Moda
Vodič za ljetne haljine: Koja haljina najbolje pristaje tvojoj figuri?

Vodič za ljetne haljine: Kakva haljina najbolje pristaje tvojoj figuri?

  • Kako bi pronašla savršenu haljinu nije dovoljno birati uzorke i boje, trebaš razmisliti i o građi tijela
  • Široki bokovi, trbuščić ili veliko poprsje? Reći ćemo ti koja je haljina savršena za tvoj tip figure
  • Pravi kroj haljine pomoći će ti naglasiti dijelove tijela koje želiš i sakriti nesavršenosti - evo tri modela koji odgovaraju tvojoj figuri

Trendovi se brzo mijenjaju i nije uvijek lako znati kako ih prilagoditi našim jedinstvenim (i lijepim!) oblicima tijela. Čar mode jest u tome da se osjećamo lijepo u svome tijelu i da ono što nosimo još osnaži taj osjećaj. Ne treba ti figura modela da bi izgledala sjajno, samo haljina koja laska tvojoj figuri. U ovom vodiču objasnit ćemo ti na što trebaš paziti, koje krojeve (za svaku građu nudimo tri različita) odabrati, a izdvojli smo i konkretne primjere iz naših trgovina. 

Možda vas zanima Satenske haljine, hlače, suknje, čak i sandale: sudeći po Zarinoj kolekciji ovo ljeto nosit ćemo - saten! Rubrika Moda Moda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gozde (@moreparmesan)

U modi zapravo nema pravila, ali postoje dva principa stylinga za sve tipove tijela, bez obzira na to imaš li široke bokove, ravan trbuh ili veće grudi: Nemoj se omotati ogromnim komadima tkanine ili bezobličnim krojevima. Umjesto toga naglasi svoje prednosti i uravnoteži proporcije gornjeg i donjeg dijela tijela, odnosno od kukova do ramena.

Ravan trbuh vs. malo veći trbuh

Uske haljine koje su stisnute u struku i na trbuhu vješto laskaju tvojoj silueti. Ako odjevna kombinacija može biti prikladna za ured, a dobar izbor su i košulje-haljine s uzdužnim kopčanjem. Prozračne boho haljine, s naglašenim strukom (zašto se ne pohvaliti kad već imaš lijep struk?) također će naglasititvoju figuru i lijepo padati niz tijelo. Možeš nositi i široke boho haljine ili tunike - nagllasit će lijepo noge, a ova dva modela bit će prikladna i ako baš imaš istaknuti trbuščić. Trendovske off-sholuder haljine koje otkrivaju vitka ramena i vrat posebno su dobar izbor za žene jabuka građe tijela. Ako ti je jednobojna haljina previše monotona, boju možeš dodati dugim ogrlicama ili nježnim svilenim šalovima.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Primjeri: Reserved (179,90 kn), Mango (349,90 kn), Mohito (259,90 kn)

Prolaznica pokazala zavodljivu cut-out haljinu, pronašli smo slične modele

Široki bokovi

Opće pravilo za ovaj tip figure je: Naglasi uski gornji dio tijela, a oko bokova neka materijal nježno pada. To izvrsno funkcionira s haljinama A kroja, što znači da imaju uski kroj na vrhu i lagano su proširene prema koljenima. Široke, zvonaste haljine također dočaravaju siluetu pješčanog sata, dok uski remen dodatno naglašava struk.

Drugim riječima, haljine koje opušteno padaju u donjem dijelu ili su stilizirane remenom najbolje će ti pristajati. Optimalna dužina? Barem do koljena, jer s mini haljinama tijelo će djelovati blago četvrtasto, odnosno šire nego što stvarno jest. Također bi trebala izbjegavati haljine s peplumom na bokovima kako ih ne bi dodatno naglašavala.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Primjeri: Mango (349,90 kn), Zara (249,90 kn), Mango (249,90 kn)

Velike grudi

Donji rublje posebno je važno kod velikog poprsja: dobro pripijeni grudnjak daje ti sigurnost i osigurava da se osjećaš dobro. Također, pazi da se donje rublje ili izrez haljine ne spljošti ili neugodno sapinje u prsa. Neudobno je i ne izgleda lijepo. Nemoj 'skrivati' dekolte, nosi haljine s V izrezom koje ističu figuru i izgledaju ženstveno. Vrlo poželjan model za žene s velikim grudima su jednostavne haljine izdužuju ukupnu siluetu, na primjer haljine pencil kroja.

Također dobri modeli haljina su tako popularne ampir haljine (kao iz Bridgertona) koji su rezane usko odmah ispod grudi, a zatim nježno i opušteno padaju, te haljine s peplumom na donjem dijelu tijela. Bolje je izbjegavati haljine s volanima ili volanima na dekolteu jer daju dodatni volumen. Ako ne voliš pokazivati ​​poprsje, trendi haljine otvorenih ramena savršeno pristaju, jer je fokus prebačen na ramena i ključnu kost. Savjet za styling: Što se tiče dodataka, slobodno možeš odabrati XL verzije, jer, na primjer, mali džepovi izgledaju nerazmjerno.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Primjeri: Zara (139,90 kn), Stradivarius (159,90 kn), Zara (299,90 kn)

Možda vas zanima Naručila je prakrasnu haljinu preko interneta, no ono što joj je stiglo apsolutno je nevjerojatno Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@martarajohnson

Komentari 0