Moda

Traži se OVAJ frajer, jesi li ga vidjela?

Jutros je u gradu nastala prava pomutnja. Nakon što je Instagram profilu Style Zagreb objavljena njegova fotografija, svi su se bacili u potragu za jednim dečkom. Evo zašto i što se dogodilo...

Jesi li znala da se 18. listopada slavi Dan kravate? Iskreno, mi smo na taj datum pomalo zaboravile, ali pomutnja koja je jutros nastala nepobitno nas je podsjetila na važnost ovog odjevnog komada. Naime, na stranicama Instagram profila Style Zagreb pojavila se slika preeezgodnog frajera. Popularni hrvatski brend Croata uočio je njegov džentlmenski i dotjerani outfit te je odlučio pokušati saznati tko je on kako bi ga nagradili... Pogledaj.

Znaš li ti slučajno tko je taj frajer? Ako ga prepoznaješ sve što trebaš napraviti je da dečka koji je snimljen na zagrebačkoj špici tagaš u komentaru ispod njegove fotke te dodaš hashtag #modnispoj a Croata će ga uz tvoju pomoć nagraditi za besprijekoran stil svojom luksuznom kravatom. Kad smo već na početku spomenuli Dan kravate, odlučili smo se prisjetiti njene povijesti. Riječ kravata dolazi od francuske riječi ''croata''. Francuski pisac, Francois Chaille, u svojoj knjizi ''Velika povijest kravate'' njen je nastanak pripisao Hrvatima koji su oko 1635. stigli u Francusku da bi bili vojna podrška na dvoru kralja Luja XIII. Francuzi, uvijek skloni modi i dobrom stilu, rado su prihvatili taj hrvatski običaj nošenja još nepoznatog modnog dodatka. Već oko 1650. godine kravata je bila prihvaćena u visokom društvu kao simbol kulture i elegancije. Iz Francuske se proširila po cijeloj Europi, a na koncu se vratila i u svoju rodnu Hrvatsku. Sad, dakle, znaš zašto je važno danas slaviti. I zašto su svi kipovi Zagreba posljednjih dana bili omotani crvenom vrpcom!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @beli.zagreb.grad on

Možda vas zanima Što kažeš, jesu li ovo najpoželjniji hrvatski neženje? Rubrika Stars Stars

 

SPONZORIRANI SADRŽAJ: MISS MIND ZA MISS7

Photo: PR/WhatsApp