Native sadržaj

Od tulipana do tenisica: 7 stvari bez kojih ne možemo zamisliti proljeće

  • Iako će neki reći da prave zime ove godine ni nije bilo, svejedno nam je drago što će dani polagano postajati sve duži, zrak sve mirisniji, a naša garderoba sve laganija i lepršavija
  • Najljepše i najšarenije godišnje doba samo što nije stiglo, a to što već tjednima imamo osjećaj kao da je već odavno tu, apsolutno ni na koji način ne umanjuje naše uzbuđenje zbog svega onoga s čim dolazi u paketu
  • Razloga za veseliti se proljeću vjerojatno je bezbroj, no ovo je sedam stvari bez kojih nam je proljeće apsolutno nezamislivo i zbog kojih ne možemo dočekati da i službeno stigne

Samo nas desetak dana dijeli od kalendarskog početka najljepšeg, najmirisnijeg i najšarenijeg godišnjeg doba. To što nam je ono meteorološki stiglo ranije no ikad prije, iako nam zima još uvijek stigne pokazati zube, i to što i mi i priroda već tjednima imamo osjećaj kao da je već odavno tu, apsolutno ni na koji način ne umanjuje naše uzbuđenje zbog svega onoga s čim proljeće dolazi u paketu.

Iako će naši stari(ji) koji se sjećaju zima koje su podrazumijevale i po par metara snijega, debele minuse i ulice okovane ledom reći da prave zime ove godine ni nije bilo, svejedno nam je drago što će dani polagano postajati sve duži, zrak sve mirisniji, a naša garderoba sve laganija i lepršavija. Razloga za veseliti se proljeću vjerojatno je bezbroj, no ovo je sedam stvari bez kojih nam je proljeće apsolutno nezamislivo i zbog kojih ne možemo dočekati da i službeno stigne!

Kave s prijateljicama na sunčanoj terasi

Iako nas hladno vrijeme nikada nije spriječilo da uživamo u šalici kave, nema ništa ljepše od one koju se pije na suncu, na nekoj prelijepoj terasi, u društvu dragih prijateljica. Ne sumnjamo da ima onih koji će reći da je bolja samo ona koju se pije na plaži, između dva skoka u more, no po nama pobjedu svejedno odnosi ona u paketu s nešto milosrdnijim suncem zapanjujućim prizorima iz prirode kakve je samo priroda u proljeće u stanju naslikati. I da budemo iskreni, jedva čekamo prošetati novu proljetnu kombinaciju koju smo kupili dok smo još kroz prozor mogli vidjeti samo kišne kapi i ledeni vjetar.

 | Autor: Unsplash+ / Getty Unsplash+ / Getty Foto: Unsplash+ / Getty

Šareni buketi cvijeća

A kada smo već kod tih zapanjujućih prizora, glavne uloge u njima redovito dopadnu cvijeće koje nas jednako opija svojim bojama, koliko i mirisima. Od sramežljivih vjesnika proljeća poput jaglaca, šafrana, visibaba i ljubičica, preko kitnjastih magnolija i japanskih trešanja, do narcisa, zumbula, tulipana, jorgovana i naposljetku božura, zbog ove rapsodije boja i mirisa ne možemo zamisliti kako itko može ne voljeti proljeće. Ok, možda ga zericu manje volimo mi alergičari, no svejedno ga smatramo toliko čarobnim da ni alergijama ne damo da nam pokvare dan. Neka nam cvijeća, u vazama, parkovima, na stablima, u kosi... 

 | Autor: Unsplash Unsplash

Velike torbe i ruksaci

Dok zimi jedva čekamo stići od točke A do točke B (budimo realni, od posla do kauča) sa što manje distrakcija i vremena provedenog na hladnom vjetru, proljeće u nama budi avanturiste. Sunce nas izmami iz domova pa se sve češće šetamo, što sami, što s prijateljicama, i usput često naiđemo za nešto što nam zapne za oko. Bilo da je to svježe voće i povrće na placu, buket cvijeća ili možda novi proljetni miris za dom ili automobil, uvijek nam je potrebna nešto veća torba ili ruksak kako bismo to sve ponijeli sa sobom doma. Odličan bonus je to što su velike torbe ovog proljeća jedan od najvećih trendova. 

Sunčane naočale

Za nas žene obično kažu da pretjerujemo s cipelama i torbama, no moramo priznati da nam nije jasno zašto su sunčane naočale izostavljene iz ove jednadžbe, budući da još nismo upoznali neku koja nam je rekla da ih ima dovoljno. A kako bismo ih i mogli imati dovoljno kada jedne savršeno pristaju uz haljine, druge uz nešto sportskije outfite, treće isključivo uz one najelegantnije. Neke nam puno bolje stoje kada nam je kosa puštena, neke kada je podignuta, a ima i onih koje su kao stvorene za nositi iz uz šešire i kapice. Dakako, koji je šešir u pitanju također diktira koje će nam najbolje pristajati. Kad se sve skupa zbroji i oduzme, sreća naša što im je primarna funkcija zaštita naših očiju pa uvijek imamo dobar izgovor za obogatiti kolekciju!

 | Autor: Unsplash Unsplash

Bijele široke košulje

Da unaprijed uštedimo vrijeme svima koji će nas poželjeti uvjeriti u suprotno - iskreno vjerujemo ne postoji savršeniji i multifunkcionalniji komad odjeće od oversized bijele košulje. Dakako, uredno ispeglane, s uštirkanom kragnom. Bilo da je u pitanju poslovni sastanak, ležerno popodne u gradu, kakva svečanija prigoda ili večernji izlazak, bijela košulja u svakoj će od spomenutih izgledati jednako fantastično, a ako je dovoljno duga, nerijetko zna odglumiti haljinu. Odlično izgleda uz odijela, traperice, hlače širokih nogavica pa čak i tajice kojima mnogi odbijaju priznati status hlača, a na nama je samo da se poigramo modnim dodacima i različitim stilovima obuće i da super ležeran izgled u trenu pretvorimo u beskrajno profinjen.

 | Autor: Pexels Pexels

Baloneri

Koliko god obožavamo svoju kolekciju kaputa, jedva smo dočekali pospremiti ih duboko u ormar da spremno čekaju iduću zimu. A dok se opraštamo od ove, naše vješalica za jakne pune prozračni baloneri koji jednako dobro idu na neku smart kombinaciju, ali i uz trenirku, tenisice i majicu s kapuljačom. Taj opušteni chic nikada nam neće dosaditi, vjerojatno zato što je vremenski prozor u kojem ga možemo nositi poprilično uzak. No čak i kad dođe ljeto i baloner se pridruži kaputu u istom kutku ormara, ostaju nam uvijek omiljene tenisice.

Proljetne tenisice

Nećemo lagati, nagledali smo se krasnih zimskih stylinga i prelijepih modela toplih i mucastih čizama, no iskreno najiskrenije smo se zaželjeli nešto laganije obuće - poput proljetnih tenisica u kojima je korak lak kao perce, kao što to životnom elanu kakav je u proljeće i priliči. Budući da su tenisice odavno prestale biti rezervirane samo za sportske aktivnosti i postale obuća koju se jednako rado nosi i uz haljine, ali i odijela, ne možemo dočekati da krenemo sastavljati omiljene razigrane kombinacije.

 | Autor: Reebok Reebok  | Autor: Reebok Reebok

Retro modeli i ove su godine veliki trend, a oni Reebokovi već su desetljećima među najobožavanijima. CCC, kao jedan od najvećih distributera Reeboka u Europi, i ove godine nudi najveći izbor proizvoda ovog kultnog brenda, od bezvremenskog legendarnog modela poput Courta u nekoliko atraktivnih boja, preko nešto sportskijih i dinamičnijih opcija poput Joggera ili Ridera, do kultnog modela Basket koji je posveta košarkaškom stilu uz koji je sam brend usko vezan

 | Autor: Reebok Reebok  | Autor: Reebok Reebok

Uz atraktivne modele tenisica, CCC nudi i Reebokove udobne ruksake u neodoljivim nijansama, praktične torbice koje se nose oko struka i sportske torbe koje su izvrsna nadopuna ležernim, svakodnevnim kombinacijama.

 | Autor: Reebok Reebok  | Autor: Reebok Reebok

Kako stilizirati sve ove komade imamo prilike vidjeti u režiji svjetski poznatih manekenki Zelde Smyth i Noe Indigo Blaaker te manekena Dominika Sadocha, a koji su zablistali u novoj Reebokovoj kampanji. Šlag na kraju priče? 20% popusta na jedan odabrani proizvod iz kategorije torbi, ruksaka i kofera pri kupnji obuće - ponuda koja vrijedi do daljnjeg ili do isteka zaliha.

Reebok kolekcija dostupna je u CCC trgovinama te na ccc.eu!

Photo: Pexels

Komentari 0