Beauty

Samo jedan detalj na tvom licu može napraviti veliku promjenu

  • Odabrala si idealne naočale za svoj oblik lica, no sada nisi sigurna kakav bi ti make up najbolje pristajao?
  • Ne brini, svaki okvir ima svoje pravilo i ako ga budeš pratila, vjerujemo da ćeš izgledati fenomenalno
  • Donosimo ti savjete i trikove kako se našminkati ovisno o obliku i izgledu naočala

Iako možda i nisi baš bila sretna kada ti je optičar prepisao dioptriju, vjerujemo da si ubrzo shvatila kako nošenje naočala uopće ne mora biti loše!  Naočale su se nekada nosile isključivo zbog korekcije vida, a danas su postale jedan od najatraktivnijih modnih dodataka.

No, jesi li razmišljala kako bi se tvoje nove ljubimice uklopile u svakodnevni make up? Naočale i šminka mogu biti najbolje prijateljice ako znaš kako ih pravilno ukomponirati, stoga ti donosimo trikove kako se našminkati ovisno o obliku i izgledu naočala za jedinstveni i šik izgled!

1. Mačkaste naočale

Mačkasti oblik naočala zasigurno šalje sofisticiran i profinjen izgled kojeg vrlo lako možeš popratiti dobrim makeupom. Ove naočale omogućuju ti da se poigraš s crnim tušem i crvenim ružem koji u većini slučajeva čine dobitnu kombinaciju. Savjetujemo ti da ne pretjeruješ sa sjenilima jer vrlo lako možeš izgledati neuredno ili pretjerano našminkano. Stoga odaberi nježnu ili neutralnu boju sjenila koja će se savršeno nadovezati na tvoj look i učiniti da zasjaš.

2. ''Štreberske'' naočale

Štreberski okviri ušli su u trend još prije nekoliko godina i od tada su svi poludjeli za njima; Kendall Jenner, Emily Ratajkowski i Chiara Ferragni samo su neke od njih. Ove naočale daju ti bezbroj mogućnosti prilikom osmišljavanja make up looka te ne moraš pretjerano paziti kod biranja boja. Upravo ti zato savjetujemo da se u ovom slučaju poigraš s bojama, šljokicama, krivinama tuša ili obrva, ili se pak totalno odluči za jednostavnost - daj mašti na volju, sigurno nećeš pogriješiti!

 | Autor: Optika Anda i Prahir Fine Jewellery, Paula Sikirić Optika Anda i Prahir Fine Jewellery, Paula Sikirić

 

Nakit: Prahir Fine Jewellery, naočale: Optika Anda

Poznata hrvatska influencerica Paula Sikirć odlično je iskombinirala tzv. "štreberske okvire" iz optike Anda i crveni ruž koji idealno odgovara jednostavnom, ali i dalje upečatljivom nakitu Prahir Fine Jewellery.

Možda vas zanima Tko kaže da nakit i dioptrijske naočale ne mogu ići zajedno! Rubrika Life&style Life&style

3. Naočale u boji

Obojeni okviri naočala mogu izgledati fenomenalno na tvome licu te učiniti sveukupni izgled zanimljivijim i odvažnijim. Kod osmišljavanja make up looka za ovu vrstu okvira bitno je znati, da ako si već odabrala obojeni okvir, glavni fokus treba ostati na njemu. Stoga, prilikom nanošenja sjenila koristi neutralne i tople boje, a kutove očiju naglasi highlighterom. Na obraze stavi nježni bronzer, a usne osvježi nude rozom bojom. Nemoj zaboraviti nanijeti maskaru koja će dodatno otvoriti tvoje oči.

 | Autor: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

4. Okrugli okviri

Ove naočale pristaju većini lica, a njihov oblik omogućuje ti nošenje tamnije i naglašenije šminke. Tako se primjerice žene zelenih očiju mogu poigrati sa sjenilom u boji vina, a one sa smeđima mogu se odlučiti na smokey eyes u zemljanim tonovima. Kod ovog looka savjetujemo ti da naneseš malo više highlightera na područje ispod očiju kako okrugli okvir ne bi reflektirao odsjaj na eventualne podočnjake. Ako si dovoljno odvažna, tvoje usne mogu pratiti tamnu boju sjenila.

Možda vas zanima Četvrtasto lice uz ovaj trik izgledat će izduljenije i 'mekše' Rubrika Moda Moda

Sada kada si odabrala odgovarajući make up za svoj oblik naočala, cjelokupni look možeš upotpuniti i nakitom. Imaj na umu da je za sveukupan dojam potrebno dobro upariti make up, naočale i nakit. Primjerice, ako su okviri naočala upečatljivi, potreban je nježniji make up i diskretniji nakit (i obrnuto). Pripazi na ove stvari i vjerujemo kako ćeš izgledati fenomenalno!

Možda vas zanima 5 razloga zašto su naočale seksi pogotovo s ovom vrstom nakita Rubrika Moda Moda

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0