Native sadržaj

Ribafish o planovima za ljeto, omiljenoj spizi, najljepšim plažama i nadražoj ljetnoj modnoj kombinaciji

  • O ljetnim planovima i guštima porazgovarali smo s Domagojem Jakopovićem Ribafishom 
  • Uz njegov novi plivački podvig, spomenuli smo i spizu, najljepše hrvatske plaže, savršen ljetni dan, ali i omiljene ljetne modne kombinacije 
  • Doznajte gdje pliva ovo ljeto, koja je najbolja ljetna hrana i bez čega nikad ne ide na more  

Ribafisha smo ulovili taman u završnim pripremama za veliki ljetni podvig. Naime, 23. lipnja počinje plivački pothvat kojim će tijekom 24 dana preplivati Istarski poluotok, od Preluka do Pule, i posjetiti brojne plaže Istre i Kvarnera, ali i malenima i velikima prenijeti poruku o važnosti očuvanja našeg planeta te provesti edukativne radionice kao i akcije čišćenja prirode. Veliki su ovo planovi za ljeto i morali smo porazgovarati s njim dok je odbrojavao sitno do starta velike avanture. 

miss7: Hej, Ribica, kako si, kako teku pripreme za plivački podvig?
Ribafish: Helooou! Kao i svaki put, mislim da ću se osloniti na svježinu 😊 Šalim se, treninzi su u punom naponu, plivam prosječno 60 km mjesečno i znam napamet sve pločice s dna bazena Utrina, pokloni za klince su spakirani (ima ih hrpetina!) i samo što nismo krenuli na #RokPoluotok! Pratite nas ovog ljeta od Rijeke do Pule!

 | Autor:  | Autor: Ribafish nosi japanke brenda Rider
miss7: Velik je to zalogaj. Jesi li u dobroj kondiciji, kako se pripremaš?
Ribafish: Sada bih htio ispasti pametan i stručan, joga, zen, reiki i to, ali da živim asketski – ne živim. Znate i sami da imam najbolji posao na svijetu, onaj foodblogerski te da jedem i pijem po kućama, ali kao i Doktor Riba i Mister Fish, velik dio vremena stvarno koristim za plivanje, kao i brojne humanitarne i druge akcije čišćenja prirode sa svojim RokOtočanima i Čistećim Medvjedićima.

miss7: Čemu se najviše veseliš u cijeloj priči? I, kojoj se plaži najviše raduješ?
Ribafish: Veselju klinaca kada ih nakon par sati igranja i hodanja vratim roditeljima i oni počnu onako iskreno pričati, išli smo tamo i tamo, našli smo ovo i ono... Kao i onaj sjaj u očima kad shvate da su čišćenjem plaže od otpada napravili nešto dobro za naš Planet. Bit će 12 plaža, ja ih sve volim, na neke se prvi put iskrcavam, naletite na neku!

miss7: Od svega gdje si bio i što si vidio na našoj obali, što ti je najdraže? Ima li neka plaža, uvalica u
kojoj se super osjećaš?

Ribafish: Plaža, odnosno uvala Srednji Bili bok na otočiću Proizdu pokraj Vele Luke na Korčuli. To je bila naša plaža, shvatit će tko prati RokOtok... Kroz ovih pet godina od pokretanja projekta i preko pedeset plaža na kojima smo bili, teško je izdvojiti neku na kojoj nije bilo prekrasno. E, sad, volite li pijesak, kamenje ili stijene, o ukusima ne možemo raspravljati – bitno je da ste s nekim s kime vam je lijepo.

 | Autor:  | Autor: Tko kaže da japanke ne mogu ići uz odijelo?

miss7: Kako izgleda tvoj savršeni lijeni ljetni dan, kada ništa ne radiš i kada si baš dobre volje?
Ribafish: Nakon što isplivamo Istru, povlačim se na dva tjedna na Korčulu, rodni otok mojih baka i djedova, gdje mi i danas žive roditelji. Uglavnom, zorom popijem kavu i limunadu, navučem natikače, izvadim ješku iz frižidera, uzmem štap za pecanje, bacim kajak u more i odveslam negdje gdje se ne čuje apsolutno ništa osim mooožda cvrčaka... Bitno mi je da se stopim sa suncem i morem, ulov je potpuno nebitan... Lažem, bitan je, ali ga najčešće nema.

miss7: Koja ti je najbolja ljetna spiza?
Ribafish: Ne biram. Od na suncu otopljene paštete, posoljene pomidore ili šake svježe nabranih kupina, do pečene kirnje, kozlića pod pekom ili pak pomno, u kukuruznom brašnu te krupnom solju posoljene osobno upecane sitne ribe (špar, knez, pirka, kanjac...) – sve je dobro, samo da je ljeto!
 | Autor:
miss7: Daj nam otkrij svoje najjače ljetno modno oružje – u čemu se najbolje osjećaš kada ideš na kavu na obali, a u čemu si sebi najzgodniji kad se spremaš za večernji ljetni izlazak?
Ribafish: Obavezan slamnati šešir, majica bez rukava (imam super ramena😊), preširoke kupaće i dobre natikače. Od parfema tu je sredstvo protiv komaraca. Kućica nam je pet kilometara udaljena od civilizacije, tako da se zadovoljavam apsolutnim minimalizmom. U rijetkim prilikama oblačim šarenu košulju i kratke hlače, ali rijetko...

 | Autor:
miss7: Postoji li nešto što ludo praktično bez čega nikad ne ideš na more?
Po tom pitanju sam žena, i uvijek nosim triput više stvari zlu ne trebalo. Bitno je da ponesem barem deset knjiga, od kojih pročitam naslovnicu i posvetu, ali obećavam da ću za ovo ljeto kupiti pošten pribor za pecanje i da konačno neću izgorjeti na suncu.

 | Autor:

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0