Moda 06. rujna 2011.

Zakačite se na modne detalje

Pixsell.

Sigurno ste se, dok ste na pljusku pokušavali pronaći ključeve unutar svoje torbe, zapitali kako to da su ljudi mogli izmisliti svemirske rakete, ali nisu pronašli način da vam ključevi uvijek budu pri ruci. Ili ste možda u krcatom kafiću pokušavali pronaći mjesta za svoju veliku poslovnu torbu, a da to nije pod?

Malim ženskim (i ne samo njihovim mukama) na kraj je stao mladi hrvatski brend Zakači.se sa svojim ključodržačima i torbodržačima. Iza imena Zakači.se krije se mladi par iz Zagreba. Denis Rujer, po struci inženjer elektrotehnike i njegova djevojka Antonija Drozdek, pravnica, u svijet funkcionalnih modnih detalja su ušli sasvim slučajno, inspirirani darom koji je Denis poklonio Antoniji. "Iz vedra neba mi je poklonio jedan ključodržač i jedan torbodržač s uzorkom Miše Kovača iz sedamdesetih. Mišo je legenda, a i ti prvi držači su zahvaljujući njemu ušli u legendu i postavili temelj za naš hobi. Nije nam bila obljetnica, niti moj rođendan ili nešto slično, pa sam se poprilično iznenadila. Bila sam oduševljena darom, a ubrzo su i moje prijateljice željele svoj primjerak", objašnjava Antonija, dok Denis dodaje kako je ideju za držače dobio s interneta, a i priča o imenu brenda je zanimljiva:

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

"Ja sam se zakačila za Denisa, a Denis za mene. Priroda naših držača je takva da se zakače za stol ili torbu, pa je naziv Zakači.se bio sasvim logičan." otkriva ljepša polovica ovog uspješnog i kreativnog para. "Ne bismo otkrivali detalje izrade držača, ali većim dijelom su ručni rad. Imamo gotove motive koje uglavnom bira Antonija, a možemo napraviti i vaš osobni držač. Jedini uvjet je kvaliteta fotografije koja se mora moći smanjiti na određene dimenzije. Odabir uzorka dosta govori o osobi koja ga kupuje: majke često žele svoju djecu, neki žele kućne ljubimce, a oni sa smislom za humor Chucka Norrisa", ističe Denis

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Iako njihovu publiku čine uglavnom žene iznad dvadeset godina, kažu da su njihovi torbodržači idealni za sve one koji "vole sve što vole mladi", a zahvaljujući svojoj praktičnosti polako nalaze put i do muške publike. "Jedan torbodržač može izdržati i do pet kilograma. Znači bez problema možete objesiti i torbu s laptopom i ona neće pasti. Doduše, meni kao muškarcu je ponekad teško procijeniti koliko je uistinu teška jedna prosječna ženska torba, ali sumnjam da je teža od laptopa" kroz smijeh je rekao Denis.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Pošto je ideja o držačima koji olakšavaju život apsolutno fantastična, zanimalo nas je koji su daljnji koraci. Antonija nam je otkrila kako marljivo rade na promociji brenda putem društvenih mreža, ali kako ne bi imali ništa protiv suradnje s drugim tvrtkama i izrade držača za njih: "Bi li mogli ispuniti narudžbu od 700 komada? Samo neka dođe, naći ćemo mi već neko rješenje! Zasad držače pravimo samo nas dvoje, ali ne isključujemo mogućnost da kroz neko vrijeme zaposlimo još koji par ruku."

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Držače za svoje torbe i ključeve možete nabaviti na njihovoj službenoj web stranici po cijeni od 44,90 kuna (personalizirani koštaju deset kuna više), a više o njima saznati na Facebooku.

Komentari 0