Native sadržaj

Ovu vrstu obuće uvijek moraš imati pri ruci dok putuješ

  • Ljeto i godišnji odmori su pred nama i uskoro ćemo smišljati kako mudro spakirati kofer, što ponijeti, a što ostaviti, posebno kad je o obući riječ
  • Ako smo sportski tip trebat će nam tenisice, ako kanimo puno izlaziti navečer, neke lijepe sandale, za duge turističke obilaske trebamo nešto udobno... Ipak, evo i modela koji će biti korisni u tako mnogo situacija
  • Kad te ubije vrućina, kad se noge umore od hodanja i razgledavanja, kad kreneš na plažu, kad se dogodi spontani večernji izlazak... Najbolje ih je uvijek imati pri ruci (i na nozi!)

S dolaskom ljeta svi postajemo putnici, neki na kraće staze, neki pravi putnici oko svijeta. Ma, svaki slobodni vikend isplati se nekamo skoknuti (da se svi s tim slažemo svjedoče gužve na autocestama) dok čekamo "pravi godišnji" i dulji odlazak na neku izmaštanu destinaciju. Hoće li to biti provod na Zrću ili posjet Picassovoj izložbi u Bergamu, tumaranje Andaluzijom ili bijeg na svjež planinski zrak, prekooceansko putovanje avionom ili krstarenje Sredozemljem, nema veze. Svako je putovanje dragocjeno jer nas puni energijom i hrani nam dušu, a kao bonus dolaze fina hrana, kulturne znamenitosti, novi ljudi...

 | Autor: Ipanema Ipanema Ipanema

Pa smo tako s početkom ljeta zasipani savjetima kako na optimalan način spakirati kofer, što ponijeti, a što je nepotreban višak, koji neočekivani predmet će nam biti od koristi, a koji komad nakon tolikih godina konačno ostaviti kod kuće. Naravno, sve se vrti oko toga da je najbolje ponijeti stvari koje ćemo moći koristiti u što više prilika, a tu ova obuća nema premca... Jednostavne, lagane, lijepe, sveprisutne japanke moći ćemo navući u bezbroj situacija i biti sretni što ih imamo pri ruci.

Dugo putovanje

Možda na put krenemo u nekom drugom paru obuće (Čitaj: zatvorenih prstiju i koji ne izlaže stopala), no vrlo brzo će nam prisjesti. Dok satima sjedimo u avionu ili automobilu, ni našim stopalima nije lako pa je par laganih japanki vrlo dobro imati pri ruci, nije problem ubaciti ih ni i u ručnu prtljagu kad je par tako lagan i ne zauzima puno prostora.

 | Autor: Ipanema Ipanema Ipanema

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema

Skoknimo na plažu!

Plaža vam nije bila primarni cilj kad ste ujutro izlazili iz kuće? Mislili ste popiti kavicu negdje u hladovini, pogledati onu zgodnu suvenirnicu i kupiti malo voća na lokalnom štandu? No jedna je stvar vodila drugoj, približilo se već i podne, a temperatura zraka opasno narasla - bit ćeš sretna što je badić od jučer ostao u torbi, a na nogama imaš japanke. Tvoj dragi ionako kupaće bokserice i natikače nosi dan i noć: spremni ste za skrenuti na brzi kupanac na plažu.

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema

Kad se dan pretvori u večer

Obožavamo lijene ljetne dane kad ne moramo gledati na sat niti se držati ikakvog rasporeda. Pa krenemo na jedno mjesto, a završimo na sasvim drugom, a najdraže nam je kad se popodnevno izležavanje uz more spontano pretvori u večernji izlazak u beach baru ili obližnjem klubu. Haljina u kojoj si došla na plažu, ako je uparena sa stylish japankama, stvorit će odličan outfit i za dugi večernji izlazak sa stilom.

 | Autor: Ipanema Ipanema

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema

Razgledavanje može biti naporno...

Obišla si treći muzej u danu, pogledala sedmi spomenik i prošetala onim znamenitim parkom za koji svi vodiči kažu da je nazaobilazan? Ako već nisi u razgledavanje krenula u nekoj superlaganoj obući, sad je vrijeme da je izvučeš iz ruksaka na leđima i spasiš se. Odmora i zraka ne treba samo tebi nego i tvojim umornim stopalima. Sjedni na stepenice pokraj kakvog boemskog kafića, naruči hladno piće i uživaj. Zaslužila si.

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema

 | Autor: Ipanema Ipanema Ipanema

Spas pri visokim temperaturama 

Koliko god uživali u ljetu, visoke temperature nisu ono što obožavamo. A ne možemo se odjenuti toliko lagano koliko vruće može biti. Ili... možemo? Japanke, natikače, ravne sandale s dva remena više nisu obuća u kojoj isključivo idemo na kupanje. Postale su ravnopravni dio naših ormara i obuća koju nosimo u gotovo svakoj prilici, i u gradu i na moru. Zato ovaj opušteni trend treba iskoristiti do kraja, nabavkom najrazličitijih parova ove lagane obuće.

 | Autor: Ipanema Ipanema Ipanema

 | Autor: Ipanema Ipanema Ipanema

Kad želiš dobar stil

Ruku pod ruku s činjenicom da japanke i gumene natikače više nisu samo obuća za plažu, ide i njihova pretvorba iz jednostavne gusjenice, da se slikovito izrazimo, u prekrasnog leptira. Pa tako ovdje više nije riječ samo i bojama i eventualno uzorcima već o mnogo složenijem dizajnu. Japankama ukrašenima trodimenzionalnim cvjetovima, sjajnim kristalima ili školjkicama, japankama koje se vežu poput rimljanki, parovima koji imaju remenčiće različitih tekstura poput konopca ili perlica... Japanke su postale komad koji itekako prati trendove!

 | Autor: Ipanema Ipanema Ipanema

 | Autor: Ipanema Ipanema Ipanema

 

 | Autor:

Photo: Pexsell / yy

Komentari 0