Stars
Rihanna

10 slavnih dama fino su odbrusile na seksistička pitanja o udaji, obitelji, odjeći, boji kose...

  • Slavne osobe često se moraju nositi sa seksističkim pitanjima na intervjuima
  • Međutim, žene poput Rihanne i Ariane Grande nemaju dlake na jeziku pa odmah odbruse!
  • Pogledaj koje si još zvijezde ne dopuštaju seksistička pitanja

U svijetu postoje dvostruka mjerila, a ni Hollywoodu nije nikakav izuzetak. Čak ni kad su u pitanju slavne osobe, ljudi ne tretiraju jednako muškarce i žene. Mnogo puta novinari postavljaju i ne baš tako pametna pitanja, poput klasičnog 'što to nosiš?' Ponekad postave pitanje koje je jednostavno seksističko.

Gucci Attache torba Možda vas zanima Gucci Attaché torbu obožavaju brojne slavne dame, među njima je i Jennifer Lopez Rubrika Moda Moda

Brojne su slavne dame koje su odbrusile novinarima na takva pitanja. Nije pošteno da su žene seksualizirane i da su standardi manji nego kod muškaraca, pa moraju tiho podnositi ta pitanja - pitanja koja se nikada ne bi postavila muškarcima…

Taylor Swift

U jednom intervjuu 2019. godine je Taylor Swift upitana bi li se sada, kada puni 30 godina, skrasila s dečkom, glumcem Joeom Alwynom. Gotovo je prekinula pitanje rekavši: „Iskreno sumnjam da se muškarcima postavlja to isto pitanje kad navrše 30 godina. Neću odgovoriti na to pitanje“. 

Swift je u prošlosti isključila bilo kakve seksističke komentare, osobito otkako je postala glasnija o jednakosti i mjestu žene u glazbenoj industriji. Bila je i jest inspiracija za mnoge.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Emma Stone

Tijekom intervjua 2012. godine Emma Stone je dobila pitanje o svojoj plavoj kosi. Njezin kolega iz 'Spidermana' i bivši dečko, Andrew Garfield, odgovorio je: „Meni ne postavljaju takvo pitanje.“ 

Stone je odgovorila: „Postavljaju ti zanimljiva pitanja jer si muško“.  Novinar je objasnio: „To je seksizam“. Stone se u potpunosti složila. Dobitnica Oscara zaslužuje bolja pitanja od onih o boji njezine kose.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Stone (@emmastone)

Simone Biles

U 24. sezoni 'Plesa sa zvijezdama' Tom Bergeron pitao je četverostruku osvajačicu zlatne olimpijske medalje Simonu Biles zašto se nije nasmiješila nakon što je dobila komplimente od sudaca. 

Biles je poznata kao nasmijana osoba, vesele osobnosti, ali nakon što ste upravo otplesali težak ples, nije vam smijeh napameti. Biles je imala savršen odgovor za bivšeg voditelja. „Osmijeh vam ne donosi zlatne medalje“. Nepotrebno je reći da je Bergeron nakon toga zašutio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

Blake Lively

U travnju 2017. su na svečanom ručku upitali Blake Lively o njezinom 'power outfitu'. Novinaru je rekla da postoji vrijeme i mjesto za tu temu, a da očito sada to nije slučaj. Lively je tada uručena nagrada za rad s Child Rescue Coalition. „Stvarno. Želite li ovdje razgovarati o odjeći?“ pitala je. „Biste li to pitali muškarca? Ne biste pitali muškarca koji je njegov power outfit, žao mi je“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson je još jedna slavna osoba koja ne dopušta da seksizam. Puno je puta odbrusila na seksistička pitanja. Jedan od primjera bio je kada ju je intervjuirao voditelj American Idola, Ryan Seacrest.

Seacrest je pitao hoće li na dodjeli nositi iste cipele koje je nosila na crvenom tepihu. Johansson se narugala i rekla: „Kakvo smiješno pitanje!“ Također su je pitali o prehrani za njezino odijelo u filmu 'Crna udovica', dok su muškarci dobivali pametnija pitanja.

Natasha Lyonne

Zvijezdu serije 'Narančasta je nova crna', Natasha Lyonne, pitali su u jednom intervjuu 2015. godine „Kako su dvije lijepe dame“, misleći na nju i njezinu kolegicu Samiru Wiley, '“mogle napraviti scene u kojima su morale glumiti bijesne žene“. 

Odgovorila je: „Osjećam da je to možda malo seksističko pitanje, kao, 'Tako si lijepa. Kako je to glumiti? To je suludo ako to pitate'“. 

Cate Blanchett

Na dodjeli nagrada Udruženja filmskih glumaca (SAG) 2014., Cate Blanchett je odbrusila kamermanu, usred intervjua, kada je snimao duljinu njezine odjeće. „Radiš li to dečkima?“, pitala je. „Što misliš da će se dogoditi tamo dolje?“

Odgovor na gornje pitanje je ne, to ne rade muškarcima. Ali, novinarka je također pogriješila jer ju je pitala za njezin outfit. Snimatelj ju je samo slijedio. Nastavila je ispitivati o modi i nakon što je Blanchett izgrdila snimatelja.

Keira Knightley

Na dodjeli Hollywood Film Awards u studenom 2014. godine, Keira Knightley odbrusila je na seksističko pitanje. Novinar ju je pitao kako je uskladila obiteljski život s privatnim životom? Ona ga je iznenadila odgovarajući: „Hoćeš li to večeras pitati sve muškarce?“

Ako se pitaš, neće. Nisu to htjeli pitati nikoga od muškaraca. Žene se moraju suočiti sa stigmom da samo zato što su majke ne mogu imati i karijeru, ali očevima se to pitanje nikada ne postavlja.

Rihanna

U listopadu 2014. je Rihanna jasno dala do znanja da joj ne treba muškarac. Novinar ju je pitao što traži kod muškarca? Nositi određenu kolonjsku vodu? Ona je odgovorila: „Ne tražim muškarca. Počnimo od toga“. 

Također, na press konferenciji za film 'Battleship' su pjevačici prvo zapljeskali za njezin uspjeh, a zatim su je pitali s kim je hodala i je li bila u vezi s Ashtonom Kutcherom. Rihanna im je dala do znanja da je to razočaravajuće pitanje i da je sretna i slobodna.

Ariana Grande

Ariana Grande nije od onih koji se suzdržavaju kada misli da je pitanje seksističko. U radijskom intervjuu 2015. godine je Grande upitana mora li birati hoće li radije posljednji put upotrijebiti šminku ili telefon.

Ona je odgovorila: „Jesu li to stvari za koje misliš da djevojke imaju problema s odabirom?“ 

„Ideš li doista nekamo bez mobitela?“, upitala je radijska voditeljica. „Da“, odgovorila je pjevačica.

Michelle Pfeiffer Možda vas zanima 64-godišnja Michelle Pfeiffer s novom bob frizurom izgleda super. Tko kaže da je samo za mlade žene? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @badgalriri

Komentari 0