Sljubljivanje vina i hrane nije isključivo vještina (koja se lako nauči), nego i pravo zadovoljstvo koje rezultira senzacionalnom harmonijom okusa hrane i pića. Dobra je vijest da nije neophodno da naučite komplicirane sisteme i tablice u kojima je demistificirano koje vino odgovara uz koju hranu.
Odabir adekvatnog vina za vaš ručak ili večeru ne mora biti znanstvena fantastika. Dovoljno je da se držite nekoliko pravila i sigurni smo da ćete svoja vina uz objede birati uspješno, a u konačnici - savršeno sljubljivanje vina i hrane uglavnom je subjektivno, ovisi o vašem osobnom okusu, stoga, teško da možete pogriješiti.
Pri odabiru vina valja poštovati vlastiti enološki ukus, ali i karakteristike jela koje ste naručili ili skuhali. Nemojte se, kao većina ljudi, orijentirati samo na vrstu mesa, nego i na umake, priloge i cjelokupan okus.
Ekskluzivne savjete za odabir vina portalu Gastro.hr dao je stručnjak Matko Pašalić iz zagrebačke vinoteke Jabuke i ruže...
Njegove savjete, ali i druge trikove za odabir vina pročitajte na portalu Gastro.hr
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.