Native sadržaj

Kućanski posao koji svi rado izbjegavamo je...

  • Bilo da si osoba koja uživa u čišćenju ili ne, sigurno ima jedan kućanski posao koji bi rado preskočila
  • Zanimalo nas je o kojem je poslu riječ pa smo pitali čitateljice miss7
  • Čak 610 vas opisalo je svoje navike održavanja doma, a ovo su rezultati

 

Jesi li ti jedna od onih žena koje bi najradije zamahnule čarobnim štapićem za čist i pospremljen stan? Ili si pak jedna od onih kojima je to određena vrsta terapije? Kojoj god vrsti pripadala, sigurno postoji barem jedan kućanski posao koji bi s guštom preskočila. Je li to pranje posuđa, usisavanje ili možda peglanje? Zanimalo nas je koji kućanski posao rado izbjegavate pa smo vas pitali u anketi. Anketu je ispunilo čak 610 čitateljica. Da vidimo odgovore.  

 | Autor: Pexels Pexels

Prvo pitanje bilo je vezano uz učestalost obavljanja kućanskih poslova. Najveći postotak, čak 69 % ispitanica, navodi kako kućanske poslove rade svaki dan, a samo 1,3 % manje od jednom tjedno. Najčešće se radi o kuhanju (58,6 %), zatim čišćenju (18,6 %) i pranju posuđa (10 %), a tek 5 % ispitanica najčešće usisava. Manje od 5 sati tjedno na kućanske poslove provede 39,6 % čitateljica, a njih 32,7 % odvoji pet do 10 sati za održavanje doma. Na pitanje "Tko u vašem kućanstvu najčešće obavlja kućanske poslove?" čak 87 % ispitanica odgovara kako upravo one najčešće obavljaju ovakve poslove, a samo 9,3 % ih u svom kućanstvu dijeli podjednako.

 | Autor: Unsplash Unsplash

Kada je u pitanju podjela kućanskih poslova 62,1 % ispitanica dijeli poslove spontano i po potrebi, dok kod 29,5 % kućanske poslove obavlja samo jedan član kućanstva. Zatim, jasan raspored poslova ima 7,7 %, a vanjsku pomoć koristi 0,7 % ispitanica. Kada govorimo o električnim uređajima za održavanje domaćinstva 93,7 % ispitanica slaže se kako su im korisni ili vrlo korisni u obavljanju kućanskih poslova. A kao odgovor na pitanje koje nas najviše zanima, ono o kućanskim poslovima koje bi najradije preskočili, čitateljice navode glačanje (48,8 %), zatim održavanje kupaonice (21,3 %), pranje prozora (19,3 %) i usisavanje (10,6 %). 

Kućanski poslovi mogu biti laki, pa čak i zabavni

Iako nemamo čarobni štapić koji toliko svi priželjkujemo, imamo odlično rješenje za sve koji bi najradije preskočili usisavanje. A to je nova serija Electrolux usisavača uz koje usisavanje postaje lako, pa čak i zabavno. Kada bismo morali izdvojiti dva razloga zašto toliko ne uživamo u usisavanju, moramo se složiti da je jedan od njih natezanje sa žicama za struju preko kojih se spotičemo i konstantno ih moramo ponovno ukopčati u drugi dio doma. Drugi, možda još naporniji razlog su vrećice za usisavače, a svatko tko ih je ikada mijenjao svjestan je zašto.

 | Autor:

Electrolux Hygienic 700 usisavač rješava oba problema. Osim što se nećeš zapetljati žicama jer je potpuno bežičan, umjesto vrećice sadrži spremnik koji se toliko lako prazni. Snažan, brz i izdržljiv motor pruža iznimnu snagu usisavanja kako na tvrdim površinama, tako i na mekim. Još ima razne nastavke koji  dodatno olakšavaju očistiti svaki kutak doma, od podova do kreveta. Primjerice, četka BedProPower UV+ uklanja čestice koje su toliko sitne da su po veličini usporedive s grinjama. Zatim, 5-slojni sustav filtracije hvata do 99,9 % čestica tako da možeš biti sigurna da se neće jednostavno vratiti u okolinu. Sve ove odlične značajke nalaze se u Electrolux Hygienic 700 usisavaču koji teži samo 2,2 kg. Iako je lak, radi se o snažnom i održivom usisavaču čijih je 60 % plastičnih dijelova izrađeno od reciklirane plastike. Sve to čini Electrolux Hygienic 700 usisavač savršenim odabirom koji će, sigurni smo, učiniti usisavanje jedim od najdražih kućanskih poslova. 

 | Autor:

Photo: Unsplash

Komentari 0