Native sadržaj
Zalando nakit za nju i njega

Izbor nakita s kojim je najbolje započeti godinu

  • Božićni blagdani svakako su prilika da svojim najmilijima poklonimo nešto vrijedno i trajno, a u tu kategoriju svakako spada nakit
  • Blistav komad koji će nam dok ga nosimo na ruci ili oko vrata grijati srce, uvijek nas podsjećajući na osobu koja nam ga je poklonila
  • Za inspiraciju, odabrali smo 10 komada nakita za nju i njega, i to različitog cjenovnog ranga - na Zalandu se može pronaći sve, od doista skupocjenih komada do onih pristupačnih

Svašta smo o nakitu, posebno onom najskupocjenijem, dijamantnom mogli naučiti iz pop kulture: Say it with diamonds, Diamonds are a girl's best friend - svatko je čuo ove izreke. I dobro znamo da je nakit prekrasan poklon, dar koji dajemo osobi koja nam doista znači, "veliki" dar koji se ne poklanja često već u posebnim prilikama, a božićni blagdani svakako su jedna od njih.

I ne moraju to biti baš dijamanti... Nećemo reći da je njihovo vrijeme prošlo, ali danas postoji mnogo prekrasnog nakita nižeg cjenovnog ranga, makar i bez dijamanata. Pozlata umjesto zlata, umjetni biseri, a ne oni izronjeni s morskog dna, industrijski metali umjesto srebra, bižuterija... Prelijepa i kvalitetna, koja izgledom konkurira najraskošnijim "pravim" komadima. Čak i skupi dizajnerski brendovi imaju svoje linije gdje nude pristupačniji nakit s potpisom.

Kako u ovo vrijeme darivanja potražnja za nakitom vrtoglavo raste zavirili smo u raskošnu Zalandovu ponudu te za nju, ali i za njega odabrali narukvice, ogrlice, prstenje... u boji srebra i boji zlata, ubacili i pokoji skuplji komad, ali globalno se trudili da ne budemo previše rastrošni.

Nakit je uvijek dobar poklon za nju

Swarovski, kralj kristala, nezaobilazno je ime kad želimo lijep i poseban komad nakita. Sjaj kristalića je neodoljiv, a nama se posebno svidjela ova profinjena ogrlica i to s crnim labudom. Bijeli i manji je tek straga, na kopči. Šarmantno.

 | Autor: Swarovski ogrlica Iconic swan (114,01 eura)

Nekad si voljela srebro, a sad ti se više sviđa zlato? Ali ipak se ne bi sasvim odrekla ni srebrnog nakita, ali baš ne ide uz zlatni... Možda je tako razmišljala i Donna Karan napravivši ovaj prsten koji je neodoljiva kombinacija dvaju metala.  
 | Autor: Donna Karan set od dva prstena (55,45 eura) 

Ako nešto zrači old money estetikom, onda je to ovaj par naušnica koji kombinira uvijek elegantne bisere i zlato. Ugodno diskretne i nerazmetljive, a opet su itekako vidljive i ostavljaju dojam. Baš lijepa ravnoteža.

 | Autor: Lauren Ralph Lauren naušnice (44,99 eura)

Iako ovaj komad uvelike podsjeća na poznate Cartierove LOVE narukvice, odaju ga inicijali MK, Michael Kors. Evo kako se modna kuća inspirira ono draguljarskom! Nama ništa ne smeta, narukvica je baš lijepa i elegantna.

 | Autor: Michael Kors Premium narukvica (200,95 eura)

Za kraj - ovaj šareni paketić koji je pak inspiraciju našao u filmskom hitu o Williju Wonki koji je ovih dana stigao u kina. Set od pet naušnica u obliku voća možemo kombinirati po želji i odjednom nositi i više od dvije naušnice, ovisno koliko imamo rupica na ušima. 

 | Autor:

Willy Wonka set naušnica (157,81 eura)

Ni muškarci nisu ravnodušni na ove komade nakita

Prošla vremena kad je nakit bio "stvar za cure", a muškarcima više manje nezanimljiv. Stvar se preokrenula pa i oni nose ogrlice, narukvice i prsten koji nije nužno onaj vjenčani. Dapače, čini nam se da dečki katkad volje veće i blještavije komade od nas...

 | Autor:

HUGO ogrlica u obliku lanca (98,08 euro)

Ovaj coolerski prsten "glumi" zapravo dva prstena, s dva različita kamena, plavim i crnim. I zamišljamo ga na nekom baš cool frajeru, neki slobodan duh koji je proputovao pola svijeta, malo neobrijan i s najšarmantnijim osmijehom.  

 | Autor: ICON BRAND prsten Fade signet (19,78 eura)

Čini se da se muškarci nekako više dijele u tim "zlato" i tim "srebro". U svakom slučaju, srebrnog nakita za jači spol ne nedostaje, a nama se svidjela ova Guessova narukvica zanimljiva zbog netipičnih karika.

 | Autor: Guess narukvica Bond street (49,77 eura)

A za tim "staro zlato"? Duži lančić i još s privjeskom, inače se nudi u tri boje. Osim ove, i u sjajnoj zlatnoj te u srebrnoj. Zamišljamo da je to oglica koju bi rado nosio Jason Momoa. I mi bismo je rado vidjele na svom dragom.

 

Zalando nakit za muškarce | Autor: Zalando Zalando Akitsune ogrlica Orbis (43,99 eura)

Oh, kod velikog broja dečkiju dobro kotira i nakit od prirodnih materijala tipa koža i drvo. Umjetničke duše? Tip surfera? Ili muškarac koji se tek počinje privikavati da nosi nakit. Ukratko, ovaj set od tri narukvice je zgodan i neobavezujući poklon.

 | Autor: Icon Brannd Reconnaissance komplet narukvica (25,08 eura)

A sad, jedan pravi, veliki, blještavi komad i to s Versace potpisom. Veliki pečatnjak uvijek je imao svoju težinu (ne samo onu doslovnu). Bio je simbol bogatstva, ali i visoke pozicije na društvenoj ljestvici. Danas je i odraz stava, katkad i ironičnog.

 | Autor: Versace prsten (289,20 eura)

Photo: Zalando

Komentari 0