Native sadržaj

Napokon sam isprobala preparativnu kozmetiku koja je osvojila svijet i sada došla u Hrvatsku. Ovo su moji prvi utisci

  • U naše ljekarne napokon je stigla nadaleko poznata i na društvenim mrežama slavljena dermokozmetika CeraVe koja spaja inovativnu tehnologiju i pristupačne cijene
  • Proizvodi ovog američkog brenda odlikuju se vrijednim sastojcima, poput tri tipa esencijalnih ceramida i hijaluronske kiseline, koji pružaju dugotrajnu hidratizaciju te pomažu očuvati zaštitnu barijeru kože
  • Nije bilo potrebno dugo da se nađu i u mom kupaonskom ormariću, a u nastavku ću s tobom rado podijeliti svoje utiske kada je njega suhe kože u pitanju

Kada je preparativna kozmetika u pitanju, velika je vjerojatnost da si u virtualnom svijetu naišla na recenzije žena koje s oduševljenjem pričaju o korištenju proizvoda američkog brenda CeraVe. Službeno je brend na tržištu od 2005. godine, a u vrlo je kratkom vremenu oduševio i brojne svjetski poznate dame poput glumica Sofije Vergare i Blake Lively. Premda imaju mogućnost podvrgnuti se najskupljim tretmanima, obje glumice rado ističu kako su spas za svoju kožu pronašle upravo u ovoj dermakozmetičkom brendu.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Vijest kako je ovaj brend dermokozmetike napokon dospio i na domaće police izazvala je i moje oduševljenje pa se moj maleni kupaonski ormarić ubrzo pretvorio u pravu malu oazu CeraVe proizvoda. S tobom sam ovoga puta odlučila podijeliti svoje prve utiske vezane prvenstveno uz njegu suhe kože. Naravno, CeraVe u svojoj ponudi donosi proizvode namijenjene različitim tipovima kože te vjerujem kako ćeš i sama lako pronaći proizvod koji tebi najbolje odgovara.

Njega lica - čišćenje i hidratacija

Čišćenje lica započinjem emulzijom CeraVe Hydrating Cleanser koja je namijenjena njezini normalne i suhe kože. Krasi je lagana kremasta struktura, a obogaćena je s tri esencijalna ceramida koja pomažu obnovu prirodnog zaštitnog sloja kože i hijaluronskom kiselinom koja zadržava vlažnost u gornjem sloju kože. Riječ je o hipoalergenom proizvodu koji u svom sastavu ne sadrži sapune  i parfeme, a zahvaljujući nekomedogenom sastavu ne strahujem od toga de će mi zatvoriti pore.

Pokazalo se kako ovaj hidratantni čistač učinkovito odstranjuje šminku i nečistoće s lica, bez da pritom uzrokuje iritaciju ili pogoduje razviju osjećaja zatezanja kože. Ovaj je proizvod u kratkom roku postao neizostavan dio moje kako jutarnje, tako i večernje beauty rutine. Njegova cijena iznosi 60,19 kuna za manje pakiranje koje sadrži 236 ml. 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva CeraVe Hydrating Cleanser

U jutarnjim satima njegu nastavljam CeraVe Facial Moisturizing Lotion kremom sa zaštitnim faktorom SPF 25 koji pruža optimalnu zaštitu od UV zračenja i sprječava prerano starenje kože. Ovu hidratantnu kremu s oznakom 'AM' krasi lagana struktura, brzo se upija u kožu i ne ostavlja masni trag. Također, ne začepljuje pore te predstavlja i odličnu podlogu za nanošenje pudera.

U večernjoj njezi koristim hidratantnu kremu označenu kraticom 'PM'. Riječ je o preparatu koji uspješno održava vlažnost u koži i obnavlja njezin zaštitni sloj bez iritacija i osjećaja masnog sloja. Za razliku od kreme koju koristim u jutarnjoj njezi, ova se odlikuje još laganijom teksturom te ne sadrži zaštitni faktor.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva CeraVe Facial Moisturising Lotion

Ono što ih povezuje je sastav bez parfema koji uključuje tri tipa esencijalnih ceramida, hijaluronsku kiselinu i niacinamid koji koži pružaju intenzivnu hidrataciju. Ove dvije kreme krasi i vrlo praktično pakiranje s pumpicom koje omogućava jednostavno rukovanje. Također, oba proizvoda imaju i istu cijenu pa je za njih potrebno izdvojiti 94,09 kuna.

A da moje riječi ne bi ostale samo na rekla- kazala, pred tobom je i kratki video koji sjajno demonstrira koliko je jednostavno njihovo nanošenje. Gornja točkica predstavlja uzorak hidratantne kreme s kraticom 'PM', a donja uzorak hidratantne kreme s kraticom 'AM'.

Njega ruku i nogu

Budući da smo spomenuli ruku, testirala sam još jedan proizvod koji je našao svoje mjesto u mom CeraVe ormariću. Riječ je o obnavljajućoj kremi za ruke Repairing Hand Cream koja intenzivno hidratizira, potiče regeneraciju kožne barijere i umiruje iritacije. Oči su možda ogledalo duše, no ruke su prvi vjesnici starenja pa je njihova njega neizostavan dio moje beauty rutine.

Ova vodootporna krema se vrlo lako nanosi, brzo se upija i ostavlja kožu svilenkasti mekom. U svom sastavu ne sadrži parfeme pa je idealna opcija za one koji, poput mene, izbjegavaju korištenje mirišljavih krema za ruke. A baš poput prethodno spomenutih krema za lice i ona u svom sastavu ima tri tipa esencijalnih ceramida i hijaluronsku kiselinu. Krema dolazi u pakiranju od 50 ml, a njezina cijena iznosi 37,68 kuna.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva CeraVe Reparative Hand Cream i CeraVe Renewing Foot Cream

Pred nama su sunčani proljetni dani i za tili čas ćemo uskočiti u otvorene cipele. Vođena onom bolje spriječiti, nego liječiti, odlučila sam se i na korištenje obnavljajuće kreme za stopala. Zbog toga što je gotovo cijeli dan zatvorena u obući, koža stopala je nerijetko isušena i tvrda, a javljaju se i neugodni žuljevi. 
CeraVe SA Renewing Foot Cream obogaćena je salicilnom kiselinom te intenzivno regenerira suhu kožu stopala, a pomaže i u uklanjanju mrtvih stanica kože. Obilnu količinu kreme netom prije spavanja nanesem na kožu stopala te pričekam nekoliko trenutaka da se upije.
Od prvog korištenja na mene je ostavila pozitivan utisak jer je koža bila glađa na dodir. Cijena kreme iznosi 63,99 kuna. 

 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva CeraVe Moisturising Cream i Mousturising Lotion

Hidratantna njega tijela

Ako muku mučiš sa suhom kožom te svome tijelu želiš pružiti odgovarajuću hidratizaciju, neka se u tvojoj kozmetičkom ormariću nađe mjesta za CeraVe Moisturizers hidratantno mlijeko ili losion namijenjeni njezi izuzetno suhe kože. Ova dva preparata osiguravaju 24-satnu hidratizaciju kože te jačaju njezinu prirodnu zaštitu. Budući da je riječ o najvećem organu našeg tijela, koža svakako treba primiti i odgovarajuću zaštitu, a postoji li što bolje od inovativnih proizvoda razvijenih u suradnji s vodećim dermatolozima?! 
Cijena hidratantnog mlijeka iznosi 86,63 kuna za pakiranje koje sadrži 236 ml, dok je cijena hidratantne kreme 75,24 kune (177 ml).

 

 

 

 

Photo: Privatna arhiva

Komentari 0