Moda

Zašto su se sve dame na večeri za Trumpa kod kraljice pojavile u bijelom? Postoji čak 5 teorija...

  • Američki predsjednik Donald Trump je u službenom posjetu Velikoj Britaniji, a sinoć je u pratnji obitelji prisustvovao svečanoj večeri
  • Mnogo uzvanice, uključujući kraljicu Elizabetu II, vojvotkinju Kate i prvu damu SAD-a Melaniju Trump su stigle odjevene u bijele toalete
  • Nastale su brojne teorije, a najzanimljivije tvrde da su se dame međusobno dogovorile, da se svi "furaju na kraljicu" te da buntovno protestiraju protiv Trumpa

Ovih dana cijeli svijet bruji o službenom dolasku američkog predsjednika Donalda Trumpa u posjet britanskoj kraljici Elizabeti II. Ovaj državnički posjet u javnosti je okarakteriziran kao susret britanske i američke "kraljevske obitelji". Sinoćnja gala večera, na kojoj su uz predsjednika i kraljicu sudjelovali i članovi njihove uže obitelji te najutjecajniji ljudi britanske političke scene, izazvala je veliku pažnju svih medija. Banket je održan u Buckinghamskoj palači, a na njemu je sveukupno sudjelovalo oko 150 gostiju uključujući princa Charlesa, princa Williama i Kate Middleton te Melaniju i Ivanku Trump. Susret je zabilježen službenim fotografijama, a mnogi su na njima primijetili kako su se dame koordinirale u modnom odabiru te su, uključujući i kraljicu, nosile bijele haljine.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Možda vas zanima Ovaj puder nanijela sam ujutro i testirala hoće li izdržati do večeri Rubrika Beauty Beauty

Zanimljivo je primijetiti da su sve žene odlučile za istu ne(boju) jer to službeni protokol nije zahtijevao. Naime, službeni dress code bio je white tie (bijela kravata), no on ne označava nužno pojavljivanje u bijelom. Tradicionalno, bijela kravata samo poziva žene da budu u dugoj haljini, dok bi muškarci trebali biti u smokingu uključujući bijelu leptir-mašnu. Primjerice, Birgitte, vojvotkinja od Gloucestera i britanska premijerka Theresa May nosile su duge plave i crne toalete. Mnogi su smatrali kako ovaj odabir nije puka slučajnost te nije proteklo puno vremena prije nego su osmišljene različite teorije o tome zašto su se dame odlučile na ovaj potez. Mi smo istaknule pet najzanimljivijih koje ti donosimo u nastavku.

1. Kraljica je u bijelom, svi su u bijelom

Prema prvoj teoriji, britanska kraljica odlučila se na bijelu haljinu što je potaknulo i ostale pripadnice kraljevske obitelji na isti potez. Potom je Melaniji od strane protokola savjetovano isto te su sve zajedno zasjale u bijelom.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

2. Bijela je čest kraljevski odabir

Bijela boja je čest odabir za kreacije u kojima će se predstavnice kraljevskih obitelji pojaviti na svečanim državničkim večerama upravo zbog toga što su na njoj najbolje vidljiva njihova kraljevska obilježja, vrpce i lente. Primjerice, vojvotkinja Kate prvi put je nosila svoju plavu lentu koja simbolizira njezinu ulogu člana kraljevskog viktorijanskog reda, a one je posebno došao do izražaja na bijeloj pozadini.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Možda vas zanima Kate Middleton ovaj crveni sako nosi godinama, pronašli smo slične našim u trgovinama Rubrika Moda Moda

3. Melania kopira Michelle

Michelle Obama, prethodnica Melanie Trump na mjestu američke prve dame, također je nosila bijelu haljinu kada je 2011. prisustvovala državnom banketu s kraljicom. Stoga su neki zaključili kako se Melania jednostavno "fura" na svoju prethodnicu. No, nije Michelle jedina slavna dama s kojom su usporedili gospođu Trump. Naime, njezin modni odabir za popodnevno druženje s kraljicom mnoge je podsjetio na odjevnu kombinaciju Lady Di.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

4. Simbolika bijele boje

Ova teorija ponovno počiva na ideji zajedničkog dogovora, ali njezini pobornici smatraju kako su se na bijelu odlučili zbog njezine simbolike. Bijela boja označava dobrotu, svjetlo i pozitivnost pa su ovim potezom željeli naglasiti svoju slogu i zajedništvo.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

5. Buntovnice s razlogom

Za kraj smo ostavile jednu teoriju koja možda ne drži vodu, ali govori o tome koliko su pojedinci daleko odmakli u razmatranju jučerašnjih odjevnih kombinacija. Naime, pojedinci vjeruju kako je ovaj potez zapravo iskaz bunta protiv američkog predsjednika. Melania je već poznata po suptilnim kršenjima protokola kojim iskazuje nezadovoljstvo suprugovim ponašanjem, a neki drže kako joj se u tome, zbog njegovih stavova, pridružila i kraljevska obitelj. Teoriju temelje na tome što su prosvjednici protiv Trumpove politike redovito bili odjeveni u bijelo, a tijekom njegova obraćanja kongresu u veljači ove godine, mnoge demokratske kongresnice nosile su bijelu, boju koju je prihvatio sfragistički pokret, kako bi odale počast tome i njihovoj borbi za ženska prava.

 

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0