Native sadržaj

Volimo aktivnosti koje troše i po 300 kalorija u sat vremena, a nemaju veze s trčanjem niti treningom u teretani

  • Po velikim vrućinama ne želimo se dodatno znojiti uz treninge visokog intenziteta
  • U održavanju kondicije i mišićnog tonusa mogu ti pomoći zabavne aktivnosti nižeg intenziteta
  • Bitno je održavati tijelo hidriranim uz bilo kakve aktivnosti po visokim temperaturama

Čak i za najvjernije vježbačice ljetno doba izazovno je za održavanje redovitih treninga. Osim visokih temperatura, tu su i brojni eventi, festivali i druženja koja ne želimo propustiti, zatim odlasci vikendom na kupanje u obližnja jezera, rijeke i bazene...Tko još može ugurati i vježbanje u ionako pretrpan raspored?

Clubbing kao tjelovježba? Može!

Zato probaj spojiti ugodno s korisnim: nekad i izlazak u klub može biti savršena prigoda za trošenje kalorija. Naime, za sat vremena plesanja u klubu možeš izgorjeti do čak 360 kalorija. Naravno, sve ovisi i tempu te vrsti muzike - što je muzika brža i ples dinamičniji, kalorije brže odlaze. A ljeto je idealno doba za izlaske jer ne nedostaje raznih evenata i programa po cijeloj Hrvatskoj: od Tisnog na Murteru, Zrća na Pagu, Hvara kao ultimativne destinacije za beach partyje, do skoro svakog grada na obali koji nudi razne programe i manifestacije.

 | Autor: Unsplash+ Unsplash+

Iskoristi odlazak na more

Iako se na moru najviše od svega želimo opustiti i izležavati, nije loše iskoristiti priliku za lagano kretanje: plivanje, picigin ili neka druga aktivnost u moru troše kalorije dok se doslovno zabavljaš i uživaš. Sat vremena plivanja umjerenog intenziteta troši oko 220 kalorija, pola sata picigina može potrošiti do 300 kalorija, a sve popularniji SUP  (stand up paddleboarding) troši i više od 300 kalorija u sat vremena. Sve ove aktivnosti su toliko opuštene i zabavne da nećeš niti primijetiti kako se zapravo baviš tjelovježbom.

 | Autor: Unsplash+ Unsplash+

Odlazak u adrenalinski ili aquapark

Zabavne lokacije na kojima možeš potrošiti dodatne kalorije a da to niti ne primijetiš su i sve vrste zabavnih parkova, a pogotovo onih na vodi. Ljeti su popularni kao izlet ili vikend putovanje: bio to Gardaland, Slovenija, Istra ili neka druga destinacija, svakako ćeš taj dan biti i više nego aktivna. U vodenom parku, ovisno o intenzitetu aktivnosti, možeš potrošiti od 200 do 500 kalorija u sat vremena. Zato probudi dijete u sebi i kreni na zabavne vožnje toboganom i ostale vodene atrakcije.

 | Autor:

Idemo u planine

Za one kojima vrućine jako smetaju i jedva čekaju jesen predlažemo odlazak na višu nadmorsku visinu po malo svježijeg zraka. U blizini imamo lokacije poput Gorskog kotara i Slovenije gdje se mogu naći predivne opcije za odmor u prirodi gdje možeš napuniti baterije bez pretjeranih gužvi koje su česte na morskim destinacijama. Lagani hike ili šetnja po šumi savršena su aktivnost jer nude toliko željeni hlad i mir prirode, a za sat vremena umjerenog planinarenja možeš potrošiti do 400 kalorija po satu.

 | Autor: Unsplash+ Unsplash+

Hidracija tijekom aktivnosti

Sunce sija, ljeto je u punom jeku, a tvoje tijelo žudi za nečim osvježavajućim i zdravim. Nova Vindi PROTeIN pića nude ti savršenu kombinaciju prirodnih voćnih aroma i proteina koji te hidratiziraju, osvježavaju i pomažu ti da ostaneš u formi i tijekom najtoplijih dana. Biraj između originalnih okusa - bijeli čaj, limun & kaktus za trenutni val egzotične svježine i zeleni čaj & breskva za balansirani voćni doživljaj. Donose 6 g proteina u jednoj boci pa slobodno možemo reći da osim što te hidriraju i hrane tvoje tijelo i zato ih obožavamo! Bilo da uživaš u sportskim aktivnostima, druženju s prijateljima ili se jednostavno opuštaš na plaži, Vindi PROTeIN pružit će ti svu snagu potrebnu za nadolazeće ljetne avanture. 

 | Autor:

 

 

Photo: Pexels

Komentari 0