Moda
1/8

Volite li krhke kraljice ili buntovne školarke?

Modni zombiji, bajkovite ledene kraljice, neustrašive i buntovne punk školarke – da, druga večer HTC Cro a portera bila je zanimljiva i držala je pozornost publike sve do zadnje minute.

Druga večer je otvorena revijom Marina Design koja je prezentirala kolekciju u kojoj su prvenstveno dominirale hlače ukrašene geometrijskim detaljima. Izvrsno odabrani neutralni zemljani tonovi na prvo mjesto su stavili zanimljive krojeve ženskih hlača koje bez obzira na kroj, izvrsno prate žensku siluetu i ističu samo one najbolje strane.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kad je na pistu stupila nova kolekcija modnog brenda Fjaba činilo se da je nadomak jesen i zima. Tipični jesenski koloriti u kombinaciji s krznenim ovratnicima i čupavim kuglicama na glavama dodatno su pojačali dojam. No, treba imati na umu da se ipak predstavljaju komadi za ovo proljeće i ljeto. Kolekcija sama po sebi predstavlja prikrivenu koketnost, onu koja ne osvaja na prvi pogled. To ne znači da Fjabina žena nije ženstvena – ona svoju ženstvenost pokazuje u detaljima i čednim haljinama. A detalji poput ključanica i ključa potpisuju tu priču – treba znati kako doći do srži ove samouvjerene i modno osviještene žene.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Posve drukčiju estetiku prikazala je Viktorija Vržesnevskaja, koja se krije iza brenda Madame Demode. Volumenizirani modeli u niti jednom trenutku ne prate žensku liniju nego tjeraju tijelo da prati liniju kreacije. Kolekcija briše granice spolova i poigrava se s androgenim izgledom.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Ogi Antunac je pak predstavila sportsku eleganciju u najboljem izdanju. Crno bijele kreacije ističu ono najbolje na ženskom tijelu, ali pri tome ostaju udobne i casual. Ogi je ostala vjerna svom mračnom stilu, no unatoč tomu kolekcija je itekako nosiva i spremna za sve ulične izazove. Najbolji komadi kolekcije svakako su jakne i baloneri ukrašeni volumeniziranim kapuljačama.

Jedinu mušku kolekciju predstavio je Tomislav Bahorić koji je na pistu pustio modne zombije. Sive i prljavo bijele kombinacije stvorile su laganu i poželjnu proljetno ljetnu kolekciju čiji su glavni aduti udobnost, zanimljivi „omotani“ krojevi majica i hlače koje bi poželio svaki muškarac.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Nakon usporenih i „mrtvih“ Bahorićevih manekena, uslijedila je energična revija Andreje Bistričić. Njeni modeli projurili su drsko i samouvjereno pored publike jer one znaju što hoće. Buntovna školarka koja se ne drži pravila nego stvara svoja, obožava crno bijele kombinacije, rasparane komade i šiljke. Andreja je klasične uniforme pretvorila u punk kreacije – suknje su nepravilnih dužina, prozirne i kombinirane s crnim i bijelim materijalima, dok su jedni od najboljih komada kolekcije svakako Andrejina intepretacija klasičnih košulja – ostao je prepoznatljiv ovratnik, a ostatak se pretvorio u drska i uspjela poigravanja s prozirnim materijalima, razrezanim detaljima i kratkim i dugim krojevima.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell U potpuno drugu atmosferu uveo nas je Boris Pavlin sa svojim čarobnim kreacijama. Ledene kraljice obasute šljokicama zavode elegancijom i ljepotom koja djeluje toliko nježno i krhko da joj pristupamo s potrebnom i zasluženom dozom opreza i poštovanja. Klasična Pavlinovova silueta i ovaj put je predstavljena u kolekciji u kojoj je svaka žena u publici pronašla haljinu svojih snova. Inovativno i novo nije, ali lijepo i laskavo svakako jest!

U galeriji detaljnije pogledajte nove kolekcije hrvatskih dizajnera...

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0