Native sadržaj

5 pravila za kupovinu božićnih darova osvojila su Internet, evo o čemu se radi

  • Svaka obitelj ima neke svoje božićne običaje, tradicije i rituale, no neovisno o vremenu, zemlji i preferencijama, tradicija božićnih poklona sinonim je za sam Božić jednako kao i obitelj okupljena oko stola ili okićeno božićno drvce
  • Iako vrelo ideja za poklone nije nikada bilo bogatije, koliko god voljeli darivati drage osobe, pronalazak savršenog poklona ponekad je puno kompliciraniji proces nego što se na prvi pogled čini
  • Baš kako bi nam se svima olakšao odabir i kako nas ova nezaobilazna tradicija ne bi dovela do bankrota, netko je osmislio korisnu teoriju pod imenom '5 gift rule' koja je osvojila internetska bespuća

Baka koja je na Badnju večer, tik prije ponoći, pustila božićne pjesme, a zatim lupanjem drvenom kuhačom po starom loncu kao po gongu najavila dolazak 'dragog Boge', stvorivši se nekoliko sekundi kasnije pred borom s ogromnom vrećom punom poklona za nas djecu, jedna mi je od najslađih božićnih uspomena, a sigurna sam da svatko od nas ima neke svoje trenutke koje će u srcu i sjećanju nositi zauvijek. 

Svaka obitelj ima neke svoje običaje, tradicije i rituale u kojima uživa, no neovisno o vremenu, zemlji i preferencijama, tradicija božićnih poklona sinonim je za sam Božić jednako kao i obitelj okupljena oko stola ili okićeno božićno drvce. Baš kao što su Tri kralja nosila  darove malenom Isusu, i danas se pokloni daruju bližnjima kao simbol zahvalnosti, ljubavi i pažnje, a ovisno o kulturi, regiji i osobnim preferencijama, ideje za njih su izuzetno raznolike. Od tradicionalnih poklona poput rukotvorina, knjiga, odjeće i igračaka, do modernih tehnoloških uređaja, parfema ili poklon-bonova, vrelo inspiracije nije nikada bilo bogatije, no koliko god voljeli darivati drage osobe, pronalazak savršenog poklona ponekad je puno kompliciraniji proces nego što se na prvi pogled čini.

 | Autor: A baš kako bi nam se svima olakšao odabir i kako nas ova nezaobilazna tradicija ne bi dovela do bankrota, netko je osmislio korisnu teoriju pod imenom '5 gift rule' koja je, kao što je to slučaj s mnogim dobrim stvarima, uspjela postati viralna i osvojiti internetska bespuća. Teorija se svodi na pet jednostavnih pravila kojima je poželjno voditi se prilikom odabira, a osobito je popularna u obiteljima s malom djecom, budući da pomaže u poticanju osjećaja zahvalnosti i cijenjenja za sve što dobiju.

Pridržavajući se ovog pravila, djecu se od malih nogu uči vrijednosti promišljenog davanja i primanja, umjesto fokusiranja na materijalističko pretjerivanje, a što je lekcija koja i nama, malo odraslijoj djeci, itekako dobro dođe. A kojih to pet stvari treba uzeti u obzir? 

1. Neka poklon bude nešto što osoba želi - odaberemo li nešto s liste želja drage osobe, bit ćemo sigurni da će ih poklon razveseliti i da će ga istinski cijeniti. 

2. Neka poklon bude nešto što im je potrebno - ideja iza ovakvih poklona je da oni budu nešto praktično i korisno za primatelja, bilo da je u pitanju nešto što mu nedostaje ili nešto što je usput spomenuo da mu treba. 

3. Neka poklon bude nešto što će osoba nositi, poput odjeće ili modnih dodataka. Ovo je prilika do poklonimo nešto elegantno ili udobno, a što se može nositi tijekom blagdanske sezone, ali i izvan nje.

4. Neka poklon bude nešto što će osoba čitati. Bilo da su u pitanju knjige, časopisi ili nešto drugo što ima veze s čitanjem, odabirom ovakvih poklona promiče se intelektualni razvoj i pruža primatelju nešto lijepo i poučno.

5. Neka poklon bude nešto stvoreno baš za božićne blagdane ili nešto što ćemo podijeliti s nekim. Ideja iza ovakvih poklona je da potiču stjecanje divnih iskustva i kvalitetno provođenje vremena s dragim osobama pa ovakav poklon mogu biti ulaznice za koncert, obiteljski izlet, kakva kreativna radionica ili pak društvena igra u kojoj cijela obitelj može uživati. 

S ovih pet pravila na umu, odabir savršenih poklona nije nikada bio jednostavniji, a mnoštvo sjajnih poklon-paketa među kojima će svatko pronaći one kao stvorene za drage mu osobe od 11. nas prosinca čeka u svim prodavaonicama dm-a. Većina njih dostupni su i u dm online shopu, a osim bogatog izbora poklon-paketa skrojenih po mjeri raznih budžeta, čeka nas i veliki izbor igračaka po još povoljnijim cijenama. Inspirativne ideje možemo pronaći i u aktualnom katalogu, a vrijedi podsjetiti i na brojne pogodnosti koje dolaze uz određene proizvode i brendove, a katalog je moguće pronaći i u 'Moj dm' aplikaciji. I sami smo detaljno istražili ponudu i izdvojili 7 odličnih ideja, za nju, za njega i za one najmlađe!

Real Techniques poklon-paket Twilight Tinsel

 | Autor: dm dm

Sigurni smo da se makeup kistovi nalaze na listi želja svake beauty entuzijastice, a u Real Techniques Twilight Tinsel setu našlo se baš sve što nam je potrebno za stvaranje savršenog makeupa. U ovom se poklon-paketu nalaze kistići za nanošenje tekućih, kremastih i praškastih proizvoda uključujući sjenilo, puder za setiranje, rumenilo i bronzer, kao i spužvica za šminkanje te spremnik za spužvicu, a osim što je set dostupan po nikad povoljnijoj cijeni, dolazi u najljepšoj ružičastoj nijansi.

Ziaja poklon-paket Natual Care

 | Autor: dm dm

Ziaja je već odavno osvojila naša srca vrhunskom preparativnom kozmetikom koja dolazi u paketu s neodoljivim mirisima i povoljnim cijenama. Natural Care poklon-paket sastoji se od dnevne i noćne kreme za lice te gela za čišćenje lica iliti svega onoga što je našoj koži potrebno u hladnim zimskim mjesecima. Dnevna krema je lagane teksture i nježnog mirisa i učinkovito hidratizira kožu, štiti od vanjskih čimbenika i dehidracije te umiruje suhu kožu i iritacije; noćna krema za lice bogate je, ali ne i masne teksture koja hrani epidermu i jača hidro-lipidnu barijeru kože, sprečavajući gubitak vlage, pružajući elastičnost i umirujući iritacije, a gel za čišćenje lica nježno uklanja sebum i nečistoće te hidratizira kožu.

Cacharel Noa poklon-paket

 | Autor: dm dm

Parfem je dar s kojim ni u kojoj prilici nećemo pogriješiti, a Cacharel Noa mirisni je klasik koji zrači harmonijom i koji je svojevrsni sinonim fascinantne nježnosti svojstvene senzualnim ženama kojom je inspiriran. Cacharel Noa miris za žene sadrži kombinaciju cvjetnih i drvenastih nota, a u poklon-paketu nalaze se toaletna voda i dva losiona za tijelo.

Balea MEN poklon-paket za njegu brade i lica

 | Autor: dm dm

Mi žene nipošto nismo jedine za koje su proizvodi za njegu odlična ideja za poklon, a Balea MEN trodijelni poklon set za njegu brade, lica i kose oduševit će naše snažnije polovice. Ovi svakodnevni suputnici kroz život sa začinjenim i aromatičnim mirisom ne samo da pružaju njegu, već i čišćenje i stiliziranje - čvrsti sapun za njegu brade i lica s kosovim uljem stvara kremastu pjenu i osigurava temeljito i nježno čišćenje; ulje s kokosom, bademom, jojobom i suncokretom njeguje bradu i lice, a stilizirajući balzam pruža fleksibilne frizure i prirodan izgled brade i kose, dok lagana formula osigurava njegovan osjećaj.

David Beckham Bold Instinct poklon-paket

 | Autor: dm dm

Baš kao i njegov 'vlasnik', David Beckham Bold Instinct miris je koji je sinonim za modu, stil i uspjeh. Moderan i sofisticiran karizmatični miris sadrži mješavinu zadimljenih, zemljanih nota viskija zajedno sa začinima i drvenastim tonovima, akordima sočnog ananasa i lovorovog lišća, a što ga čini idealnim mirisom za moderne i samopouzdane muškarce. Set sadrži parfemsku vodu i dezodorans u spreju.

mideer dječji projektor i lampica

 | Autor: dm dm

Možda bajke nisu stvarne, ali dašak čarolije iz onih uz koje smo odrasli nosimo sa sobom kroz cijeli život i upravo on ga čini slađim. Mideer dječji projektor s 12 priča projicira slike iz bajki na zid ili strop, a u setu se nalazi knjižica s 12 kratkih priča na hrvatskom jeziku. Pepeljuga, Sretan princ, Pinokio, Djed i repa, Dječak i vuk, Palčica, Medenjak, Želim ići u svemir, Mačka i lisica, Crvenkapica, Ružno pače i Tri praščića oduševit će one najmlađe, a za svaku priču uz Mideer projektor dolazi disk sa sličicama za projiciranje. Osim projekcije priča, Mideer projektor se može koristiti i kao noćna lampica za miran san! 

Pictionary Air

 | Autor: dm dm

Obiteljska okupljanja ne mogu proći bez društvenih igara, a najpoznatija originalna nagrađivana igra crtanja oduševit će sve uzraste i donijeti pregršt urnebesno zabavnih trenutaka. Preuzmite besplatnu aplikaciju, skicirajte crtež u zraku i pogledajte ga na uređaju ili ga prebacite na TV, crtajte, dodajte bodove i očistite zaslon, sve pomoću redizajnirane svjetlosne olovke Pictionary Air 2. Uz digitalni  paket pojmova za sve uzraste, igru mogu igrati sve dobne skupine, na dječjim zabavama ili večerima igara za odrasle! 

Photo: Unsplash, PR

Komentari 0