Otvoren 4. Elle Fashion Film Festival

U zagrebačkom kinu Tuškanac, otvoren je već tradicionalni, četvrti Elle Fashion Film Festival koji se održava od 29.do 31.svibnja 2014. Kao i prošlih godina festival dovodi recentne naslove sa sve bogatije scene modnih dokumentarnih filmova, a ove godine poseban naglasak pri odabiru filmova bio je zajednički nazivnik svih filmova. Tako su ove godine u fokusu modne profesije.

Mnogobrojni uzvanici okupili su se na otvorenju festivala uz koktel dobrodošlice, dok je kasnije uslijedila projekcija hrvatske premijere svjetskog hita, filma "Mademoiselle C" koji je oduševio sve prisutne.

 | Autor: Film prati Carine Roitfeld, nesumljivo jednu od vladarica svjetske modne scene u pothvatu lansiranja vlastitog časopisa u New Yorku. Redatelju filma sva su vrata bila otvorena što ovaj film čini idealnom prilikom u uvid svijeta modnih pisti, supermodela i brojnih svjetskih modnih kuća, ali i privatni svijet Carine Roitfeld. Zabavan, poučan, ali i drzak, ovaj film je zasigurno poslastica za sve ljubitelje mode.

 Kao i na dosadašnjim festivalima i dalje se držimo još jedne dobre tradicije – ulaz na projekcije Elle Fashion Film Festivala je besplatan, te sve koji će nam se pridužiti u petak i subotu u kinu Tuškanac, očekuje bogat program poput; "Looking for Kate", najnoviji film režisera Dominique Micelia koji je premijerno prikazan početkom ove godine, a snimljen u čast četrdesetog rođendana modne ikone Kate Moss.

 | Autor: Uz mnoge ostale, zaista odlične dokumentarce koji su na programu, svakako moramo spomenuti i odličan dokumentarno-biografski intiman portret snimljen u čast  jedne od najuspješnijih i najutjecajnijih žena prošlog stoljeća, Diana Vreeland. Svevremenske ikone koja je svoj trag ostavila u modi, ljepoti,izdavaštvu, ali i kulturi općenito.

U galeriji detaljnije pogledajte kako je bilo na otvorenju Elle Fashion Film Festivala...

Photo: None

Komentari 0