Moda

Obožavamo upečatljiv nakit inspiriran eklektičnom bečkom zgradom, a podiže i najjednostavnije kombinacije

  • Šarena Hundertwasserova kuća u Beču jedna je od najinstragamičnijih zgrada u austrijskoj prijestolnici
  • Cijeli opus ovog austrijskog umjetnika nadahnut je povezivanjem čovjeka s prirodom
  • Kolekcija nakita inspirirana Hundertwasserovim djelima dobar je akcent ljetnim kombinacijama

Ako si ikada posjetila Beč, sigurno ti je za oko zapela neobična zgrada puna drveća i šarenih boja. Radi se o Hudertwasserovoj kući koju je legendarni umjetnik i arhitekt namijenio za stanovanje građana Beča. Zgrada je dovršena 1986. godine, a odlikuje se zakrivljenim linijama i uklapanjem prirode u svakodnevno stanovanje, pa tako na zgradi možeš vidjeti mnoštvo drveća i neobičnih oblika. Zgrada ne odgovara uobičajenom poimanju arhitekture, nego prkosi tradicionalnim pravilima te je zato isticana kao jedna od najoriginalnijih zgrada u Beču. Ova eklektična kuća privlači mnoge turiste jer je njen eksterijer savršen za efektne Instagram fotke, ali u samu zgradu se ne može ući jer u njoj žive stanovnici Beča. 

Arhitektura kao inspiracija za nakit

Jedan od simbola grada Beča poslužio je i kao inspiracija za posebnu kolekciju nakita koja se ističe karakterističnim motivima i bojama ove specifične zgrade, a koja nam se čini savršenom da podigne i upotpuni i najjednostavnije kombinacije. Radi se o FREYWILLE nakitu koji svojom kolekcijom Hommage à Hundertwasser slavi remek-djela i viziju ovog nekonvencionalnog umjetnika. Ono čime se ovaj nakit posebno ističe je intrigantna kombinacija živopisnih boja i oblika, koja potiče na uranjanje u jedinstven Hundertwasserov svijet prepun eklektičnog života i bajkovitih krajolika.  

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

Kako podignuti jednostavne ljetne kombinacije

Ovaj nakit zamišljamo kao savršenu nadopunu jednostavnim ljetnim kombinacijama poput jednobojne haljine, crnog kombinezona ili kratkih traper hlača s jednostavnim topićem. Nakit je dovoljno efektan da će tvoj "običan" outfit učiniti luksuznijim i profinjenijim, a ujedno i dovoljno decentan da ne izgleda prenatrpano ili glomazno. Osim ogrlica, naušnica, narukvica i prstena, u kolekciji smo našli i predivne marame koje se mogu kombinirati na različite načine: kao marama oko glave, šal, accessoire za torbu i slično. Nakit se može nositi kao svaki komad posebno, a naročito efektno izgleda kada se kombinira zajedno u istom outfitu.

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE

Četiri dizajna kolekcije inspirirana različitim djelima

Unutar kolekcije postoje komadi koji su, osim Hunderstwasserovom kućom, inspirirani i nekim njegovim slikama i posterima. Ovaj svestrani umjetnik dizajnirao je plakate za podršku ekološkim organizacijama poput Greenpeacea. Elementi njegovih djela mogu se vidjeti u kolekciji nakita 'Spirit od Vienna': šarene boje i maštoviti elementi stvaraju uzorak koji daje dojam neprekidnog kretanja, oživljavajući autentični Hundertwasserov karakter. Jedan od dizajna je pak inspiriran slikom bugarske glumice Irine Maleeve te oživljava temu avanture, slobode i radosti, odnosno svega onoga što nam treba za ovo najopuštenije doba godine. Cijela kolekcija prožeta je povezivanjem čovjeka i prirode, glavne niti vodilje Hundertwasserovog stvaralaštva. Svaki komad nakita napravljen je od pečenog emajla i ručno izrađen u Beču.

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE

FREYWILLE nakit možeš pronaći OVDJE online ili u FREYWILLE butiku u Zagrebu, Preradovićeva 2.

 

Photo: Pexels

Komentari 0