Stars

Antonija Blaće nas uči zašto ne smijemo jesti prepečeni tost ni onu finu koricu na pizzi

  • Je li se i tebi često dogodi do prepečeš tost, iako znaš da ga je najbolje peći do zlatnožute boje?
  • Antonija Blaće pratiteljima je otkrila kako joj prepečeni tost nije mrzak, ali ga izbjegava iz drugog razloga
  • Voditeljica i producentica svaki tjedan otkriva jednu lekciju o sigurnoj konzumaciji hrane 

Voditeljica i producentica Antonija Blaće s pratiteljima je podijelila video u kojem objašnjava zbog čega nikad ne bismo trebali prepeći tost (a često nam se dogodi), te zašto ga ona takvog izbjegava. Jednako kao i onu finu, zagorenu koricu na pizzi. Naime, postoje ljudi koji vole reš pečenu hranu i oni koji vole umjereno pečenu hranu - ovi prvi će biti razočarani. Naravno da savjeti koji vidimo u receptima i kažu "pecite do zlatnožute boje" nisu uzaludni, a evo i zbog čega. Naime, kod hrane bogatom škrobom, kao što je kruh, pri pečenju iznad 130 stupnjeva stvara se spoj koji je kancerogen.

Antonija Blaće i suprug Hrvoje raspjevali su se u autu na Massima, tko ima više sluha od njih dvoje?

Pobliže je to objasnila simpatična Antonija: "Nastavljamo s edukacijom o sigurnosti hrane! Nisu mi mrski pretjerano zapečeni tostevi, reš korica na pizzi ili slično - ali izbjegavam. Zašto? Jer se kod hrane bogate škrobom, pri pečenju na temperaturama iznad 130 stupnjeva stvara spoj akrilamid koji predstavlja rizik za nastanak karcinoma ako se kontinuirano unosi u većoj količini. Jasno da ga ne možemo izbjeći u potpunosti, ali ako hranu pečemo do zlatnožute boje kako većina recepata i kaže - već smo puno napravili!"

Jedva čekamo! Stiže novi game show s Antonijom Blaće i Marinom Ivanovićem Stokom u glavnim ulogama na male ekrane Možda vas zanima Antonija Blaće i reper Stoka najavili proslavljeni game show na RTL-u: "Dođite, imamo gomilu darova!" Rubrika Stars Stars

Antonija Blaće svakog tjedna donosi novu zanimljivost o sigurnosti hranu, a tu lekciju rado podijeli sa svojim pratiteljima. Voditeljica je ovog ljeta izgubila višak kilograma, a bila je i poduzetna pa je  izdala i priručnik #LjetoBezParea u kojemu je opisala svoja iskustva i male tajne kako se riješiti onih vječnih pet kilograma viška. "Kako se u Dalmaciji kaže - ja sam slatkorana, sve volim i uživam u hrani. Griješila sam bez iznimke uvijek u tome što bih sama sebi nabila prevelike restrikcije. Jako sam protiv izbjegavanja namirnica. Manipuliranje količinama, biranje tajminga - da. Ali izbjegavanje ne. To vodi u jo-jo", rekla je prilikom izdavanja priručnika Antonija.

Antonija Blaće pokazala walk-in ormar Možda vas zanima Antonija Blaće pokazala kako je uredila prostoriju koja je san svake žene: Tko kaže da mora biti bijelo? Rubrika Stars Stars
Photo: Instagram@jenniferaniston

Komentari 0