravnopravnost udružio više od 15 tisuća žena.

Više od stoljeća kasnije stvari su drastično drugačije. Ili nisu. Ovisi iz kojeg kuta gledate.

Pa tako, iako je tijekom godina Dan žena dobio i svoju komercijalnu notu, mnogi se i dalje trude istaknuti pravi povod za isticacanje važnosti ovog datuma - jednakost žena na svim poljima. S tim ciljem, i poznate Hrvatice odlučile su podijeliti s nama važne (i mudre) poruke.

"Svim mojim snažnim ženama (i pritom mislim na baš sve vas) želim poručiti da uvijek budu svoje. Budite žena kakva želite biti, a ne kakva društvo želi da budete. Budite jake, prelijepe, nezavisne kao što već i jeste. Podignite svoj glas i šake za sve žene diljem svijeta koje još uvijek nemaju pravo glasa niti izbora", poručila je Kristina Šalinović te dodala kako je borba za jednakost ustvari borba za vašu djecu, ali i unučad.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Naravno, i društvene mreže su poslužile za slanje inspirativnih poruka pa je tako Nina Badrić odlučila podijeliti stihove pjesme "Moj je život moja pjesma", ali i dodala kako svim ženama želi da im svaki dan bude najbolji.

"Svim prekrasnim ženama majkama sestrama tetama želim da svaki dan naprave najboljim.Ljepota je u karakteru dobroti stavu i poštenju.Kreirajte sami svoj život baš kako želite i ne dajte se uvjeriti ikada da zaslužujemo išta manje od najboljeg", napisala je pjevačica u opisu fotografije koju je objavila ovom prilikom.

Dizajnerica Aleksandra Dojčinović Dan žena shvaća poprilično ozbiljno pa ga tradicionalno slavi čak nekoliko dana prije 8. ožujka, ali i na taj dan. Ništa drugačije nije ni ove godine.

"Jučer sam ga tako u društvu prijateljica proslavila na predivnom koncertu Miroslava Škore u Lisinskom, danas ga obilježavam u firmi sa svojim curama, a za vikend pripremam super cool slavlje za moje najdraže žene. Sretna sam što su stvari od onog prvog obilježenog Dana žena 1909. godine danas ipak puno bolje nego nekad i što su žene, doduše u brojnim krajevima svijeta još uvijek nedovoljno, postale ravnopravnije s muškarcima. Svim ženama savjetujem da ponajprije budu žene koje se vesele životu, koje su istinski sretne i koje se ne zamaraju nepotrebnim stvarima", rekla je te zaključila kako su samo sretne žene sposobne mijenjati stvari na bolje.

 | Autor: Pixell/PIXELL Pixell/PIXELL

Iva Šulentić ne propušta priliku da istakne važnost borbe za ravnopravnost spolova pa je tako i sada na svom Facebooku podijelila prigodnu poruku te objasnila kako su poštovanje, ljubav i priznanje glavne riječi kojima se opisuje današnji dan.

Naravno, ni Severina nije zaboravila svojim obožavateljicama odati priznanje pa je to napravila u svom stilu - pjesmom.

S malo riječi, ali jednako snažnu poruku poslala je i voditeljica Antonija Blaće.

 

#realno

Objavu dijeli Antonija Blaće (@antonijablace)

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0