Moda

Pogledaj kako je Kate tek sitnim detaljem podignula cijelu modnu kombinaciju

  • Otvaraš ormar i samo ti je jedna misao u glavi: „Opet nemam što za obući!“
  • Nemoj odmah otrčati u dućan i peglati karticu, nego postojeće komade odjeće podigni na novi nivo pametnim kombiniranjem nakita.
  • Budi umjerena s količinom nakita na sebi za sofisticiran dojam.

I najjednostavnija modna kombinacija dobiva novo lice ako ju na efektan način spojiš s određenom vrstom nakita. Ključ je u tome da paziš koji komadi nakita idu uz koju odjeću, te uz koji tip frizure i za koju prigodu jer nespretno kombiniranje može lako upropastiti cjelokupni stilski dojam.

Kontrast je ključan

Kombiniraj boje nakita koje su u kontrastu s bojama odjeće. Npr. na crnoj haljini tvoja tamnosiva ogrlica neće doći do izražaja, ali će statement srebrna ogrlica podignuti i najobičniju crnu haljinu iz nekog high street dućana. Ako pak nosiš outfit s izražajnim uzorkom ili jarkim bojama, kombiniraj decentnije komade nakita, poput malih naušnica ili tankih narukvica.

Možda vas zanima Četvrtasto lice uz ovaj trik izgledat će izduljenije i 'mekše' Rubrika Moda Moda

Umjerenost u svemu

Neka ti izjava slavne Coco Chanel bude misao vodilja: „Prije nego što izađeš iz kuće, pogledaj se u ogledalo i skini jednu stvar sa sebe.“ Ako si stavila glomazne naušnice, skini ogrlicu, i obrnuto. Previše nakita odvlači fokus s tvog cjelokupnog outfita, i može te pretvoriti u Božićno drvce, a to nitko ne želi.

via GIPHY

Prvo frizura, onda nakit

Čim se probudiš, znaš je li tvoj bad hair day ili nije. Ako kosu bjesomučno prskaš šamponom za suho pranje i dižeš u punđu, stavi viseće naušnice. Za cure neukrotive i kovrčave kose, ringovi će se savršeno uklopiti u styling. A ako je danas tvoj dan i kosa ti je svježe oprana, ravna i uredna, dovoljne su ti male decentne naušnice. Kopiraj npr. Kate Middleton te uz elegantan outfit i jednostavne naušnice, obavezno nabaci neizostavan accessories – osmijeh!

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Samo jedan detalj na tvom licu može napraviti veliku promjenu Rubrika Beauty Beauty

A što s naočalama?

Cure s naočalama ponekad se boje isfurati nakit jer imaju osjećaj da će njihovo lice biti „prenatrpano“. Posebno je to slučaj s naušnicama. Bitno je da se tvoj nakit „ne tuče“ za pozornost s okvirima, nego da se međusobno nadopunjuju. Ako izabereš veće komade nakita, pazi da tvoj outfit bude jednostavan. Vidi kako je naša influencerica Nika Doria Grbac spojila seksi okvire iz optike Anda s elegantnim nakitom Prahir Fine Jewellery. Naušnice, prsten i ogrlica stilski su usklađeni, a outfit je ostao maksimalno jednostavan za wow efekt.

 | Autor: Optika Anda i Prahir Fine Jewellery, Nika Doria Grbac Optika Anda i Prahir Fine Jewellery, Nika Doria Grbac

Zadnje pravilo: zaboravi na pravila

Tvoja mama će ti možda reći da ne bi trebala kombinirati zlato i srebro, da se sat ne nosi uz narukvice i da je raskošnim naušnicama mjesto jedino uz svečane haljine. Međutim, u današnjoj modi posebno se cijeni „poigravanje“ i kršenje određenih pravila. Naravno, sve to treba znati izvesti stilski i s mjerom. Npr. pomiješaj puno tankih narukvica raznih boja metala, stavi naušnice u istoj boji, ali različitog modela ili kombiniraj bogate viseće naušnice s poderanim jeansom i bijelom majicom kako bi „podigla“ cijeli outfit.

Na kraju svega ne zaboravi da je u cijeloj priči bitan tvoj stav i karakter – u svemu se trebaš osjećati ugodno i prilagoditi svaki savjet svom osobnom stilu.

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Pixabay

Komentari 0