Moda

Tko su 4 najljepše odjevene dame kraljevskog vjenčanja?

Nije riječ o kraljevskoj već o modnoj (nad)moći. Modni kritičar Nenad Korkut odabrao je četiri slavne dame koje su ga svojim stilom ostavile bez teksta!

Dojmovi s vjenčanja Meghan i Harryja se sliježu, kritike na modni odabir novopečene vojvotkinje i vojvode od Sussexa uglavnom su dobre. Baš kao i modno oko znalca Nenada Korkuta koji je ovaj put na kraljevskoj ceremoniji vidio one koji su ga oduševili. To su 4 dame čiji stil i inače volimo vidjeti na crvenom tepihu. No pustimo Nenada Korkuta da sam priča:

Još malo o Meghan Markle: 

"Vjenčanica je bila senzacionalno dobra, jedna od najljepših celebrity vjenčanica koje sam vidio, lađa izrez i pojavnost. Ne bih uspoređivao s vjenčanicom Kate Middleton koja je isto bila prekrasna, Alexander McQueen, jako lijepa vjenčanica, možda je ova Meghan Markle za mrvu bolja..."

Amal Clooney

Prvo ćemo po abecedi, Amal. Amal Clooney je bila odjevena u žutu haljinu Stelle McCartney i Stephen Jones joj je izradio šešir. Ono što je interesantno kod kad govorimo o klobučarima i izboru šešira (među najslavnijim klobučarima su upravo Stephen Jones i Phillip Tracey) jest da se kraljevsko vjenčanje odvija danju. Tako da nisu dozvoljene duge svečane haljine koje smo naviknuli gledati na crvenim tepisima. Zbog toga su šeširi u britanskoj tradiciji, među aristokracijom i na konjičkim utrkama na Ascotu, jako bitni jer na taj način te dame mogu biti - drukčije. Mogu se istaknuti i biti malo ekscentrične jer na vjenčanjima se nose haljine koje su elegantne, ali ipak dnevne. No, vratimo se Amal - savršena žuta haljina.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Carey Mulligan

Meni nekako možda najdraža u tom dnevnom i vrlo britanskom looku je bila Carey Mulligan. Ona je odabrala haljinu britanskog dizajnera Erdema. Baš kao što je Amal odabrala Stellu McCartney, lijepo da su poštivali tu tradiciju koje se nisu držali svi. Meni vrlo draga glumica i u modnom smislu je volim, ima dobre odabire za crveni tepih. Jako pogođeno, a nije imala niti šešir nego malo pokrivalo za glavu. Bila je vrlo bila decentna, svidjelo mi se što je odabrala taj cvjetni uzorak, koji dočarava tipično britanski ladanjski osjećaj.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Kitty Spencer

Nećakinja Lady Diane nije izabrala britanski dizajn. Interesantno, odabrala je Dolce&Gabbanu. Međutim, bila je drugačija, vrlo decentna, a istaknula se u mnoštvu. Svidjeli su mi se cvjetni detalji koji su bili puno bolje iskorišteni nego kod Pippe Middleton. U njenom slučaju cvjetni uzorak je bio dosta loš i već vidimo da će biti predmet internetskog ismijavanja.

Možda vas zanima Što sam jučer naučila od Victorije Beckham Rubrika Život Život

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Victoria Beckham

I za kraj, istaknuo bih jednu bitnu osobu za britanski stil i modu. To je Victoria Beckham sa svojim suprugom sirom Davidom Beckhamom. U modnom smislu on je možda čak i bitniji od nje s obzirom da je na listi Vanity Fair Hall of Fame on, a ne ona. Znamo da je David Beckham ustvari projekt svoje supruge i da ne bi postojao modni brend Beckham da nije postojala Victoria. Ona ga je u tom smislu podržavala i odrekla se svoje karijere. Kad se počela baviti modom svi su bili skeptični jer i ona je imala jako puno hejtera, ali kroz godine ju je modna kritika prihvatila. Mislim da radi vrlo dobru modu, sama je kreirala svoju navy blue haljinu koja je doista jedan od vrhunaca dana. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0