Prvi Nokia telefoni s Windows Phoneom

Nokia je objavila da Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710 na hrvatsko tržište stižu početkom travnja. Prvi Nokijini pametni telefoni s Windows Phoneom domaćim će korisnicima najprije biti dostupni u T-Mobile mreži, a te pametne telefone će uskoro u svoju mrežu uvrstiti i ostali partneri.

U T-Mobile ponudi, uz Extra total tarife, Nokia Lumia modeli bit će dostupni već od 8kn –Nokia Lumia 710 te 798 kn – Nokia Lumia 800. Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710 rezultat su dugoročnog partnerstva Nokije i Microsofta koji predstavljaju Windows Phone kao primarnu Nokijinu platformu za ove pametne telefone.

 | Autor: "Hrvatska je vrlo važno tržište sa snažnim mobilnim operaterima i osviještenim korisnicima pametnih telefona. Čast nam je objaviti da će prodaja započeti početkom travnja, a uskoro će biti u ponudi kod svih operatera. Ponudom Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710 na tržište donosimo dva nova telefona koja će se izdvajati iz mase. Ne samo zbog dizajna i boja, nego i zbog visokih izvedbi fotoaparata i Nokia Karata, dviju karakteristika koje su posebne i prekrasne. Temeljen na Windows Phoneu Lumia pametni telefoni nude potpuni mobilni eko sustav od poslovnih aplikacija do igara i interneta", izjavio je Alberto Matrone, Nokijin potpredsjednik za središnju i istočnu Europu na predstavljanju koje je održano u zagrebačkoj Gliptoteci.

Nokia Lumia 800 nudi primamljiv dizajn, živopisne boje (plavu, rozu i crnu), te najbolje iskustvo društvenih mreža i izvedbu interneta - društvenim mrežama pristupa se samo jednim dodirom, uz jednostavno grupiranje kontakata, integrirane komunikacije i Internet Explorer 9. Uređaj je opremljen i 3.7 inčnim AMOLED ClearBlack zaobljenim zaslonom osjetljivim na dodir koji savršeno upotpunjuje dizajn telefona, te uz 1.4 GHz procesor s hardverskim ubrzanjem i grafičkim procesorom. Nokia Lumia 800 ima i instant-share iskustvo fotoaparata koje se temelji na vodećoj Carl Zeiss optici, HD video playback, 16GB interne memorije i 25GB prostora na SkyDriveu za pohranjivanje fotografija i glazbe.

Nokia Lumia 710 prilagođava se željama korisnika uz promjenjive stražnje poklopce i tisuće aplikacija koje donose Lumia doživljaj ljudima diljem svijeta. Nokia Lumia 710 je dizajnirana za trenutno dijeljenje sadržaja korištenjem društvenih mreža kao i za najbolje iskustvo pretraživanja interneta uz IE9. Poklopci su dostupni u crnoj i bijeloj boji. Uz 1.4 GHz procesor, hardversko ubrzanje i grafički procesor, kao i kod Nokia Lumije 800, Nokia Lumia 710 donosi visoku izvedbu uz prihvatljive cijene.

 | Autor: "Cilj nam je osigurati razvojnim inženjerima pristup vrhunskom softveru i uslugama, a korisnicima omogućiti nova korisnička iskustva. O uspješnoj suradnji Nokije i Microsofta u Hrvatskoj govori i velika zainteresiranost studenata i razvojnih inženjera, koja je već rezultirala s prvih 40 hrvatskih aplikacija. S obzirom na potencijal tržišta pametnih telefona vidimo izuzetno veliku priliku za hrvatsku razvojnu zajednicu i zanimljiv model poslovanja za izlazak na globalno tržište", naglasio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

U galeriji detaljnije pogledajte novu Nokiju...

Photo: None

Komentari 0