Native sadržaj

Kako da ruž dugo traje, ali da pritom ne isuši usne? Moguće je, evo kako

  • Ruž za usne je jedan od luksuza kojeg se ne želimo odreći niti u najvećim krizama
  • Sam čin nanošenja ruža za usne može nam donijeti trenutak samo za sebe, ali nam pružiti i dodatnu dozu samopouzdanja
  • Odabirom nijanse ruža možemo izraziti svoju osobnost i emocije, a u tome leži njegova najveća moć

U svijetu financija postoji izraz poznat kao lipstick effect odnosno 'efekt ruža za usne' koji govori kako i u najvećim trenucima financijske krize, žene će se odreći svih luksuza, no jedan ostaje uvijek prisutan - ruž za usne. Iako se ovaj efekt može primijeniti na sve ekonomske sfere, nama je posebno zanimljivo u kontekstu upravo ruža za usne. Zašto je ruž tako poseban da ga se ne želimo odreći čak ni kada dođu teža vremena?

Jedan od glavnih razloga je to što ima veliki utjecaj na nas i jako je učinkovit u poboljšanju raspoloženja i samopouzdanja. Naime, šminka općenito, a posebno ruž za usne, vrlo su brz i jednostavan način da se izrazimo i napravimo malu promjenu na sebi koja će nas potaknuti da se osjećamo bolje. To ne znači da se bez šminke trebamo osjećati loše, ona je tu jednostavno da naglasi našu prirodnu ljepotu. 

Daje nam trenutak samo za sebe

Za sve nas koji uživamo u biranju nijansi, kupovanju kozmetike i pomnom nanošenju kistovima, poput umjetnice koja slika po platnu, to je i svojevrsna terapija te trenutak koji je samo za nas. Šminkanje zahtijeva određenu preciznost i koncentraciju, a u tom trenutku smo fokusirane samo na sebe i svoje lice, druge probleme ostavljamo iza sebe. Sam čin nanošenja ruža za usne također može biti ritual koji nam pomaže da se osjećamo usredotočeno i pronađemo taj trenutak mira tijekom dana, posebno ako to činimo svjesno.

Pomaže nam izraziti se

Ruž za usne također može toliko otkriti o nama i upravo je zato tako poseban kao alat za samoizražavanje. Kada izaberemo određenu nijansu ili teksturu ruža za usne, dajemo izjavu o svojoj osobnosti, raspoloženju i stilu. Najlakši je način za eksperimentiranje jer promjenom nijanse možemo potpuno promijeniti cijeli make up look, ali i odjevnu kombinaciju. 

 | Autor: Pexels Pexels

Podiže nam samopouzdanje

Još jedan razlog zašto ruž za usne može poboljšati raspoloženje je to što nam u trenu daje mali boost samopouzdanja. Kada izgledamo dobro izvana, obično se osjećamo bolje i iznutra, a nanošenje ruža za usne može nam dati dodatni poticaj samopouzdanja koji nam može pomoći da se nosimo sa svim izazovima s kojima se susrećemo tijekom dana. Odvajanje nekoliko trenutaka za nanošenje ruža i promatranje sebe u ogledalu može nam pomoći da se osjećamo povezanije sa svojim tijelom i više u skladu sa svojim emocijama.

Utječe na naše emocije

U konačnici, moć ruža leži u njegovoj sposobnosti da nam pomogne da izrazimo svoje emocije kroz boju, a upravo je to možda i najmoćniji utjecaj ruža za usne, njegova sposobnost da također izazove određena raspoloženja i emocije. Različite nijanse ruževa mogu imati različite psihološke učinke. Primjerice, crveni ruž često se povezuje sa samopouzdanjem, moći i strašću, dok ružičasti ruž može biti razigraniji i romantičniji. Tamne i zagasite nijanse mogu biti buntovne, dok neutralne nijanse mogu djelovati smirujuće i opuštajuće.

 | Autor:

Bilo da se osjećamo odvažno i samouvjereno ili sramežljivo i introspektivno, postoji nijansa ruža za usne koja nam može pomoći da izrazimo svoje raspoloženje i povežemo se s njim, a svoju savršenu nijansu pronađi u novoj Avon kolekciji Hydramatic Shine ruževa. U kolekciji se nalazi čak 15 predivnih nijansi, a glamurozan sjaj i revolucionarna hidrirajuća hijaluronska jezgra dat će tvojim usnama sjaj i neophodnu njegu.

 | Autor:

Simbolično, za Dan žena, ružem možeš pružiti i podršku borbi protiv nasilja nad ženama! Kako? Od prodaje posebnog seta, ruž Hydramatic plus kozmetička torbica za borbu protiv nasilja nad ženama, 100 % neto prihoda ide u Avonov fond za borbu protiv nasilja nad ženama. Cijena seta je 18,50 €. Potraži novi Hydramatic Shine ruž u Avonovom katalogu po cijeni od 5,49 €.

Photo: Unsplash

Komentari 0