Stars
Bella Hadid

Bella Haddid o zlostavljanu koje trpjela u vezama i vlastitim nesigurnostima

  • Supermodel Bella Hadid već je u nekoliko navrata javno govorila o svojoj depresiji i anksioznosti
  • Nedavno je u jednom podcastu priznala kako je bila žrtva nasilja u vezi
  • Rekla je i kako sama nije znala postaviti granice te kako je oduvijek imala potrebu "udovoljiti svima"

Na Victoria's Secret podcastu "VS Voices", supermodel Bella Hadid iskreno je progovorila o tome kako je tolerirala nasilje u vezama te kako su joj nedostajale seksualne, fizičke i emocionalne granice potrebne za zaštitu svog tjelesnog i psihičkog integriteta. Lijepa manekenka je priznala kako je u odnosima prilagođavala svoje ponašanje kako bi bilo "ugodno drugima" te na koji način su takvi odnosi utjecali na njeno mentalno zdravlje. 

“Stalno sam se vraćala muškarcima – a također i ženama – koji su me zlostavljali. Više nisam imala granice, ne samo seksualno, fizički, emocionalno, već je to ušlo i u moj radni prostor... Počela sam udovoljavati ljudima u svom poslu i bilo je važno mišljenje svih drugih o meni osim moga vlastitog. Svoju vrijednost davala sam u ruke svih drugih i to je bila šteta."

Možda vas zanima Slike uplakane Belle Hadid obilaze svijet: "Nekoliko godina plačem svaku noć!" Rubrika Stars Stars

Objasnila je kako je odrastanje u okruženju u kojem su muški glasovi bili najvažniji pridonijelo načinu na koji se postavljala u vezama kao odrasla osoba. "Uvijek sam se osjećala kao da se moj glas nikad nije čuo dok sam odrastala, pa zato imam puno problema. Sada sam u mogućnosti da se otvorim i iznesem svoje mišljenje, posebno u svojim odnosima i unutar svoje obitelji", rekla je. "Odrasla sam uz muškarce - bilo da je to bilo u vezama ili obitelji ili što god to bilo - gdje su mi stalno govorili da je ono što ja kažem manje važno od onog što oni kažu."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Svoje ponašanje u romantičnim vezama, Victoria Secret supermodel je komentirala: "Moj živčani sustav bi se srušio. Bilo je to kao borba ili bijeg. Ili bih zašutjela i plakala i povukla se u sebe ili bih se izderala i otišla." Naposljetku, Hadid je rekla da joj je kombinacija terapije, meditacije i odvikavanja od društvenih mreža pomogla živjeti život u kojem je "vjerna sebi". 

Manekenka Bella Hadid već je ranije progovorila o svojim borbama za mentalno zdravlje kada je na Instagramu podijelila nekoliko fotografija na kojima je uplakana, napisavši da u posljednjih nekoliko godina gotovo svakodnevno plače. 

 | Autor: Instagram@nikki.jabs Instagram@nikki.jabs Bella Hadid dijeli fotografije na kojima plače i govori o "slomovima" u emotivnoj objavi o društvenim mrežama

"Imala sam dovoljno slomova i izgaranja da znam ovo: ako dovoljno radiš na sebi, posvetiš vrijeme da sam shvatiš vlastite traume, okidače, radosti i rutinu, uvijek ćeš moći razumjeti ili naučiti više o svojoj boli i kako se nositi s njom", napisala je Hadid. "Želim da znate da uvijek postoji svjetlo na kraju tunela, a vrtuljak se u jednom trenutku potpuno zaustavi. Bit će bolje", napisala je tada manekenka.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0