Moda

5 modnih trendova koje odjednom volimo i 5 kojih ćemo zaobići ove jeseni

Je li još uvijek ljeto ili prelazimo u duge rukave? I kakve duge rukave? Igraju li još uvijek oni od proljeća ili je brza moda opet ispočetka podijelila karte? S početkom sezone otkrivamo neke nove stvari, dodajemo ih garderobi i razmišljamo kako ih nositi. Kako bi i tebi, ali i nama bilo lakše snaći se u ovom prijelaznom razdoblju napravili smo popis stilova koji su u trendu, ali i onih koje ćemo pomalo zaboravljati, barem ako je vjerovati društvenim mrežama i modnim kombinacija it djevojaka.

S nekim od ovih stvari smo dobro upoznate i jasno nam je zašto više nisu na popisu najpopularnijih, ali jednako tako za nekima već unaprijed žalimo. Iako to ne znači da ih ne možemo slobodno nositi i dalje, jer u modi, ipak nema pravila, posebno kada je riječ o osobnom stilu.

DA: Jakne od antilop kože

Jakne od antilop kože polako postaju veliki trend, a osim što često imaju nešto višu cijenu, nemamo ništa protiv elegancije i profinjenosti koju unose u izgled.

 | Autor: Instagram @lisaholdshteyn Instagram @lisaholdshteyn Foto: Instagram @lisaholdshteyn

NE: Krznene jakne

Trend velikih krznenih jakni neće doživjeti ponovno procvat jer eru žene mafijaša ostavljamo iza sebe. Ipak, s padom temperatura još ima nade za njihov povratak.

Foto: Instagram @elliee.rob, hit model Ugg čizama s vidljivim krznom | Autor: Instagram @elliee.rob Instagram @elliee.rob Foto: Instagram @elliee.rob, hit model Ugg čizama s vidljivim krznom

DA: Tamne boje

Već na sva zvona zvoni da je bordo boja sezone pred nama, ali uz nju ćemo nositi sve tamne inačice i izvedenice boja: zelenu, plavu, smeđu. Što dublja boja, to bolje.

Foto: instagram @tamara | Autor: Foto: instagram @tamara

NE: Pastelne boje

Nježne i pastelne boje ostavljamo iza sebe u proljeću i ljetu. Ipak, samo na nekoliko mjeseci i kroz kišnu sezonu. Mi se baš veselimo njihovom povratku u travnju jer sa sobom ponovno donose sunčane dane.

 | Autor: Instagram  @tinvcb Instagram @tinvcb Instagram @tinvcb

DA: Oversized torbe

Jedna od najvećih modnih promjena dolazi na odjeljku modnih dodatak i to - torbi. Što veće to bolje torbe su ponovno u trendu. Za to je kriv naravno brend The Row, a mi jedva čekamo izvaditi svoje favorite iz nekoliko godina dugog sna.

The Row Margaux torba | Autor: Instagram @as_____11000 Instagram @as_____11000 Foto: Instagram @as_____11000, The Row Margaux torba

NE: Mini torbe

Jacquemus i njegove torbe u koje ne stane niti kovanica odlaze na zasluženi odmor na neko vrijeme, jer ponovno sa sobom nosimo "sve što nam nije potrebno".

 | Autor: Instagram @nikalalicic Instagram @nikalalicic

DA: Barn jakne

Barn jakne poznate su kao modeli koji dolaze u dvije boje, s tamnim ovratnikom u deblom materijalu, te s laganim i svijetlim donjim dijelom te se nose, ok, ne baš u stajama, ali po uzoru na modu sa seoskog imanja. Ipak, sada su stigle u gradove i trgovine.

NE: Motorističke jakne

Iako su gotovo svake jeseni bajkerske jakne veliki trend, ove godine se situacija mijenja i malo manje ćemo posezati za njima. One su vječna klasika pa se nadamo da će u jednom trenutku jeseni ponovno postati poželjne.

Instagram @_mayamoulton | Autor: Instagram @_mayamoulton Instagram @_mayamoulton Foto: Instagram @_mayamoulton

DA: Zakovice

Već neko vrijeme nismo vidjeli trend zakovica pa je ovo ugodno iznenađenje. Čini nam se da će ova jesen biti prepuna rock and roll stila, a među njim će se posebno isticati zakovice na odjeći, ali i raznim modnim dodatcima.

 | Autor: Instagram @emmarosestyle Instagram @emmarosestyle Foto: Instagram @emmarosestyle

NE: Mašnice

Iako se sada to čini veoma davno, početkom godine sve se vrtjelo oko romantične i ženstvene estiteke, a samim time su i mašnice bile veliki trend koji se nosi u kosi, na odjeći, ali i na manikurama. Sad pomalo ispadaju iz igre.

Instagram @arminarshe | Autor: Instagram @arminarshe Instagram @arminarshe Instagram @arminarshe

 

Photo: Instagram @ninasandbech

Komentari 0