1/12

Netipične gumene čizme za kišu

Prošlo je puno vremena otkad je vojvoda Wellington u 19. stoljeću dao izraditi prve gumene čizme. Prošlo je dosta i od prvih fotografija trendsetterica poput Kate Moss, koje na blatnjavim britanskim festivalima cupkaju u svojim PVC izvedenicama. Gumene čizme su zbog praktičnosti, vodonepropusnosti te lakoće održavanja i kod nas postale pravi kišni modni dodatak.

Gumene čizme današnjice potpuno su se odmaknule od svojeg tipičnog izgleda. Sada savršeno komplementiraju stil svojih vlasnica, bez obzira radi li se o bajkerskim, vojničkim ili klasičnim visokim ženskim modelima. Njihova ponuda više nije ograničena na specifičan 'rainboot' dizajn, eventualno podignut nekom veselom kombinacijom boja ili šarenih uzoraka.

Zavirili smo u ponudu trgovine ShoeBox, koja je ove jeseni predstavila nekoliko zanimljivih modela. Oni se nikako ne mogu okarakterizirati kao 'djetinjasti', što je bio glavni razlog koji je mnoge među nama sprječavao da dosad nabavimo svoj vodonepropusni primjerak.

Transparentna gumena čizma obara rekorde prodaje

 | Autor:

Svakako najzanimljivija čizma ove jeseni je transparetni gumeni vojnički model. Iako je 'Dropish' prilično hrabar, trenutno obara rekorde prodaje.

„Uz ove čizme sokne ili čarape postaju dodatni modni dodatak na koji je potrebno pripaziti pri slaganju odjevne kombinacije, no naše su klijentice to objeručke prihvatile kao novu modnu igru“, pojašnjavaju u ShoeBoxu. Za one nešto manje hrabre, neodlučne ili nezainteresirane, Dropish dolazi i u crnoj gumenoj verziji a cijena modela je 250 kuna.

Bajkerice, pozor

 | Autor:

Još jedan zanimljiv model je 'Bikish', gumena čizma inspirirana motorističkim stilom. Srednje visine i s dodatkom nekoliko metalnih kopči, ona savršeno imitira vašu najdražu bajkersku čizmu koju sada možete šetati i po kišnim, blatnjavim uvjetima.

„Uz bajkerski, u ShoeBox dućanima imamo i model 'Huntish' koji je drugi trenutni bestseller. Odabiru ga djevojke i žene koje vole klasičnije, visoke modele čizama, a crveni zip na stražnjoj strani veselo nadopunjuje izgled modela“, komentiraju u ShoeBoxu. Cijena modela Bikish je 299,90kn, dok je za Huntish potrebno izdvojiti 399,90kn.

 | Autor:

Nova era gumenih čizama je počela. Tek pomni pogled otkrit će promatraču da se radi o nepropusnom gumenom ili PVC modelu. Zbog povoljnijih cijena i lakoće održavanja (tuš i vileda) idealna su zamjena kožnim čizmama, kojima za kišnih jesenskih dana sada napokon možemo dati 'dan odmora'.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0