Moda

Tenisice, špagerice ili oboje? Ove neobične cipele iz Massa dale su nam razmišljati

  • Čini se da su križanci raznih modela obuće trend koji ne namjerava samo tako usporiti pa sve češće imamo priliku susresti neobične hibride
  • Modni znalci objašnjavaju ih našom potrebom za modelima koji daju fleksibilnost našoj garderobi i koji se jednako dobro uklapaju i u ležerne i u svečane kombinacije, a s vremena na vrijeme se dogodi model koji je stvarno jedinstven
  • Jedan takav je i križanac tenisica i špagerica kojeg smo snimili u Massovoj ponudi i koji nam se, unatoč tome što je spojen od naizgled nespojivih elemenata, neobjašnjivo jako sviđa

Hibridne modele obuće posljednjih mjeseci sve češće imamo prilike susresti. Do sada smo vidjeli križance balerinki i tenisica, a još uvijek se dobro sjećamo i križanaca Isabel Marant tenisica na petu i Inuikii buca koji su u zimskim mjesecima dobili svojih pet minuta. I muška je moda na istom tragu pa se tako sve češće nude križanci finih poslovnih cipela i tenisica, a kod svih spomenutih modela jedna je stvar vrlo očita - tenisice su svim spomenutima zajednička komponenta.

 | Autor: Gioseppo Gioseppo Foto: Gioseppo, Mass Gioseppo Escazu tenisice (71,99 eura)

Modni znalci ovakve stilske eksperimente objašnjavaju našom potrebom za modelima koji daju fleksibilnost našoj garderobi i koji se jednako dobro uklapaju i u ležerne i u svečane kombinacije. Naime, puno puta smo u prilikama koje ne zahtijevaju strogi dress code, no ipak traže malo više od para tenisica, a u svim takvima su sve popularniji križanci itekako dobrodošli. Izgledaju puno manje ležerni od klasičnih tenisica, no nude puno veću udobnost od finih cipela pa nam je, priznajemo, računica jasna. 

Možda vas zanima Ecipele donose predivni plavi dupe jednih od najpopularnijih Saint Laurent štikli sezone Rubrika Moda Moda

Ipak, dogodi se s vremena na vrijeme da naletimo na model koji je i nas iznenadio, kao što je to recimo slučaj sa zanimljivim križancem iz Massove ponude. Model Escazu talijanskog brenda Gioseppo privukao je našu pažnju neobičnom kombinacijom elemenata kakvu do sada nismo susreli. Naime, u njemu prepoznajemo elemente tenisica, ali i elemente u ljetnim mjesecima obožavanih špagerica. 

 | Autor: Gioseppo Gioseppo Foto: Gioseppo, Mass Gioseppo Escazu tenisice (71,99 eura)

Najjednostavnije objašnjeno, spomenuti model izgleda kao da je u džon tenisice ubačen dio od špage, dok je istovremeno jedan veliki dio tijela tenisice izostavljen i zamijenjen trakama koje obavijaju stopalo i gležanj, a koje najčešće viđamo upravo na špagericama. Uz to, model je začinjen lakiranim crnim dijelom na đonu, umetkom gingham uzorka na peti i leopard uzorkom.

 | Autor: Gioseppo Gioseppo Foto: Gioseppo, Mass Gioseppo Escazu tenisice (71,99 eura)  | Autor: Gioseppo Gioseppo Foto: Gioseppo, Mass Gioseppo Escazu tenisice (71,99 eura)

Iako smo malo zbunjeni svime viđenim, moramo priznati da je ovaj model pravi mamac za poglede jer nam se, unatoč tome što je spojen od naizgled nespojivih elemenata, neobjašnjivo jako sviđa, a djeluje nam i jaaaako udobno. Dodamo li uz to u priču i njegovu versatilnost i sve uz što pristaje s obzirom na sve elemente od kojih je sastavljen, nama djeluje kao izvrsna investicija. Pssst, jesmo li spomenuli to da je trenutačno dostupan po sniženoj cijeni?

Možda vas zanima Mrežaste balerinke su ultimativni trend ovog proljeća: donosimo 15 modela iz ponude Rubrika Moda Moda
Photo: Gioseppo

Komentari 0