Native sadržaj

7 stvari bez kojih ne krećemo na godišnji - capsule garderoba s kojom ćemo pokriti sve ljetne prigode

  • Godišnji odmori do sada su već gotovo isplanirani pa je sada vrijeme da počnemo razmišljati o tome - što odjenuti na godišnjem
  • Kako bismo bili sigurni da na odmoru nećemo 'razbijati glavu' sa slaganjem outfita, važno je isplanirati koje ćemo točno komade ponijeti i pobrinuti se da se sve slaže jedno s drugim 
  • U tom planiranju sedam komada igra ključnu ulogu 

Sezona godišnjih odmora već polako počinje i iskreno - jedva čekamo zaputiti se na more i ne razmišljati ni o čemu. Osim svih silnih obaveza o kojima neko vrijeme ne želimo razmišljati, na godišnjem vrijeme ne želimo gubiti niti na slaganje outfita i pokušaje usklađivanja silne odjeće i obuće koju smo ponijeli, a možda se neki komadi zapravo baš i ne uklapaju jedni s drugima. 
Kako se to ne bi dogodilo, važno je imati nekoliko ključnih, capsule komada s kojima možemo stvarati mnoštvo različitih outfita koji će uvijek izgledati dobro. 

Ljetna haljina

Ljetne haljine dolaze u bezbroj različitih verzija, ali zapravo će ti biti dovoljna samo jedna za koju je važno da bude široka i lepršava. Duga ljetna haljina idealna je za šetnju uz more, odlazak na koktele ili večeru, a za sve to ti može poslužiti i kratka haljina, ali nju možeš odjenuti i na plažu preko kupaćeg kostima.

 | Autor: Unsplash/Angelo Pantazis Unsplash/Angelo Pantazis Foto: Unsplash/Angelo Pantazis

U moru različitih modela možeš se odlučiti na onu u neutralnoj boji poput bijele ili bež ili pak u jarkoj boji poput crvene ili žute, s bretelicama ili kratkim rukavima, s uzorcima... Mogućnosti su zaista beskrajne. 

Kratke hlače

Svako ljeto nezamislivo je bez kratkih hlača u kojima se osjećamo puno slobodnije nego u dugima. Kratke hlače mogu biti načinjene od raznih materijala poput lana, pamuka ili trapera te mogu biti široke, ali i skinny. Naravno, biramo one u kojima se osjećamo najudobnije.

 | Autor: Unsplash/Ana Itonishvili Unsplash/Ana Itonishvili Foto: Unsplash/Ana Itonishvili

Kada je riječ o bojama kratkih hlača, one u svjetlijim nijansama poput bijele, boje slonovače, boje pijeska i slično te svijetli traper, najbolje će se uklopiti u prozračne ljetne kombinacije. 

Japanke 

Japanke su apsolutne kraljice svakog ljeta bez kojih su opušteni outfiti potpuno nezamislivi. Japanke volimo jer su prelagane i udobne, a modeli su danas toliko raznoliki da svatko može pronaći nešto za sebe, osobito u Ipanema ponudi. Naime, ondje smo pronašli prefora japanke, ali i natikače i sandale u raznim modelima, bojama i uzorcima.

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema

Ipanema japanke odlično će pristajati uz minice i jako kratke outfite, ali i duge ljetne haljine i lepršave hlače pa ih možemo za bilo koju aktivnost. Naravno, ove će nam japanke biti i prvi izbor prilikom odlaska na plažu jer su napravljene od gume pa im voda, pijesak i kamenčići ne mogu baš ništa, a pritom ćemo izgledati baš stylish. 

 | Autor: Ipanema Ipanema Foto: Ipanema

Top bez rukava

Obični top bez rukava, osobito onaj bijeli koji nalikuje na potkošulju, pravi je basic komad koji obožavamo nositi kada je baš vruće i želimo se osjećati slobodno. Za casual outfit kombinirat ćemo ga s kratkim trapericama, a ako se želimo malo više skockati, možemo ga upotpuniti s dugim ili kratkim lanenim hlačama.  

 | Autor: Unsplash/Artur Stec Unsplash/Artur Stec Foto: Unsplash/Artur Stec

Mini suknja 

Mini suknja,odnosno minica, pravi je ljetni komad koji će svaki outfit učiniti odvažnijim. Minice dolaze u raznim modelima, ali nam se čini da bi ovog ljeta najpopularnije mogle biti one od trapera koje su uglavnom ravnog kroja, a mogu biti dužine do polovice bedara, ali ultra kratke. S obzirom na njihovu dužinu, najbolje bi ih bilo kombinirati s ravnom obućom poput, recimo, japanki. 

 | Autor: Unsplash/ Natalia Blauth Unsplash/ Natalia Blauth Foto: Unsplash/ Natalia Blauth

Lanene hlače

Lanene hlače volimo jer su iznimno udobne, a u isto vrijeme izgledaju i ležerno i elegantno. Baš zato ih možemo nositi u gotovo svakoj prilici bilo da se radi o šetnji gradom, odlasku na posao ili čak nekim svečanijim prilikama. Kao i sve ostale odjevne komade, možemo ih kombinirati i s japankama za skroz opušteni ljetni outfit. 

 | Autor: Pexels/ Fábio Carvalho Pexels/ Fábio Carvalho Foto: Pexels/ Fábio Carvalho

Kupaći kostim

S obzirom na to da ljetni godišnji odmor uglavnom provodimo na moru ili barem negdje uz bazen, kupaći kostim je apsolutno neizostavan dio svake ljetne garderobe. Badić može biti jednodijelni ili dvodijelni, a idealno bi bilo da je u nekoj boji poput bijele, tirkizne, žute ili crvene koja će savršeno naglasiti preplanulost.

 | Autor: Unsplash/Apostolos Vamvouras Unsplash/Apostolos Vamvouras Foto: Unsplash/Apostolos Vamvouras

Također, ove su godine popularni i badići sa šljokicama koje će se savršeno presijavati na suncu, a bit će odlični i za neki ljetni party. 

 

 | Autor:

Photo: Unsplash/Apostolos Vamvouras

Komentari 0