Moda

Znamo kako peglati robu bez pegle!

Budimo realni - koliko vas žive same i nemaju peglu? Dovoljan broj da otkrijemo kako smo se mi snašle. Isprobale smo super jednostavna rješenja za hitne situacije!

Ima li goreg trenutka nego kada skužimo da ono što želimo obući danas ima 101 boricu?! Zgužvana odjeća u rijetkim situacijama može izgledati kul, ali najčešće je samo neuredna, pa je bitno za određene poslovne prilike i druženja, naravno, odjenuti nešto uredno i promišljeno osmišljeno.

Ali što kada nemaš peglu?!

Nema mjesta panici, we got you. Isprobali smo tri super trika za "peglanje" odjeće bez pegle i donijeli ti ih po stupnju korisnosti (ali sva tri su kul, obećajemo).

1) Peglanje s peglom za kosu

Jednako kako su kroz povijest žene peglale kosu peglom za odjećom, tako i mi danas možemo peglati odjeću peglom za kosu. Puno "pegla", ali poanta je jasna: Ugriješ je za sekundu i vrlo jednostavno okrećući bilo kakav komad odjeće i povlačeći uređaj riješit ćeš se svih neravnina. Prije nego li se baciš na peglanje, provjeri da si dobro očistila peglu od ostataka proizvoda za kosu - ne želimo mrljice.

2) Peglanje uz vodenu paru

Umjesto fancy mašinice za parenje odjeće, možeš iskoristiti i svoj tuš - ma čak i kadu. Sve što trebaš je zastor! Prvo pusti vruću vodu (najvruću što možeš), a onda zatvori zastor i pusti tako vodu da teče dobrih 5 minuta. Zatim objesi odjeću na vješalice i postavi ih u tuš. Naravno, pazi da se ne smoči. Nakon 15-ak minuta tvoja odjeća će biti izravnana!

 

A post shared by Dosh (@mrlckwll) on

3) Peglanje uz fen za kosu

Ovo je definitivno najzahtjevniji način "peglanja", ali stilisti koji nemaju već spomenutu parnu mašinicu se u njega kunu. Trik je u tome da vodom pošpricaš zgužvane dijelove odjeće, a onda dok sušiš s fenom te zgužvane i vlažne dijelove lagano razvlačiš kako bi se izravnali. Najspretnije će biti ako to radiš s još dvije volonterske ruke, ali krajnji rezultat će biti zaista dobar - možda ne sasvim ravan kod onih teže zgužvanih stvari, ali svakako dovoljno uredan za nošenje.

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

 

Photo: Promo

Komentari 0