Prikrivanje akni, crvenila i podočnjaka? Moguće je!

Prikrivanje akni, crvenila i podočnjaka? Moguće je!

Prikriti nedostatke na licu tekućim puderom ponekad se čini kao nemoguća misija, ali specijalistica dermatovenerologije tvrdi da je čak i kod kroničnih slučajeva moguće prikriti 'neugodne' nepravilnosti

Akne su najmrskiji neprijatelj svake žene, a čista koža i barušunasti ten nedosanjani san za one s kožnim problemima. Ipak, uz pomoć šminke te znanje o tome kako je koristiti nema potrebe za skrivanjem i kompleksima. Ako ste jedna od onih koja ne želi ustati iz kreveta jer vam se na licu pojavio potkožni prištić, nemojte očajavati jer je u pravilu riječ o prolaznim hormonalnim problemima.

Puderi s terapijskim učinkom za borbu s aknama

Šminkanje postaje zahtijevnije kada akne postanu kroničan problem koji više nije vezan uz 'podivljale' hormone i previše slatkiša. Ni tada situacija nije bezizlazna jer su današnje napredne metode liječenja vrlo učinkovite, a određeni puderi su namijenjeni i za veće izazove prikrivanja.   | Autor: Vichy Vichy

'Akne se danas u većini slučajeva uspješno liječe, ali taj proces traje. Osim o važnosti redovite primjene lokalnih i sistemski lijekova, za vrijeme liječenja potrebno je razgovarati i o prikrivanju i ponuditi ono koje ima visoki korektivni učinak kako u boji, tako i u izjednačavanju nepravilnosti na površini lica uzrokovanih aknama i ožiljcima. S obzirom na to da je puder najčešće na licu cijeli dan, potrebno se odlučiti za one koji imaju i terapijski učinak', kaže specijalistica dermatovenerologije Željana Bolanča iz Klinike za kožne i spolne bolesti.

Doktorica Bolanča dodaje kako je glavna zabluda da se na upaljeno lice ne smije nanositi puder. Za prikrivanje akni je moguće koristiti puder, ali kao što je doktorica napomenula, on mora biti kvalitetan. Osim što treba prekriti nepravilnosti na licu, ne smije dodatno začepiti folikule kako ne bi došlo do začepljenja pora. Bitno je kupiti puder koji primjerice sadrži salicilnu kiselinu s blagotvornim djelovanjem na akne te eperulin koji djeluje protuupalno. Vichy Dermablend linija donosi rješenje u obliku pudera koji odlično prekrivaju nedostatke, a sadrže i ranije navedene sastojke.   | Autor: Vichy Vichy

Tekući puder kao spas i kod drugih kroničnih bolesti

Podočnjaci, akne i sitne nepravilnosti nisu jedina nesavršenstva koja je moguće prekriti puderom. Kvalitetnim korektivnim tekućim puderom mogu se zakamuflirati i određeni simptomi bolesti kože. 

'Najčešće kronične bolesti koje se mogu manifestirati na licu su vitiligo (depigmentirani areali), psorijaza (upalne crvenkaste promjene na licu), melasma (hiperpigmentacije nastale za vrijeme trudnoće ili uzimanja kontraceptiva, koje nastaju djelovanjem sunčevih zraka), crvenilo kože ili rosacea (početni oblik kada su crvenilo i proširene krvne žile prisutne na obrazima). Ponekad na licu mogu biti i različite vaskularne tvorbe (hemangiomi) ili madeži koje osobe žele prekriti', kaže dr. med. Željana Bolanča.

Doktorica Bolanča napominje kako se mogu izmjenjivati razdoblja poboljšanja i pogoršanja, ali da se pri terapiji svakako mora ponuditi mogućnost medicinskog prikrivanja nedostataka na licu. Iako mnogi u to nisu upućeni, prikrivanje koje uključuje nanošenje kvalitetnih pudera trebalo bi biti ponuđeno u dermatološkim ordinacijama. Za prekrivanje bi se trebali koristiti visoko korektivni i postojani puderi koji će trajati do kasnih noćnih sati. Uz to moraju imati zaštitu od sunca kako biste bezbrižno mogli ispijati kavu na terasi. Primjerice, Vichy Dermablend korektivni tekući puder ima faktor zaštite 35. 

 | Autor: Vichy Vichy

'Medicinsko prekrivanje nudi trenutačno poboljšanje i značajno može poboljšati kvalitetu života. Osobito je važno ponuditi mogućnost prekrivanja odmah za vrijeme prvog pregleda jer će tada pacijent dobiti trenutno simptomatsko rješenje problema i vjerojatno će imati više strpljenja u čekanju pozitivnog odgovora na terapiju', smatra doktorica Bolanča

Dermablend 3D puder ima visoki stupanj prekrivanja i ujednačavanje tena. Primjeren je za akne i ožiljke, a Dermablend korektivni tekući puder osigurava prekrivanje nedostataka u slučaju indikacija koje je dr. Bolačna spomenula (melasma, vitiligo, rosacea). U ljekarnama možete isprobati njihov učinak i ostvariti pravo na poklon uz kupnju Dermablend pudera po izboru. 

Photo: Vichy

Komentari 0