Moda
1/23

Velike i šarene ogrlice su hit sezone

Jarke boje, bogati privjesci, nanizane perlice, šiljci, perje i koncem ispleteni detalji – sve to čini ljetne ogrlice upečatljivim. Svaka ima svoju zasebnu priču, a vrijedi pravilo – što veće i šarenije, to bolje!

Dok su nekoć ogrlice bile „sramežljive“ i tek dodatak koji decentno zaokružuje styling i krasi dekolte, danas je taj komad nakita samouvjereno zauzeo prvo mjesto.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images I poznate dizajnerske kuće u svojim kolekcijama za proljeće/ljeto 2013. su predstavile statement ogrlice. Prevladavaju one u jarkim bojama koje uistinu vladaju na vratu i privlače svu pozornost.

Dio dizajnera kombinira više lančića i ogrlica u jednu. Na taj način se stvara efekt statement komada. Odlično funkcionira na jednostavne i jednobojne majice.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Čak su i one kuće sklonije klasičnom stilu, odabrale veliko i upadljivo. Klasična ogrlica od bisera pretvorena je u statement komad koji uistinu privlači svu pozornost.

Vodeći highstreet brendovi već par mjeseci u svom asortimanu nude velike ogrlice s kojima ne možete proći nezamijećeno. Ponuda je uistinu raznolika i u njoj će svatko naći nešto za sebe.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Metalne i krute

Zlatne, srebrne, crno-bijele, ali i boja bronce krase krute i pomalo hladne statement ogrlice. Ukrašene su sjajnim perlicama, biserima ili predstavljaju konkretni životinjski motiv. Odlično se uklapaju u rokerske kombinacije, ali i styling u kojem prevladavaju boje.

 | Autor: Danijel Berković, Anto Mazgan/PIXSELL, PR Danijel Berković, Anto Mazgan/PIXSELL, PR Nanizane perlice i ispleteni detalji

Perlice različitih boja ove sezone stvaraju zanimljive oblike i colour blocking efekt – nakit koji je stvoren za ljeto! S druge pak strane imamo konac u boji koji je ispleten u zanimljive oblike.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL, PR Danijel Berković/PIXSELL, PR Imitacija dragog kamenja i koralja

O ogrlicama od safira, opala, smaragda i rubina većina samo mašta. No, to ne znači da ne bismo trebali pratiti trend statement ogrlica od dragog kamenja. Highstreet brendovi za ovu sezonu nude pregršt upečatljivih imitacija. Odličan su odabir za ljetni styling. Slobodno ih kombinirajte uz šarene haljine, a jednostavne kombinacije osvježite uz šarene ogrlice.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL, PR Danijel Berković/PIXSELL, PR Ogrlice s etno detaljima

Veliki dio kolekcija obiluje velikim komadima koji su ukrašeni etno elementima. Perje, konac, cvijeće, ali i oblici koji podsjećaju na nakit drevnih naroda, nosite samouvjereno i sa stavom.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell U galeriji detaljnije pogledajte statement ogrlice iz hrvatskih trgovina...

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0