Moda
1/13

Tenisice koje obožavaju svjetske trendseterice

Popularne talijanske tenisice Superga stigle su na hrvatsko tržište. Kultne tenisice stare 100 godina oduševljavaju poznate trendseterice, a poznata zaštitna lica samo potvrđuju važnost ovog brenda u svijetu mode.

„Superga 2750 je jedna od rijetkih tenisica koje pristaju uz sve. Za razliku od niza uskih modela koji su danas dostupni u našim trgovinama, Superga zaista laska svakoj nozi, koju vizualno dodatno dotjeruje bez obzira na to uz što se nosi. Bilo je zanimljivo pratiti reakcije nakon što je prošle godine brend stigao u Hrvatsku. Dok su mame posezale za Supergama iz nostalgičnih razloga, motivacija njihovih kćeri bila je konačno dočekana dostupnost na domaćem tržištu nakon što su brend upoznale kroz brojne strane modne časopise i portale. Vijest nije zaobišla ni muškarce koji su zainteresirani za trendove i udobnost“, pojašnjavaju recentnu trendovsku eksploziju Supergi u ShoeBoxu.   

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com Superga je rođena u talijanskom Torinu 1911. godine, kada je proizveden prvi primjerak modela Classic Superga 2750,a iza brenda stoji Walter Martiny. Radi se o platnenoj tenisici sa džonom od vulkanizirane gume, koja se od tada kontinuirano proizvodi.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com Po završetku Prvog svjetskog rata, brend je iznio novu misiju – ponuditi visoku kvalitetu svim Talijanima (People's Shoe of Italy). Brend je proširio portofolio proizvoda, uveo City kolekciju, Country gumene čizme za kišu i obuću za slobodno vrijeme.

 | Autor: Model 2750 postao je ikona

No, model 2750 ikona je po kojem je brend prepoznatljiv od samog početka. Njezina sveprisutnost demonstrira lakoću nošenja i udobnost. Idealna je za 'dress up' ili 'dress down', što su u svojim stylinzima pokazale mnoge slavne osobe koje nose Supergu. Jedne su od rijetkih tenisica koje učestalim nošenjem izgledaju sve bolje, baš poput najdražeg para kvalitetnih traperica, a mogu se prati u perilici rublja. Dizajnirane su da savršeno komplimentiraju stopalu. Ove elegantne tenisice izgledaju opušteno, no primjereno i za nošenje u uredu.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com Kod nas će se Supergi sjećati generacije koje su za vrijeme bivše Jugoslavije sezonski odlazile po odjeću i obuću u Trst, dok su mlađe generacije brend upoznale kroz modne časopise i poznate osobe koje ih obožavaju nositi.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com SAD je za njima poludio 2011. godine, kada je Steve Madden dogovorio distribuciju, marketing i prodaju za područje sjeverne Amerike te kumovao zbližavanju brenda s Mary Kate i Ashley Olsen, koje su postale prve američke ambasadorice brenda.

Suki Waterhouse - aktualna ambasadorica brenda

Kasnije su im se pridružile Alexa Chung, Rita Ora i Suki Waterhouse, aktualna ambasadorica brenda. Suradnju s brendom ostvarili su i neki dizajneri te blogeri, poput House of Holland, Blond Salad i Man Repeller.

Superga danas slavi zabavan životni stil modela 2750, nudeći veliki izbor boja, tkanina i printova svake sezone, za muškarce, žene i djecu. Njezin veliki povratak na hrvatske pločnike odradio je lanac trgovina modnom obućom ShoeBox, koji je prošle godine na mala vrata uveo nekoliko najprodavanijih modela Classic Superga 2750.

S obzirom na to da su s polica nestale u rekordnom roku, ShoeBox je ovog proljeća ponudio niz boja i uzoraka, uključujući i neke posebne kolekcije, poput čipkastih modela The Blonde Salad for Superga ili zanimljive Animals kolekcije.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell U galeriji detaljniji pogledajte fotografije...

Ako ste i vi ljubitelji tenisica, više o toj kulturi doznajte na "Svi su ludi za tenisicama"!

Photo: None

Komentari 0