Moda
Xenia Design

Xenia Design, hrvatski brend koji se prodaje u 300 trgovina diljem svijeta, proslavio je 35+1 godinu rada

  • Brend Xenia Design proslavio je neobičnu (okruglu?) godišnjicu: 35 + 1 godinu! 
  • Obilježili su je modnom revijom za sezonu jesen/zima 2022/2, a nosile su je zaposlenice Xenia Designa
  • Dizajnerica i osnivačica brenda XD Ksenija Vrbanić time je istaknula važnost cijelog tima za uspjeh ove već legendarne hrvatske modne marke

Godinu dana nakon 35 obljetnice brenda, dizajnerica i osnivačica brenda Ksenija Vrbanić pripremila je u opatijskom hotelu Gardenija slavlje kojim je obilježena ova respektabilna brojka. Tamo je održana antologijska izložba s biranim modelim Xenia Designa, talk show koji je vodila Barbara Kolar te, najuzbudljivije, revija za dolazeću jesensko-zimsku sezonu.

Među izloženim artiklima bile su poznate custom made haljine za koncerte glazbene dive Josipe Lisac, vjerne klijentice i promicateljice XD-a,  kao i ona u kojoj je Nina Badrić 2012. godine nastupila na Euroviziji u Azerbejdžanu. Haljine na izložbi pokazale su prepoznatljivi XD dizajn i sklonost prema eksperimentu kojeg Ksenija Vrbanić koristi u cjelokupnom dizajnerskom procesu, od bojanja i šaranja po tekstilu, preko odabiru nekonvencionalnih materijala, pa do silueta prepoznatljivih oštrih linija i dekonstrukcije u kroju. 

Xenia Design | Autor: Pr Pr

Talk show je proveo prisutne kod modni i društveni vremeplov koji je Ksenija Vrbanić živopisno dočarala anegdotama koje su pratile njenu karijeru, od osnutka brenda, punk faze, otvaranju prvog prodajnog salona do probijanja na međunarodnu scenu gdje se danas XD može kupiti u više od 300 dućana. 

Xenia Design | Autor: Pr Pr

Večer je zaokružila modna revija za nadolazeću sezonu jesen/zima 2022/23. koju su nosile zaposlenice XD brenda. Ksenija je još jednom istaknula važnost koju tim, u kojem je svaki član važna karika, ima za uspješnost brenda te kako se zajedničkom sinergijom i voljom može polučiti uspjeh. 

Xenia Design | Autor: Pr Pr

Photo: Pr

Komentari 0