Stars

Bez njegovog je tornja Pariz nezamisliv, a ovo je film o ženi koju je Gustave Eiffel volio svim srcem

  • Film Eiffel romantična je drama o velikoj ljubavi građevinskog inženjera zaslužnog za nastanak jednog od najpoznatijih spomenika na svijetu i žene koju nikada nije prebolio
  • Osim zanimljive ljubavne priče, film donosi obilje raskošnih kostima koje je pravi užitak gledati
  • U glavnoj je ulozi Emma Mackey kojoj, mora se priznati, haljine i korzeti iz nekih minulih vremena stoje savršeno

Iako nam je prva asocijacija na Emmu Mackey uloga Maeve Wiley u jednoj od Netflixovih najvećih uspješnica 'Sex Education' čiju četvrtu sezonu i dalje nestrpljivo iščekujemo u nadi da će se ona doista i dogoditi kako je i potvrđeno prošle godine, mora se priznati da ova super talentirana francuska glumica engleskih korijena sjajno izgleda i u impresivnim kostimografskim kostimima s kraja 19. stoljeća, barem ako je suditi prema posljednjim fotografijama s njezinih posljednjih glumačkih angažmana.

 | Autor: Pathé Films Pathé Films

Možda vas zanima Odbrojavanje je počelo! Prvi trailer za film o Davidu Bowieju izgleda i više no obećavajuće Rubrika Stars Stars

Otkako se proslavila upravo ulogom slatkice Maeve Wiley, prvo je balske haljine nosila kao Jacqueline de Bellefort u filmu 'Smrt na Nilu', a uskoro ćemo je imati prilike vidjeti u šeširima i krinolinama u biografskom filmu o Emily Brontë koji potpisuje Frances O' Connor, a u kojem Emma ima glavnu ulogu. No, prije nego što budemo gledali kako je jedna od najvećih spisateljica u povijesti pisala svoja remek-djela i skitala se po močvarama Yorkshirea, te puno prije nego što je vidimo u filmu 'Barbie Grete Gerwig u ulozi koja i dalje ostaje obavijena velom misterije, Emmu ćemo gledati utegnutu u korzet, s raskošno podignutom kosom, u zanimljivoj povijesnoj drami inspiriranoj istinitim događajima.

Film 'Eiffel' redatelja Martina Bourboulona koji se temelji se na originalnom scenariju kojeg je napisala Caroline Bongrand, donosi priču o Gustaveu Eiffelu (Romain Duris), građevinskom inženjeru najpoznatijem po konstrukciji metalnog okvira Kipa slobode te kultnom tornju koji još uvijek nosi njegovo ime i bez čije je fotografije putovanje u francusku prijestolnicu apsolutno nezamislivo. Nadahnut istinitim događajima, ovaj romantični ep počinje u Parizu 1880-ih, u godinama kada naslovni junak nije zainteresiran za stvaranje građevine koja će postati njegovo životno djelo, a koje je tada zamišljena jednostavno kao spomenik za Exposition Universelle 1889.

 | Autor: Pathé Films Pathé Films

Možda vas zanima Naša književnost nema puno glavnih junakinja bludnica, no roman 'Foška' nije samo zato dobro štivo Rubrika Life&style Life&style

Zaplet filma kreće u trenutku susreta njegove davno izgubljene ljubavi - Adrienne Bourgès (Emma Mackey), zavodljive mlade žene koju je upoznao na početku karijere i kojom se želio oženiti, a čiji ga je otac smatrao nedostojnim ruke svoje kćeri. U filmskoj verziji priče, upravo ga je njihov susret inspirirao da sagradi Eiffelov toranj kao posvetu njoj, osmislivši samu građevinu u obliku prvog slova njezinog imena.

 | Autor: Pathé Films Pathé Films
Kate Moss Možda vas zanima Dolazi biografski film o Kate Moss i njezinom odnosu sa slikarom Lucianom Freudom Rubrika Stars Stars

Kako je vidljivo iz fotografija objavljenih uoči dolaska filma u britanska kina koji nas očekuje za tjedan dana, Emma nosi divan izbor raskošno detaljiziranih kostima poput sanjive haljine od šifona prošarane cvijećem koju nosi u mlađim danima, delikatno izvezenu haljinu na preklop dok pleše s Gustaveom, blijedi kućni ogrtač boje breskve obrubljen čipkom i pomalo vamp crnu haljinu s naramenicama od bisera i štrasa koju nosi uz svilene crne rukavice.

Ovo možda je film s romansom u središtu pozornosti, no jasno je već sada kao dan da će i kostimi pobuditi strast jednako koliko i kemija među glavnim glumcima. Drugim riječima, gleda se prvom prilikom!

Photo: Pathé Films

Komentari 0