Moda

Hoće li Puma Speedcat biti hit tenisice ove jeseni? Mislimo da bi mogle daleko dogurati

  • Kada su u pitanju tenisice, adidas Samba je model koji nas već godinu dana opsjeda pa su nam možda pomalo i dosadile 
  • Tijekom ove godine u modni svijet su se vratili brojni trendovi, a čini nam se da među povratnicima najviše prevladava obuća. Naime, novi stari model Puma tenisica bi mogao ponovno postati hit
  • Puma tenisice su pale u zaborav, ali s laganim ponovnim buđenjem Speedcat modela na Instagramu, situacija se mijenja i svi će se uskoro otimati za žarko crvene modele 
  • Pročitaj više: 5 modnih trendova koje odjednom volimo i 5 kojih ćemo zaobići ove jeseni

Čini nam se da se 2024. godine apsolutno sve vrti samo oko povratka nekad popularnih komada. Prvo su nam se vratile čizme s otvorenim prstima, pa balerinke, pa gumene sandale, a čini nam se da se vraćaju i neki modeli tenisica, posebno jedan davno zaboravljen. Naime, u ranim 2000-tim, nema tko nije nosio Puma tenisice, a posebno je bio popularan njihov model Speedcat i to u žarko crvenoj boji. Ovu boju neki nazivaju i bojom krvi, a svakako je za nju bila inspiracija Formula 1. Ipak, puno prije influencera i razvijenog interneta, ovo su bile tenisice koje je imala svaka cool osoba. Čini se da se vraćamo u prošlost nekih 20 godina, jer ih i danas nose cool djevojke, a mi ćemo ih, ponovno, kopirati.

 | Autor: Instagram @amynathalie Instagram @amynathalie Foto: Instagram @amynathalie, Puma Speedcat

Puma Speedcat nastale su po uzoru na vatrootpornu obuću koju su za utrke nosili vozači Formule 1 na Grand Prixevima tijekom 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća. Model je izvorno predstavljen 1999., a bila je vrlo uska tenisica i drugačija od svega na tržištu. Također, kako su Speedcat bile inspirirane auto sportom, pripadale su Sportstyle kolekciji brenda. Speedcat tenisice bile su napravljene od mekane antilop kože i zanimljivog dizajna prošaranog raznim bojama, ali najpopularniji je svakako znak pume u skoku. Novi model Speedcat Puma tenisica se malo razlikuje od starog dizajna, te na sebi ima suptilna poboljšanja, a novi dizajn Puma znaka jedan je od njih. 

 | Autor: Instagram @dualipa Instagram @dualipa Foto: Instagram @dualipa, Puma Speedcat

Čini se da ne podržavaju povratak Speedcat tenisica samo it djevojke, već i mnogi drugi. Naime, na brojnim web trgovinama gdje su bile dostupne, tenisice se rasprodaju velikom brzinom.  Novr Puma Speedcat, dolaze u crnoj i crvenoj boji, a ako želiš svoj model, predbilježi se na dobivanje notifikacije o stanju na nekoj od web trgovina kao što su KITH i Farfetch, a možda ćeš svoj par uspjeti nabaviti i na Puma web trgovini gdje mu je cijena 110 eura. Sretno sa shoppingom!

 | Autor: puma puma Foto: Puma, Speedcat crvene

 | Autor: puma puma Foto: Puma, Speedcat crne

Photo: Instagram @tzefits

Komentari 0