Moda

Uz ovih 5 savjeta uvijek ćeš biti lijepo odjevena uz komade koje već sad imaš u ormaru

  • Bilo bi lijepo imati garderobni ormar pun stvari koje možemo uvijek dobro kombinirati i nositi 
  • To zapravo uopće nije nemoguća misija 
  • Otkrit ćemo ti pet savjeta modnih stručnjaka kako posložiti bezvremensku garderobu 

Tužna si jer imaš pun ormar odjeće i obuće, a svejedno ne znaš što bi odjenula? Modni stručnjaci otkrili su svoje trikove za bezvremensku garderobu. 

Mix & match 

Ključ doista bezvremenske garderobe su u dijelovima odjeće i obuće koje možemo međusobno kombinirati na najrazličitije načine. Zbog toga nije važno imati previše šarenih komada odjeće u ormaru, previše divljih uzoraka ili superotkvačenih trendova. Možda to ne želiš čuti, ali rijetko ćeš ih nositi. 

Stoga je bolje imati neke modne osnove koje stalno možeš drugačije stilizirati i kombinirati – neovisno o godišnjem dobu. Na primjer: osnovni bodiji u bijeloj, crnoj ili bež boji, jednostavni vuneni pulover ili kardigani različitih dužina. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@inescaldo 🌸💕 #zara #zaraoutfits

A post shared by 🌸 ZARA OUTFITS 🌸 (@zara.outfits) on

Dolje je također osnovno najbolje 

I za donji dio tijela preporučuju se „osnovni“ komadi. Nemoj odmah misliti kako se dio garderobe treba sastojati isključivo od traperica – treba miješati! Dakle, u osnove spadaju i hlače zvonolikog kroja, kožne hlače i minice. Naime, njih također možeš nositi uz sve. Naravno, savršene crne i plave traperice neizostavne su. 

Cipele za nošenje, a ne gledanje 

Ako ti je ormar prepun i imaš toliko stvari da ne znaš što sve imaš, onda definitivno nešto pogrešno radiš. Kad je riječ o cipelama, pitaj se sljedeće: „Koliko često ih doista nosim svakodnevno? Ako ne, onda u kojim prigodama ih nosim?“ Na primjer, ako voliš cipele s visokim petama, a nosiš ih dvaput godišnje, onda je važno da si nabaviš osnovu od bezvremenskih cipela. To su one koje stalno nosiš i možeš ih kombinirati na razne načine (tenisice, čizme, sandale…). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

life‘s sweet baby 🍬

A post shared by sarah ☼ (@sarahsunita) on

 

Osnovni modni dodaci 

Ako nam je garderoba jednostavna, moramo joj dati „ono nešto“ uz pomoć accessoiresa. Na primjer, nakit – naušnice, ogrlica i prstenje – možeš se igrati s različitim stilovima. Trenutačno su popularni biserni nakit i „chunky hoops“ naušnice. 

Stil možeš potpuno promijeniti i s torbicama. Voliš li više sportske ili klasične? Ili oboje? I kod torbica se trebaš pitati: koje doista nosim i koje doista odgovaraju mojoj svakodnevici. Naime, nemaš ništa od toga ako si kupiš torbicu koja ti je totalno nepraktična. Onda će 100 posto završiti negdje u kutu ormara. 

Možda vas zanima Hoće li ovo biti najpopularniji model suknje ove jeseni? Dućani su puni prelijepih komada Rubrika Moda Moda

Odabrani trendovski komadi

Naravno da ne želimo uvijek biti odjevene u „osnove“. Zato bi se pokoji trendovski komad odjeće ili obuće uvijek trebao naći u tvom ormaru – doduše, doista pomno odabran. Moraš imati na umu da ono što je trend ove godine, možda neće biti i sljedeće. Ako je nešto u trendu, nemoj to odmah kupovati – najprije pričekaj malo da vidiš sviđa li ti se to uopće. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@karina_nigay

A post shared by The Style Stalker (@thestylestalkercom) on

Možda vas zanima Ove jeseni nose se lakirane cipele i gležnjače reptil teksture - evo kako ih kombinirati Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0