Moda
1/10

Idealni badići za svaki tip tijela

Sviđalo vam se to ili ne, sezona kupaćih kostima još malo počinje. Sjećate li se vremena kada smo birale između jednodjelnog badića i bikinija? Ta vremena su odavno završila, jer je ove sezone izbor toliki da za svaki dan u tjednu možete imati drugačiji badić.

Nekima je važno dobiti lijepu boju, pa se vode onom starom "manje je više“, dok trendsetterice kojima plaža ili kafić na plaži služe kao modna pista, malo više vremena provode birajući onaj pravi. Veliki povratak jednodjelnih badića počeo je već prije koju sezonu, a neki su si online shopovi zaista dali oduška s uzorcima. Tako možete birati između psihodeličnog holografskog, životinjskog, grafičkog uzorka ili kupaćih kostima s porukom.

 | Autor: arhiva arhiva

Izbor se ipak malo olakša činjenicom da možete birati i samo između onih modela badića koji savršeno stoje baš vašem obliku tijela. Naravno, nikako se ne treba ograničavati, ali postoje neka pravila. Kod kruškolikog oblika tijela treba postići ravnotežu. Nosite gaćice koje se vežu trakicama, pa ćete ih tako moći i prilagoditi bokovima, a s gornjim dijelom možete se poigrati. Isprobajte različite krojeve i uzorke koji će biti kontrast donjem dijelu badića.

 | Autor: arhiva arhiva

Potpuno obrnuta pravila vrijede za oblik tijela obrnutog trokuta. Gornji dio neka bude jednostavniji i veže se oko vrata, a na donjem izbjegavajte trakice za vezanje. Isprobajte, primjerice, velike mašne na donjem dijelu. Dječačkom obliku tijela bez puno oblina, stoje jarke boje, predimenzionirani uzorci, našiveni dodaci i volani. Mikro donji dijelovi ili oni s volanima, stražinjici i bokovima dat će nešto volumena, a možete nositi i vrlo popularne monokinije s izrezima sa strana kako biste dobili iluziju struka. Vrlo popularne jednodjelne badiće ove godine neka isprobaju djevojke s oblikom tijela pješčanog sata. Dobro će im stajati jarke boje, a struk naglasite izrezima uzorcima ili naboranim materijalom.

 | Autor: arhiva arhiva

Ovosezonski trend gaćica s visokim strukom najbolje će stajati djevojkama s oblinama na gornjem i donjem dijelu tijela. Naglašavaju struk i obline, a preferirate li jednodjelne, isprobajte one koje imitiraju oblik pješčanog sata. Dizajneri su se ove sezone pobrinuli da za svakoga ima ponešto. Pa će sportašice, boho princeze, šminkerice, klasičarke, one koje svoje kostime nose na zabavama na plaži ili žele što jednostavniji kupaći kostim, za sebe sigurno pronaći više od jednog savršenog komada.

U galeriji pogledajte izbor za svaki tip tijela...

Photo: arhiva

Komentari 0