Moda

Za svaku figuru postoji savršena haljina - pronađi onu pravu za svoj oblik tijela

  • S pravom haljinom ćeš uvijek biti savršeno odjevena 
  • A ako znaš koji je tvoj oblik tijela, potraga za njom će biti laka
  • Poslušaj svoje tijelo te pronađi haljinu iz snova 

Kupovina haljine može i iskusne šopingholičarke natjerati u ludilo. U kabini sa presvlačenje odjednom u svemu vide problematične zone – premda znaju da je za to kriva rasvjeta… Međutim, većina nas zna taj osjećaj – kad nam se jednostavno smuči te zaključimo kako ne postoji haljina koja nam odgovara. Međutim, ako znaš kakav tip tijela imaš, onda kupovina haljine i nije takav problem. Naime, za svaku od nas postoji savršena haljina…  

Savršena haljina za…

…široke bokove i bedra

Imaš superženski oblik tijela i ne znaš kako bi pravilno upakirala svoje obline? Kod širokih kukova idealna je haljina u A-liniji ili u takozvanom empire-kroju. Kako bi skrenula pogled na gornji dio tijela, odaberi haljinu s dubokim V-izrezom ili onu koja se veže oko vrata. 

Možda vas zanima Najljepše bijele haljine ovog ljeta i to još na sniženju - požuri po svoju! Rubrika Moda Moda

…kratki gornji dio tijela 

Ako imaš kratki gornji dio tijela, s pravom haljinom ga možeš fino izdužiti. To će ti uspjeti s haljinama koje su visoko zatvorene ili imaju visoki okovratnik. I dugački rukavi će optički produžiti tijelo. Također su dobrodošli okomiti uzorci i detalji. 

 | Autor: Zara, 130 kn

Možda vas zanima Čarobniju haljinu odavno nismo vidjeli, a Izabel Kovačić u njoj izgleda kao princeza Rubrika Stars Stars

…kratke noge

Tko ima kratke noge, treba nositi kratke haljine. Skraćeni kroj haljine daje dojam vrlo dugačkih nogu. Ako još obuješ visoke cipele ili sandale, još ćeš produžiti siluetu. Ako netko nije zadovoljan svojim nogama, može dodatno odjenuti čarape u boji kože. 

…trbuščić 

Nema ništa bolje od široke lepršave haljine ako imaš trbuščić koji jedva stane u uske hlače ili suknje. Dakle, što opuštenije oko struka, to bolje! Pogledaj samo ovu ljepoticu na slici:  

 | Autor: Reserved, 200 kn

…androgenu figuru 

Ako si netko želi obline, može ih dočarati s pravim krojevima. općenito ti dobro stoje sve haljine, ali naborana tkanina i volani su tvoji najbolji prijatelji. S remenom možeš naglasiti struk te žensku siluetu. 

…niske osobe

Ako bi željela izgledati više, haljina do nožnog zgloba idealna je za tebe – optički će ti dati koji centimetar. Dodaj k tome još i V-izrez – koji će ti produžiti i gornji dio tijela. Inače vrijedi: nemoj nositi previše divlje uzorke – radije odaberi monokromne detalje. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0