Moda

Trendovi u kupaćim kostimima i kako ih nositi

Znamo da smo tek zakoračili u proljeće i da imamo traumu od zime koja nas je ove sezone doslovno zatrpala snijegom i ubila svaku želju da ga vidimo sljedećih 50 godina. Nalopatali smo se, nasklizali i nasmrzavali za sva vremena kao nikada do sada. No, s prvim zrakama sunca i ugodnijim temperaturama vadimo svoje laganije komade van i spremamo teške kapute daleko sanjareći o ljetu, moru i odmoru. Kada već govorimo o ljetu, moru i odmoru onda se moramo dotaknuti jedne teme koja će nam vrlo brzo doći na red, a to su kupaći kostimi.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Da, već i sama pomisao na kupaće kostime djeluje kao da žurimo prije vremena. Ali kako to već biva da zima traje i traje tako nam ljeto dođe i prođe prije nego što pomislimo. Prijelazna razdoblja su sve kraća i kraća i gotovo da ih ni nema, a temperature naočigled rastu munjevito brzo i „voila“, ljeto je tu!

Počet ćemo s trendovima za ovu sezonu i paralelno vam dati par savjeta koji je vaš idealan badić prema građi tijela. Pa krenimo.

Retro pin up

Prvi trend koji bismo izdvojili je retro pin up trend. Posebno 50-te i badići kakve je nosila Marilyn Monroe ili Grace Kelly. Kriteriji ljepote ženskog tijela su se uvelike promijenili od tada do danas. Posebno ako gledamo Marilyn koja je tada bila ideal i oličenje ženske ljepote. Tako su i badići tog vremena (donji dijelovi) bili visokog struka i gotovo su nalikovale na hot pants, uglavnom cvjetnog printa što je ove sezone vrlo popularno. Idealan je za djevojke jačih bokova, a savršeno skriva trbuščić.

Kada govorimo o takvoj građi tijela još jedan trend će učiniti da vizualno smanjimo nedostatke, a to je nespareni badić. To znači da gornji dio možete nositi u nekoj žarkoj boji s printom, dok je donji dio jednobojan. Naravno u slučaju jačih bokova donji dio je poželjan u nešto tamnijim nijansama. Ako nematetakvu građu možete si dozvoliti raznorazne kombinacije uzoraka printa i boja, a što je najvažnije od dva kupaća kostima možete dobiti četiri kombinirajući ih.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Ako niste tip za floralne motive koji će biti jako popularni ove sezone, a ne želite ni jednobojni badić, onda je za vas idealan trend digitalnog printa. Od životinja pa sve do apstraktnih motiva vaš badić ove sezone je vaša najdraža fotografija. Trend je to koji je zavladao pistama u većini kolekcija unazad par sezona, pa ga tako ove sezone možemo naći u gotovo svim high street dućanima. Jednodijelni badići s digitalnim printom idealni su za djevojke koje su šireg trupa, jer će se tako izgubiti obrisi struka.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Ako imate male grudi trend koji treba prigrliti apsolutno je trend grčke božice. Badići koji su rađeni tako da su slojeviti i nabrani vizualno će povećati grudi, a nose se uglavnom jednobojni. Ujedno su savršeni za kombiniranje sa zlatnim nakitom. Ako imate jače grudi onda je naša preporuka nešto čvršći gornji dio koji ide oko vrata i ima pasicu ispod grudi.

Prugice su hit

Ova sezona je sva u prugicama pa je tako taj trend itekako prisutan. Badići s prugicama u raznim bojama ili klasični monokromatski su sigurni must have ove sezone. Potrebno je pripaziti na opciju vodoravne ili okomite.

Želite li izdužiti figuru i izgledati mršavije, onda definitivno birajte one okomite. Ako pak imate nešto duži trup i želite da vam noge izgledaju duže, onda birajte one vodoravne i to samo ako ste mršavije građe.

Sve u svemu, proljeće nam je napokon stiglo, a i ljeto nam je pred vratima. Valja biti spreman i razmisliti koji trend prihvatiti i primijeniti ga na sebe, a sve s ciljem da se istaknu ono najbolje na vašem tijelu. Do čitanja...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0