Native sadržaj

Minimalistički nakit je out – sve što želimo ove sezone su boje!

  • Minimalizam je godinama dominirao svijetom mode, no vrijeme jednostavnosti polako završava
  • Sve se više okrećemo jarkim bojama, naprije kroz modne dodatke te statement komade odjeće
  • Prava ogrlica ili narukvica lako će preobraziti cijeli outfit, ali i u tebi stvoriti čaroban osjećaj sreće

 

Era tihog luksuza toliko je snažno dominirala posljednjih godina da smo već zaboravili da odjeća i nakit mogu biti prepuni boja. Decentne ogrlice, jednako sitne i neupadljive narukvice te jednostavno prstenje bili su neizostavni modni dodatak svakoj osobi koja je uživala u ovom trendu, ali i svima onima koji još od pandemijskih dana nisu mogli prestati nositi udobne sportske komade uz koje baš i nije pristajao previše upečatljiv nakit. Taj trend causal kombinacija vrlo je brzo prešao u trend minimalističkog nakita.

Napokon, vrijeme minimalizma u modi polako prilazi kraju i sve se više vraćamo statement komadima koji tako savršeno prikazuju našu osobnost. Čak se i u segmentu casual mode može vidjeti pomak iz zagasitih zemljanih nijansi u jarko crvene, plave ili ružičaste, posebno na dodacima poput tenisica, torbi ili sunčanih naočala. Ono što nas posebno veseli je što se boje vraćaju i u svijet nakita, a to je ujedno i jedan od najvećih trendova ovog proljeća.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak photo Ante Odak; model: Monika Galić, Talia model; styling: Ivana Pavić; make up: Simona Antonović

Zlatni i srebrni nakit koji smo kupili tijekom ovih godina minimalizma sigurno nećemo zaboraviti i odbaciti, no sada ga možemo upotpuniti privjescima koji pršte jarkim bojama i savršeno se uklapaju u duh proljetnog buđenja. Kada govorimo o nakitu punom boja, prva asocijacija nam je uvijek FREYWILLE nakit koji više od sedam desetljeća oduševljava jedinstvenim kreacijama i živopisnim dizajnom koji se rađa iz najljepših emocija. Čarobne FREYWILLE interpretacije motiva iz prirode, umjetničkih djela slavnih slikara ili kulturne baštine sigurno će te potaknuti da se ponovno zaljubiš u boje, a izdvajamo nekoliko posebnih komada iz edicije FREYWILLE 18 kt gold&diamond koji će biti savršen znak ljubavi samoj sebi, ali i svim dragim ženama oko tebe kojima želiš pokazati koliko su posebne. 

Privjesak Daisy

FREYWILLE privjesak Daisy je nježan i chic komad nakita u koji će se na prvi pogled zaljubiti poklonici minimalizma. Prepoznatljiv je po gracioznom dizajnu od sjajnog 18 karatnog zlata. Oblikovan je u kružnom obliku, a na prednjoj strani  se ističe dekorativni i jedinstveni detalj od umjetničkog emajla. Stražnja strana privjeska je nježno zaobljena kako bi privjesak savršeno prianjao uz dekolte ili visoko uz korijen vrata, a zbog toga je i iznimno ugodan za nošenje. Moderan dizajn privjeska očarava inovativnim rješenjem u vidu skrivenog prolaza za lančić. Kroz njega se mogu provući i različiti tipovi lančića pa ovisno o odabranom lančiću svaki puta kreirate naizgled neku novu ili drugačiju ogrlicu.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak Privjesak Daisy

Privjesak Heart

FREYWILLE privjesak Heart je dragocjena umjetnička minijatura oblikovana u obliku asimetričnog srca. Iako srce predstavlja simbol ljubavi, FREYWILLE dizajneri su privjesak kreirali kako bi on prije svega opisao koliko je posebno i izvanredno srce onoga tko ga nosi. Besprijekorna kompozicija izvedena je vrhunskom preciznošću u 18 karatnom zlatu i velikom posvećenošću najsitnijim detaljima. Središnji dio Heart privjeska prikazuje motive slavnih umjetničkih remek-djela protkane najljepšim emocijama, a koji su ručno oslikani na dragocjenom emajlu. FREYWILLE privjesak Heart iz 18kt&diamonds edicije dolazi u nekoliko izvedbi plemenitih okvira koji okružuju umjetnički emajl: od čistog 18 karatnog zlata ili dodatno ukrašeni s deset, jedanaest ili dvanaest svjetlucavih dijamanata.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak Privjesak Heart

Privjesak Cabochon

Privjesak Cabochon osvaja suptilnom elegancijom i minimalizmom. Njegov kružni oblik simbolizira jedinstvenost i savršenstvo. Ručno oslikani emajl uokviren je 18 karatnim zlatom, a svaki detalj odraz je apsolutne posvećenosti detaljima i vještine vrhunskih majstora emajliranja i zlatarstva. Ljepotu ove umjetničke minijature dodatno naglašava harmonična kompozicija koju stvara u kombinaciji s lančićem. Na gornjim djelu privjeska se nalaze dva decentna otvora te se lančić neprimjetno provlači kroz tu elegantnu strukturu.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak Privjesak Cabohon

Privjesak Victoria

Decentan privjesak koji osvaja jednostavnošću i elegancijom, ali njegova vrhunska izvedba rezultat je složenog ručnog rada i apsolutne posvećenosti detaljima. Središnji dio privjeska čini dragocjeni emajl ručno oslikan i ukrašen tehnikom finog emajliranja. Okružuje ga nježni okvir od čistog 18 karatnog zlata koji je sa stražnje strane pažljivo poliran kako bi privjesak savršeno prianjao uz korijen vrata. Na vrhu privjeska je zlatna alka ukrašena dijamantom savršene čistoće i sjaja, a kroz nju se može provući bilo koji lančić debljine do 5 mm. Nas je posebno oduševio profinjeni FREYWILLE lančić Snake sa zvjezdicom i dijamantom koji na poseban način ističe svu ljepotu ove minimalističke kreacije uz koju ćete se baš uvijek osjećati posebno.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak Privjesak Victoria

Čarobni FREYWILLE nakit temelji se na potpunoj predanosti umjetnosti, što uključuje poštovanje prema veličanstvenim remek-djelima, velikanima slikarstva i najdubljim ljudskim emocijama. Širok asortiman prekrasnog nakita ističe se po kolorističnom emajlu okruženom čistim 18-karatnim zlatom i dijamantima. Ovaj ekskluzivni nakit iz 18-karatnog zlata i dijamanata predstavlja kolekcionarsku vrijednost, svaki komad nosi poseban serijski broj, osiguravajući krajnjem vlasniku potpunu ekskluzivnost. Danas je FREYWILLE nakit i proces njegove izrade zaštićen kao kulturno dobro grada Beča.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak Photo Ante Odak; model: Monika Galić, Talia model; styling: Ivana Pavić; make up: Simona Antonović

Od 1951. godine, FREYWILLE predstavlja snažnu umjetničku viziju kroz vrijedan emajl. Srce ovih umjetničkih minijatura leži u visokokvalitetnoj tehnici finog emajliranja, što uključuje iznimno složen proces od preko 100 koraka ručnog rada za izradu samo jednog komada nakita. FREYWILLE majstori emajliranja su priznati diljem svijeta, stekavši svoju stručnost i vještine kroz desetljeća usavršavanja u tehnici fuzije zlatnog praha s emajlom. Ovaj složeni proces zahtijeva preciznost u temperaturi pečenja za svaku pojedinu boju, kreiranje tajnih receptura boja i njihovo precizno nanošenje na površinu emajla. Sve ovo, uz neiscrpnu kreativnost i talent dizajnera, akademski obrazovanih slikara, rezultira iznimnom postojanošću i originalnom estetikom najljepših umjetničkih komada nakita.

Ekskluzivnu FREYWILLE 18-karatnu zlatnu ediciju s dijamantima možete razgledati u FREYWILLE butiku u Zagrebu, na adresi Preradovićeva 2. Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu, posjetite FREYWILLE Online Boutique ili Facebook stranicu FREYWILLE Zagreb.

Photo: Ante Odak

Komentari 0