Moda

Tako male, a tako slatke: Jaknice koje obožavamo

Kratke su jakne genijalne jer se miksaju sa svime i svačime, to su bomberice, kožnate jaknice i mali plišani sakoi

Baš sam nedavno preslagivala garderobu i skužim da imam masu nekih srednjih komada, nedefinirane prognoze, zapravo ih nosim tijekom cijele godine. Radi se o jaknama srednje dužine, one su ni vrit’ ni mimo, kak’ bi se reklo. A zapravo su genijalne jer ih miksam sa svime i svačime pa mi daju neki poseban štih.

 | Autor: arhiva arhiva To su one bomberice, kožnate jaknice i mali plišani sakoi, da navedem neke od najpopularnijih. Uostalom, slojevito je ovih dana superzahvalan način da se obranimo od zločestih minusa. Naravno, dobrodošli su kod mene i oni poplun-kaputi (vidiš, moram si nabaviti jedan i ove godine), ali mala je jakna ipak svestrana i preslatka. Kako je sad baršun hit, najednom je ovaj komad dobio glamurozan štih, na primjer, u obliku sakoa jakne na jednostruko kopčanje.

 | Autor: arhiva arhiva Na drugoj su strani bomberice s vezom, frajerske i pomalo napuhane, baš kao i kožnjaci koji su mi jako zabavni u nekoj varijanti trapera ili samta. Da, samt... ili ga voliš ili ga mrziš. To je zapravo rebrasti pliš - osobno ne volim samtaste hlače (a baš ni plišaste), ali je zato u nekoj kaputić ili smoking varijanti baš super. Podsjeća me na britansko plemstvo, još ako ima one zakrpe na laktovima, pa to je divno. Ako vidite tako neki dobar komad srednje jaknice na popustu, predlažem kupnju, ipak je možete nositi cijele godine, a i stilizirati je totalno kreativno i prema želji... Osobno podržavam lude kontraste, primjerice, kožnjak i večernju haljinu ili bijele tenisice i nabrijani sako.

Photo: arhiva

Komentari 0