Moda
U "statement" torbama nema mjesta za dosadu! U "statement" torbama nema mjesta za dosadu! U "statement" torbama nema mjesta za dosadu! U "statement" torbama nema mjesta za dosadu! U "statement" torbama nema mjesta za dosadu! U "statement" torbama nema mjesta za dosadu! U "statement" torbama nema mjesta za dosadu! 1/9 U "statement" torbama nema mjesta za dosadu! U "statement" torbama nema mjesta za dosadu!

U "statement" torbama nema mjesta za dosadu!

Kad su u pitanju torbice, jedno je sigurno: nikad dosta divnih modela, a od sada one postaju toliko neodoljive u šarenim izdanjima s ukrasima

Postoje neke torbice koje jednostavno nikada, ali nikada neće prestati biti statusni simboli ili legendarni komadi za kojima ćete vječno patiti. Jedna je od njih i Hermèsova birkinica, koja je ime dobila prema divi Jane Birkin. Ona je na letu iz Pariza u London 1984. sjedila pokraj Hermèsova direktora Jean-Louisa Dumasa i žalila mu se kako ne može pronaći torbicu koja je istodobno lijepa, chic i dovoljno velika da joj u nju stanu stvari za vikend. Dumas je pozorno slušao i darovao joj torbu koja je nakon toga doslovno osvojila svijet. Birkinica se radi prema starom dizajnu iz 1892., a iskusnome majstoru potrebna su puna dva dana da bi napravio jednu torbu. Cijena joj iznosi između 6000 i 100.000 funti, ovisno o materijalima koji se koriste. Slažemo se, u ormaru treba imati jednu torbicu koja će ići na sve, u koju će stati sve što vam treba i koju ćete toliko obožavati da je nikada nećete htjeti promijeniti. No postoje neke torbice koje su tu da ih nosimo u prilikama kad nam nešto treba uljepšati dan ili styling, a to su “statement” torbice koje su u prošlih nekoliko sezona doživjele nekakav preporod.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Svaka sezona ima svoju torbicu, prošle godine to su definitivno bile bucket torbice, a ove pravila zaista nema. High street brendovi prepuni su super modela koje možete nabaviti po prihvatljivim cijenama, a skupi dizajnerski komadi jednostavno su neodoljivi. Ovdje nije bitna veličina, pa višak stvari bolje ostavite kod kuće. Ne brinite se, u slatke torbice stat će sve što vam treba za šetnju gradom ili noćni izlazak.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Odlična stvar je i što su se online shopovi i vaši omiljeni dućani high street brendovi pobrinuli da ne morate posegnuti duboko u džep da biste nabavili model za kojim će se baš svi okretati. Tako na Asosu možete pronaći neodoljive torbice u tako cool izdanjima za samo 150 kuna. Osim toga, čini nam se da će ove sezone zavladati modeli koji mogu biti 2 u 1 ili čak 3 u 1. Prva s ovakvim torbicama počela je Zara, pa nudi modele s promjenjivim remenjem ili ukrasima koji se mogu micati prema želji.    

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 299,90 kn

Odlična stvar, ako se nas pita, jer se tako torbica u sekundi pretvara iz modela koji je prikladan za posao u onaj uz koji ćete plesati do ranih jutarnjih sati u klubu s prijateljicama. No koja je zapravo uloga ovakvih modela. Ove sezone fashionistice ih nose na prilično jednostavne odjevne kombinacije - T-shirt, traperice, sandale sa samo dva remenčića i super torbica na kojoj će svi zavidjeti. Odlične su za one dane kad baš ne znate što obući pa vam treba samo jedna stvarčica koja će učiniti kombinaciju savršenom i uljepšati vam jutro. Tome služe sve te zakovice, resice, boje, natpisi, našiveni “dragulji”, šljokice, cvjetići i sve drugo što vam padne na pamet.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Nije tajna da je baš ova godina godina Guccija, a njihovu online kolekciju #GucciGarden već nose sve poznate blogerice, modne urednice i ostala svjetska fashion krema. Cvjetna mini torba stvarno je “must have”. U prošle dvije godine “oversized” pomponi kao privjesci sjeli su na tron najpoželjnijeg street style modnog dodatka. Tako ne čudi da su dizajneri poput Les Petit Joueurs pohitali ukrasiti svoje torbice ovim zabavnim dodatkom. Naravno da su i neke od najstajliš cura u zadnje vrijeme požurile izbaciti i svoju liniju čupavih dodataka za torbice. Pogađate, to su Kendall i Kylie Jenner, a ova nam se ideja i sviđa jer tako u sekundi staru torbicu možete pretvoriti u stajliš komad. Ako vam dosadi, pompon lako skinete. Sumnjamo da vam uopće mogu dosaditi torbice koje izgledaju poput malih umjetničkih djela.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Kao i brojne fashionistice, predviđamo da ćete se zaljubiti i u modele Paule Cademartori koja je svoju liniju lansirala 2010. Poznata je po šarenim bojama i upečatljivim uzorcima o kojima ćete na prvi pogled postati doslovno ovisni, a svaki “statement” komad na sebi ima i unikatnu kopču. Najveće fashionistice našeg doba, poput Olivije Palermo i Chiare Ferragni, obožavaju njezine modele torbica Carine i Faye, a dizajnerica priznaje kako se sve promijenilo kada je Anna Dello Russo po prvi put na jednom tjednu mode nosila baš njezinu zlatnu torbicu. Nakon toga poznata je urednica japanskog Voguea često nosila njezine komade. Paulina se estetika savršeno uklapa u ekscentričan stil Anne Dello Russo pa i ne čudi da ova trendseterica u svom ormaru ima bezbroj njezinih komada.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija
- Svaka žena koja ima smisao za bezvremensku eleganciju i zna cijeniti kvalitetu i ručni rad poput Anne Dello Russo jako me inspirira. Kada dizajniram cipele i torbice, uvijek najprije razmislim o tome kako učiniti da se žene s mojim komadima osjećaju lijepo - kaže dizajnerica, pa dodaje da obožava žene s dobrim stilom, a jedina stvar koju ne može podnijeti su kratke bijele hlače s gležnjačama. Šarene “statement” torbice za koji će nam tjedan sigurno trebati više no ikad, kad nastupi tmurna jesen, one će biti jedini način borbe protiv sivila, zato provjerite što se nudi i sigurno nećete ostati razočarane upečatljivim modelima. 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0