Moda
Zara

Zara je pokrenula stranicu na kojoj se od danas mogu prodavati njihovi nošeni komadi odjeće

  • Modni div i high street brend Zara pokrenula je danas platformu 'Zara Pre-Owned' za prodaju nošenih odjevnih komada, ali i popravke
  • Ova platforma najprije je zaživjela u Velikoj Britaniji, a to je dio njihove strategije ka održivom poslovanju
  • Slijedi testno razdoblje, a ako kupci dobro reagiraju, vjerojatno će se proširiti i na druge zemlje

Pitanje modne održivosti gorući je problem tekstilne industrije koji posljednjih godina biva pod sve većim radarom, kako stručnjaka, tako i javnosti. Naime, tekstilna industrija se i dalje nalazi u top tri najveća zagađivača planete. Modni giganti koji svoje poslovanje baziranju na brzoj modi, a često i na poprilično lošim moralnim načelima, jednostavno su primorani pronaći održive kanale djelovanja. 

Zara | Autor: Shutterstock Shutterstock

Možda vas zanima Trenirka u kojoj bismo rado proveli jesen: pronašli smo je u kolekciji Little Fashion Paradise Ane Bacinger Rubrika Moda Moda

Zara je pokrenula svoju platformu Zara Pre-Owned za prodaju nošenih komada odjeće, ali i onih kojima treba popravak. To u praksi predstavlja idealan primjer cirkularne mode koja je odlično rješenje za fast fashion brendove. 

Zara je s ovom platformomkrenula danas, ali samo u Velikoj Britaniji. Ako se nakon probnog razdoblja pokaže da kupci pozitivno reagiraju, vjerujemo da će se inicijativa proširiti i na druge zemlje. Dakle, na platformi će se moći prodavati nošeni komadi, ali postojat će i opcija popravka odjeće. To znači da će korisnici svoje Zara komade odjeće koji se poderu ili izgube sjaj, moći obnoviti i samim time ne kupovati nove modele, nego nositi te iste stare. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZARA Official (@zara)

Baš nas zanima kako će proći ova pohvalna inicijativa te hoćemo li uskoro imati ''domaću' Zara stranicu.  

Možda vas zanima Tvoj stil na klik: Fashion&Friends predstavlja novu shopping i loyalty aplikaciju Rubrika Moda Moda
Photo: Shutterstock

Komentari 0