Stars

Bivši kandidati 'Života na vagi' otkrili su nam što će jesti za Božić i blagdane

Uoči nadolazećih blagdana razgovarali smo s bivšim kandidatima showa "Život na vagi" koji su nam ispričali što će jesti za Božić, hoće si dopustiti "cheat" obroke i hoće li praviti pauze od treninga

Božićni blagdani mnogima su najljepše doba godine, ali i ono u kojem dobijemo nekoliko kilograma viška. Osim što smo okruženi obiljem hrane i tradicionalnih delicija, tu su i druženja uz alkohol, kao i ljenčarenja s obitelji. Božić nam se opasno približava pa smo razgovarali s bivšim kandidatima "Života na vagi" koji se pridržavaju zdravog načina života i paze na unos kalorija te njihovu potrošnju. Evo što su nam rekli o tome što će jesti za Božić i hoće li se tijekom blagdana pridržavati svega što su naučili u kući:

Nina Martina Korbar 

"Ove godine za Božić ću jesti sva tradicionalna jela koja inače doma pripremamo za takve prigode, ali ću ih jesti u manjim količinama. Ono što ću jedino izbjegavati je bijelo brašno jer stvarno nije zdravo, a i moje tijelo ne reagira najbolje na namirnice poput bijelog kruha. Osjećam se jako umorno i napuhano. Prijašnjih godina jela sam kolače, torte, puricu, mlince, francusku salatu koja je bila nezaobilazna (haha), riblja jela na Badnjak - ma svašta! Ali nisam pazila koliko jedem niti sam aktivno i redovno trenirala. Kako nisam na dijetu  mijenjam cijeli svoj životni stil na bolje, ponekad si dopustim odstupanje od zdrave, balansirane prehrane jer je to normalno. Bitno je samo biti umjeren i nakon tih odstupanja se vratiti na pravilan način prehrane. 

Tijekom blagdana neću raditi pauzu od treninga jer se puno bolje osjećam dok treniram, a i manje se kalorije primaju. Nakon izlaska iz kuće pridržavam se svega što sam ondje naučila, ali ne toliko 'strogo' kao u kući, ipak su tamo totalno kontrolirani uvjeti i nije to realan život. Ali trudim se, dajem sve od sebe i želim trenirati, hraniti se zdravo i balansirano do kraja života, uvijek biti fit i osjećati se odlično u svojoj glavi i tijelu. Nakon izlaska iz kuće smršavila sam 11 kilograma, a nakon finala sam dobila nekoliko kilograma jer je prestao sav taj stres od snimanja i natjecanja, svi smo se opustili i to je sasvim uobičajeno, ali sada sam i dalje u treningu, mršavim i osjećam se odlično."

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Luka Smoljo

"Za Božić i tijekom blagdana pridržavat ću se zdravije prehrane, ali ću si priuštiti i koji slatki zalogaj - ipak je Božić. Prijašnjih godina sam jeo sve i svašta. Nisam pazio je li zdravo ili nezdravo. U tom razdoblju sam vjerojatno uvijek dobio koji kilogram jer nije bilo toliko kretanja i balansirane prehrane. Puno pohanog, pečenog i kolača. Tijekom blagdana ću si dopustiti 'cheat' obroke jer sam u treningu i kretanju pa dok god održavam stalnu težinu, ima i mjesta da se malo počastim slasticama.

Nakon izlaska iz kuće pridržavam se stvari koje sam ondje naučio. Pet obroka dnevno, salata prije jela i tih stvari. Nekad ne stignem jest pet puta dnevno, ali trudim se da ih bude. Treniram i dosta hodam. Ušlo mi je u naviku dosta toga i jako sam zadovoljan s novim načinom života. Treninzi nisu više tako intenzivni kao u kući, jer više ne mršavim, nego održavam trenutnu kilažu. Sada radim na definiciji i mišićnoj masi. Od zadnjeg vaganja dobio sam tri-četiri kilograma, a cilj mi je održavati kilažu između 88 i 93 kilograma. U toj kilaži se najbolje osjećam.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima "U gubitku kilograma posebno mi je pomogla podrška jednog kandidata" Rubrika Stars Stars

Irena Štetić Andrin

"Moja je prehrana bogata i raznolika, prilagođena mojim treninzima. Jedem pet obroka dnevno, a sastoje se od izbalansiranih proteina, ugljikohidrata, zdravih masti i živih namirnica. Tako jedem svaki dan i tako ću jesti i tijekom blagdana. Jedino će Božić biti drugačiji - proslavit ću ga u slavonskom duhu, tradicionalno u domu svojih roditelja. A to znači da ću uživati u svemu što moja majka pripremi. Bit će to klasični božićni slavonski ručak u pet sljedova: juha, kuhano meso s povrćem, sarma, pečenica (pečeni odojak) i na kraju kolači. Pojest ću od svega po malo i uživati u svemu u društvu svojih najdražih. No, za razliku od ove, prijašnjih godina sam jela više takvih obroka tijekom dana, a jela sam slično obilno i više dana za redom. Zapravo su svi blagdanski dani bili prepuni hrane. Što se kolača tiče, prije se za Božić kod nas pripremalo 20 vrsta, a ove godine će to biti samo dvije torte. Svega će biti u manjim količinama jer je i moja obitelj, otkad sam bila u Životu na vagi, osvijestila važnost umjerenosti u prehrani, iako su svi vitki i zgodni.

Kad su u pitanju treninzi, svaki tjedan imam dan pauze. Obično ne treniram nedjeljom, a ovaj put ću pauzu napraviti na Božić. Dan prije, u nedjelju, ću trenirati, ali možda ne u teretani, nego doma. Napravit ću dobar kardio trening, možda i uključim brzo hodanje ako vani bude lijepo vrijeme. Bit će to malo drugačiji, blagdanski trening, a veseli me što će mi suprug najvjerojatnije raditi društvo pri tome."

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Marko Kregar

"Kod mene se za Božić i blagdane jedu tradicionalna božićna jela - od sarme, odojka, janjetine, krumpira, francuske salate, kolača... I ove ću si godine dozvoliti da ih jedem, ali u granicama normale. Prijašnjih godina to su bile stvarno velike količine. Planiram napraviti i jedan pravi 'cheat' obrok, a svi ostali će biti u skladu s mojom zadanom prehranom. Što se tiče treninga, uzet ću si malu pauzu od nekoliko dana, a onda se ponovno vraćam u rutinu treninga i dolaska do cilja. I dalje se pridržavam svega što sam naučio u kući. Savjete sam prenio na stvarni život izvan kuće i ide mi fantastično. Od finala sam skinuo još nekoliko kilograma i sada imam 108. Cilj mi je da do ljeta dođem ispod 100 kilograma i nema odustajanja!"

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Photo: miss7/RTL
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • doris12

    Upravo sam platio 6562 € koji rade na mom laptopu ovog mjeseca. A ako mislite da je cool, moj razvedeni prijatelj ima dvije male djece i napravio više od € 8k u prvom mjesecu. Izgleda da je tako dobro zaraditi ... prikaži još!